۱۳ درصد افزایش ریسک مبتلا شدن به دیابت با یک لیوان نوشابه
به گزارش بریونی، یک مطالعه جدید نشان داده است که افزودنی های غذایی که معمولا در نوشیدنی های رژیمی، سوپ ها، دسرهای لبنی و سس ها یافت می شوند امکان دارد خطر مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ را در افراد بالا برند.
به گزارش بریونی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش دادند که مخلوطی از مواد افزودنی که معمولا در نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی یافت می شود، خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را تا ۱۳ درصد در بین گروهی متشکل از ۱۱۰۰۰۰ نفر افزایش داد.
به همین ترتیب، یک ترکیب افزودنی در رابطه با غذاهای فوق فرآوری شده مانند انواع سس، خطر ابتلاء به دیابت را تا ۸ درصد بالا می برد.
«ماری پاین دی لا گاراندری»، محقق ارشد در سازمان تحقیقات بهداشتی در فرانسه می گوید: «یافته ها نشان می دهند که چندین افزودنی نمادین موجود در خیلی از محصولات اغلب با هم مصرف می شوند و مخلوط های خاصی با خطر بالاتر ابتلاء به این بیماری مرتبط هستند.»
او در یک بیانیه خبری اضافه کرد: «بنابراین این مواد امکان دارد یک عامل خطر قابل اصلاح باشند و راه را برای جلوگیری از دیابت نوع ۲ هموار کنند.»
برای این مطالعه، محققان داده های بیشتر از ۱۰۸۰۰۰ نفر را که در یک مطالعه طولانی مدت فرانسوی شرکت داشتند و ارتباط بین تغذیه و سلامتی در آنها ارزیابی شده بود، تحلیل و بررسی کردند.
همه شرکت کنندگان ۲ تا ۱۵ روز سوابق رژیم غذایی را تکمیل کردند که همه غذاها و نوشیدنی های مصرف شده و همینطور مارک های خاص را ردیابی می کرد. سلامت شرکت کنندگان بعد از آن برای نزدیک به هشت سال مورد پیگیری قرار|گرفت.
محققان پنج مخلوط افزودنی مختلف را که معمولا در غذاهای فرآوری شده مورد استفاده قرار می گیرند، بررسی کردند تا ببینند آیا این ترکیبات بر خطر دیابت تأثیری دارند یا خیر.
نتایج نشان داده است که ۲ تا از مخلوط ها خطر را به صورت قابل توجهی افزایش دادند:
• یک مخلوط شامل افزودنی های مورد استفاده در نوشیدنی های رژیمی، همچون اسیدکننده ها و تنظیم کننده های اسیدیته (اسید سیتریک، سیترات سدیم، اسید فسفریک، اسید مالیک)، رنگ کننده ها (سولفیت آمونیاک کارامل، آنتوسیانین ها، عصاره پاپریکا) و شیرین کننده ها (acesulfame-K، آسپارتام، سوکرالوز) بودند.
• مخلوط دیگر، که در غذاهای فرآوری شده استفاده می شود، حاوی چندین امولسیفایر (نشاسته اصلاح شده، پکتین، صمغ گوار، کاراگینان، پلی فسفات ها، صمغ زانتان)، یک ماده نگهدارنده (سوربات پتاسیم) و یک عامل رنگ دهنده (کورکومین) است.
با این حال، محققان خاطرنشان کردند که برای درک این که چرا این ترکیبات افزودنی خاص خطر دیابت را زیاد می کند، به مطالعات بیشتری نیاز است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب