کاهش خطر بیماریهای قلبی با روشی ساده
بریونی: تحقیقات اخیر نشان میدهد که یک صبحانه خوب می تواند به حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی کمک نماید.
به گزارش بریونی به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید می گوید برای داشتن قلب سالم، بهترین صبحانه صبحانه ای است که ۲۰ تا ۳۰ درصد از کالری مورد نیاز در روز را تامین کند.
مطالعه نشان داده است که یک صبحانه خوب امکان دارد عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی را در افراد مسن کم کند.
این مطالعه از این نظر منحصر به فرد است که هم محتوای کالری صبحانه و هم کیفیت غذاهای مصرف شده و تأثیر آنها بر سلامت قلب را بررسی می کند.
محققان اسپانیایی در این مطالعه، کارآزمایی اولیه فواید نسبی رژیم مدیترانه ای را با و بدون فعالیت بدنی قابل توجه بررسی کردند.
۳۸۳ نفر در این مطالعه شرکت نمودند. زنان بین ۶۰ تا ۷۵ سال و مردان ۵۵ تا ۷۵ سال سن داشتند.
همه آنها دارای اضافه وزن یا چاق بودند، با شاخص توده بدنی (BMI) بین ۲۷ تا ۴۰ کیلوگرم بر متر مربع. آنها همین طور حداقل سه نشانگر سندرم متابولیک داشتند. این مطالعه پیشرفت شرکت کنندگان را به مدت ۳۶ ماه پیگیری کرد.
محققان دریافتند که یک صبحانه بهینه و مطلوب امکان دارد ۲۰ تا ۳۰ درصد نیاز روزانه شرکت کنندگان به کالری را تامین کند.
آنها اندازه گیری های در رابطه با سلامت قلبی عروقی را برای افرادی که کمتر از این مقدار یا بیشتر از آن مصرف می کردند، پیگیری کردند.
در پایان مطالعه، افرادی که کمتر از ۲۰ درصد یا بالاتر از ۳۰ درصد از کالری روزانه خودرا در وعده صبحانه مصرف کرده بودند، نسبت به افرادی که مقدار سفارش شده را دریافت کرده بودند، افزایش بیشتری در BMI و دور کمر داشتند.
آنها همین طور سطوح بالاتری از تری گلیسیرید و سطوح پایین تر HDL یا کلسترول خوب نسبت به کسانیکه ۲۰ تا ۳۰ درصد از انرژی خودرا در شروع روز مصرف می کردند، داشتند.
برای ارزیابی کیفیت غذای صبحانه، پژوهشگران از شاخص تعادل وعده غذایی استفاده کردند که کیفیت وعده غذایی را برمبنای محتوای ۹ ماده مغذی آن تخمین می زند. این موارد شامل پروتئین، چربی کل، فیبر، پتاسیم، کلسیم، آهن، سدیم، قندهای افزودنی و چربی اشباع شده است.
میانگین وزنی شرکت کنندگان از کیفیت صبحانه بصورت «متوسط»، «کم» یا «بالا» برمبنای مقیاس ۰ تا ۱۰۰ نمره گذاری شد.
پس از ۳۶ ماه، برای کسانیکه صبحانه ای باکیفیت پایین خورده بودند، پژوهشگران افزایش بیشتری در دور کمر، تری گلیسیرید بالاتر، کلسترول HDL پایین تر و کاهش نرخ تخمینی فیلتراسیون گلومرولی در مقایسه با افرادی که صبحانه باکیفیت متوسط یا باکیفیت بالا خورده بودند، مشاهده نمودند.
تری گلیسیریدها چربی های موجود در خون هستند که می توانند در خطر حمله قلبی و سکته مغزی نقش داشته باشند. میزان فیلتراسیون گلومرولی اندازه گیری عملکرد کلیه است.
منبع: beriooni.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب