میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته

دو هفته خاموشی در موزه فرش

دو هفته خاموشی در موزه فرش

ماجرای تعطیلی موزه ها، دوره های آموزش ارزیاب بوم گردی، پیشنهادات هیات امنای آثار تاریخی و معطلی تایید طرح مرمت خانه امام جمعه همچون خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.



خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ؛ این هفته ماجرای تعطیلی موزه ها در این هفته نیز یکی از چالش ها بود. انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران یکی از مشاغلی که برای یک هفته تعطیل خواهند شد را موزه ها و باغ موزه های استان تهران اعلام نمود.
این درحالی بود که چنین تعطیلی هایی را معمولاً ستاد مبارزه با کرونا اعلام می کرد اما این دفعه استاندار این خبر را داده بود. از جانب دیگر وزارت میراث فرهنگی در این زمینه سکوت کرده و هیچ خبری درباره تعطیلی موزه ها اعلام نمی کرد تا اینکه موزه داران گفتند که گویا تنها بازدیدها تعطیل شده و کارکنان موزه ها باید همچنان داخل موزه حضور داشته باشند.
پیش از این اما استانداران بعضی از استانها اعلام نموده بودند که موزه ها تعطیل هستند مانند لرستان و کرمانشاه.
لزوم دوره آموزش کارشناس ارزیابی اقامتگاه بوم گردی ابلاغ شد
سال ۱۳۹۸، دوره آموزشی «کارشناس ارزیابی و مدیرفنی طرح تطبیق ضوابط تأسیسات گردشگری» و همین طور «ضوابط بهره برداری، ارزیابی و درجه بندی اقامتگاه های بوم گردی» توسط وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ابلاغ گردیده بود.
اما اخیرا زاهد شفیعی مدیرکل دفتر مطالعات آموزش گردشگری با اعلان اینکه هدف از طراحی دوره آموزشی تکمیلی «کارشناس ارزیابی اقامتگاه بوم گردی»، تسلط کامل کارشناسان ارزیابی تأسیسات گردشگری نسبت به ضوابط و خاصیت های اقامتگاه های بوم گردی است؛ اظهار داشت: از این پس کارشناسان ارزیابی تأسیسات گردشگری برای دریافت مجوز ارزیابی اقامتگاه های بوم گردی، ملزم به گذراندن دوره آموزشی تکمیلی «کارشناس ارزیابی اقامتگاه بوم گردی» هستند.
وی درباره محتوا و روش اجرای دوره مذکور اظهار داشت: این دوره آموزشی به صورت کارگاه های عملی تشریح ضوابط ساختمان و تأسیسات، تجهیزات و ملزومات، خدمات به میهمان، منابع انسانی و آموزش، ایمنی و بهداشت و توسعه پایدار و دسترسی، مطابق با «ضوابط بهره برداری، ارزیابی و درجه بندی اقامتگاه های بوم گردی» به مدت ۱۲ ساعت انجام می شود.
کاهش شدید درآمد موزه ها و اماکن تاریخی بعد از کرونا
این هفته اولین نشست هیئت امنای مجموعه های فرهنگی تاریخی که با حضور اعضای هیئت امنای مجموعه های ملی، معاونان و مدیران وزارتخانه و ۱۲ استان، به شکل ویدئوکنفرانس، در کاخ سعدآباد برگزار شد، در این جلسه علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی اظهار داشت: موزه ها در سه ماه اول سال ۸۰۰ میلیون تومان درآمد داشتند درحالی که در زمان مشابه سال قبل حدود ۳۰ میلیارد تومان درآمد به دست آورده بودند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: در چارچوب هیئت امنایی شدن، تلاش می نماییم تا فارغ از بودجه و امکانات دولتی بتوانیم از امکانات و کمک های بیرونی نیز استفاده نمائیم، تا کنون محدودیت های قانونی جهت استفاده از این امکانات داشتیم در صورتیکه خیلی از ایرانیان داخل و خارج از کشور علاقمند بودند تا در اداره این اماکن مهم، مشارکت کنند و به موضوع میراث فرهنگی کشور بپردازند.
مونسان اظهار داشت: سال قبل ۷۰ میلیارد تومان میزان درآمد وزارتخانه در چارچوب فروش بلیت و برنامه های اجرا شده در اماکن تاریخی بود که این درآمد بین این اماکن برای نگهداشت آنها توزیع شد. با این روندی که به سبب شیوع ویروس کرونا برای موزه ها به وجود آمده است، تا آخر سال درآمد زیادی نخواهیم داشت و با یک چالش در نگهداشت این اماکن روبه رو خواهیم بود.
غلامعلی حدادعادل بعنوان عضو حقیقی هیئت امنای مجموعه های فرهنگی تاریخی در این جلسه اظهار داشت: پیشنهاد می کنم در کنار اماکن تاریخی کشورمان یک فروشگاه راه اندازی شود.
خاموشی دو هفته ای موزه فرش
در همین هفته بود که خبرگزاری مهر گزارشی را پیرو خاموشی در موزه ملی فرش منتشر نمود در این گزارش آمده بود که دو هفته است این موزه برق ندارد و رئیس آن هم علت را در فرسودگی دستگاه ها اعلام نموده بود بااینکه یکی از راهنمایان گردشگری نیز از مشکلات دیگر موزه هم گلایه کرده و گفته بود که نبود برق و گرمای محیط و افزایش حشرات شرایط نامناسبی را برای حشرات به وجود می آورد. ضمن اینکه ناامنی را نیز برای موزه به وجود می آورد.
در همین راستا شرکت نیروی برق در واکنش به این خبر، از پیگیر نبودن مسئولان موزه به رغم پیشنهاد مساعدت به آنها آگاهی داد و در نامه ای نوشت: بامدادان روز یکشنبه اول تیر ماه به دنبال قطع برق موزه ملی فرش، کارشناسان این شرکت به محل اعزام و با بررسی انجام شده مشخص شد قطعی برق به سبب سوختگی ترانس اختصاصی آن مجموعه و پس از نقطه تحویل انرژی از شبکه توزیع برق بوده و تامین و جایگزینی ترانس مزبور به عهده مشترک بوده و ارتباطی به شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ ندارد. در همین راستا مشاوره و راهنمایی های لازم بمنظور جایگزینی ترانس سوخته و حتی پیشنهاد مساعدت و راه اندازی برق موقت جهت تامین امنیت موزه ملی فرش به مدیریت آن مجموعه داده شده ولی تابحال پیگیری لازم از جانب مسئولان موزه فرش بابت تامین برق موزه (دائم یا موقت) به عمل نیامده است.
تمرکز بر تورهای داخلی و خانوادگی؛ پیشنهاد ایران به اعضای OIC
در این هفته وبینار تأثیر کووید – ۱۹ بر گردشگری کشورهای OIC انجام شد و در این وبینار نمایندگان ایران پیشنهاد تمرکز بر تورهای داخلی خانوادگی را بعنوان ایده نو ارائه کردند.
این وبینار با حضور ۴۱ نماینده از ۲۵ کشور عضو و سازمان های تخصصی بین المللی و باحضور مدیرکل دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری و همین طور رابط وزارت خانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در «کمیته دائمی همکاریهای اقتصادی سازمان همکاریهای اسلامی» یا «کومسک»(COMCEC) بعنوان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، اجرا شد.
نماینده سازمان جهانی گردشگری ضمن اعلام پیش بینی کاهش ۶۰ تا ۸۰ درصدی گردشگران بین المللی در جهان، بیان کرد که بیشترین نرخ کاهش گردشگران بین المللی و ضررهای ناشی از آن در بازه زمانی ژانویه تا آوریل در بین مناطق مختلف دنیا متعلق به آسیا – اقیانوسیه منفی ۵۱ درصد و خاورمیانه منفی ۴۰ درصد بوده است.
مرمت خانه امام جمعه در مرحله تأیید شورای فنی
چهار ماه از ارائه طرح مرمت خانه امام جمعه به شورای فنی صندوق احیای آثار تاریخی گذشت ولی هنوز این شورا تأیید نهایی را نداده است.
۲۷ اسفند سال ۹۸ طرح مرمت خانه امام جمعه توسط بهره برداری که قبلاً هم خانه آقاجان نسب بابل را مرمت و به بهره برداری رسانده به شورای فنی صندوق احیای آثار تاریخی ارسال شد در آن زمان ایراداتی به طرح گرفتند و باردیگر قرار شد تا سرمایه گذار این ایرادات را برطرف کند.
حالا این روند آنقدر طولانی شده که می توان گفت ۴ ماه از ارائه طرح اولیه گذشته است و این طرح همچنان در حال رفت و برگشت است.
خانه تاریخی امام جمعه مقرر است کاربری فرهنگی و پذیرایی داشته باشد ولی هنوز معطل طرح مرمتی مانده است. در این زمینه هادی میرزایی مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی به خبرنگار مهر اظهار داشت: پروژه مرمت و بهره برداری از خانه تاریخی امام جمعه تهران در مرحله طراحی و ستاندن تأیید شورای فنی است. سرمایه گذاری که مقرر است برای این بنا کاربری فرهنگی و پذیرایی ایجاد کند، مشاور طرح را معرفی و طرح استواری بخشی و مرمت را تنظیم کرده این اقدام حداقل سه تا چهارماه طول می کشید. ما به این طرح ایراد گرفتیم و آنرا برگشت دادیم تا باردیگر اصلاح گردد.
استفاده از طرح شلوار بختیاری برای برند مد و لباس فرانسه!
این هفته خبرگزاری مهر در گزارشی درباره یکی از فعالان گردشگری در استان چهارمحال و بختیاری منتشر نمود که خبر از انتقال فرهنگ بختیاری ها به اروپایی ها داشت. فریدون رئیسی دهکردی هم اکنون بازرس جامعه هتلداران کشور و رئیس جامعه هتلداران استان چهارمحال و بختیاری است. او می اظهار داشت: دخترم سرپرست طراحان ایوسن لوران پاریس است شلوار بختیاری یا همان دبیت را به رنگ های مختلف طراحی نموده و زنان فرانسوی هم از آن استقبال می کنند.

1399/04/27
21:17:53
5.0 / 5
2129
تگهای خبر: آموزش , اقامت , تبلیغات , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
بریونی