غلات کامل، فیبر و کاهش خطر مبتلاشدن به سرطان
بریونی: رژیم غذایی متعادل و سالم که سرشار از غلات کامل و فیبر باشد، می تواند نقش برجسته ی در کاهش خطر مبتلاشدن به سرطان روده داشته باشد.
به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، غلات، بذر گیاهان هستند و غلات کامل و سبوس دار از تمام اجزای دانه ها به دست می آیند. همین طور دانه های تصفیه شده (فرآوری شده) بخشهایی از دانه ها هستند که منجر به تولید محصولات سفیدتر مانند برنج سفید، ماکارونی و نان سفید می شود.
غلات کامل نسبت به غلات تصفیه شده، مغذی تر هستند چونکه اغلب مواد مغذی و فیبر در قسمت های حذف شده غلات تصفیه شده وجود دارد. بطور مثال، برنج قهوه ای، ماکارونی سبوس دار، جو دوسر نان سبوس دار جزو غلات کامل به حساب می آیند.
فیبر نوعی کربوهیدرات است که بسادگی تجزیه نمی شود و در غذاهای گیاهی مانند میوه و سبزیجات، حبوبات و غلات کامل یافت می شود.
نتایج تحقیقات گوناگون نشان میدهد که فیبر موجود در غلات سبوس دار نسبت به فیبر سایر مواد غذایی مانند میوه و سبزیجات در پایین آوردن خطر مبتلاشدن به سرطان تاثیر بیشتری دارد.
رژیم غذایی پرفیبر به سبب افزایش تعداد و حجم دفع مدفوع و رقیق سازی محتویات آن موجب کاهش زمان تماس مواد شیمیایی مضر با روده می شود. تولید «بوتیرات» توسط باکتری های روده هنگام تماس با فیبر نیز به سلامت سلول های روده کمک می نماید. همین طور کمک به حفظ وزن سالم بوسیله ایجاد احساس سیری طولانی مدت، که خطر مبتلاشدن به سرطان روده و ۱۲ نوع سرطان دیگر را می کاهد نیز خطر مبتلاشدن به سرطان روده را می کاهد.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، مصرف انواع غذاهای پرفیبر به عنوان قسمتی از یک رژیم غذایی متعادل و سالم لازم است.
با به کارگیری برخی روش ها می توان میزان مصرف فیبر و غلات سبوس دار را افزایش داد. جایگزینی محصولات روزمره مانند نان، ماکارونی یا برنج با انواع غلات کامل یا قهوه ای، شروع روز با صبحانه ای پر فیبر و جایگزینی غلات فرآوری شده با انواع سبوس دار مانند غلات گندم کامل، گنجاندن میوه و سبزیجات در هر وعده غذایی، حفظ پوست سبزیجات مانند سیب زمینی و هویج برای دریافت حداکثر فیبر؛ استفاده از حبوبات مانند عدس یا لوبیا بجای بخشی یا تمام گوشت در غذاها و افزودن تنقلات سبوس دار یا پر فیبر مانند پاپ کورن ساده، میوه، آجیل، دانه ها یا کراکر گندم کامل به رژیم غذایی، روش هایی هستند که می توانند منجر به افزایش میزان فیبر مصرفی و غلات سبوس دار شوند. سفارش شده بزرگسالان روزانه ۳۰ گرم فیبر مصرف کنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب