کرفس دوست قلب و دشمن فشار خون
بریونی: کرفس، این سبزی ترد و خوش عطر، فراتر از یک افزودنی ساده به غذاهاست؛ تلفیقی از خواص ضدسرطانی، ضدالتهابی و تقویت کننده ای برای قلب، گوارش و سیستم ایمنی بدن است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، کرفس گیاهی علفی از خانواده گیاه شناسی است که شامل جعفری، هویج، شوید و رازیانه نیز می شود. گیاهانی که برای ریشه کشت می شوند، معروف به کرفس، گونه ای متمایز از گیاهانی هستند که برای ساقه هایشان کشت می شوند، ما در مورد کرفس در این مقاله صحبت می نماییم. گیاه کرفس ساقه های بلند و فیبری تولید می کند که ترد، آبدار و معطر، با طعم علف، شیرین و تند است. کرفس همین طور یک عنصر رایج در سوپ ها، دلمه ها، چاشنی ها، سالادها، سالادها، غذاهای گوشتی سرخ شده و بریان شده و سرخ کردنی ها است. دانه کرفس را می توان علاوه بر ساقه و ریشه آن خشک کرد و بعنوان ادویه به دو صورت کامل و آسیاب شده استفاده نمود. و برگ ها را می توان بعنوان یک سبزی معطر در خیلی از غذاها و همین طور خشک و بعنوان چاشنی استفاده نمود. کرفس سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که به مبارزه با رادیکال های آزاد محرک سرطان کمک می نماید. حاوی دو فلاونوئید زیست فعال - آپیژنین و لوتئولین - است که امکان دارد سلول های سرطانی را در بدن از بین ببرد. آپیژنین یک عامل پیشگیری کننده از شیمی درمانی است و خواص ضد سرطانی آن رادیکال های آزاد را در بدن از بین می برد و موجب مرگ سلول های سرطانی می شود. همین طور موجب افزایش اتوفاژی می شود، فرآیندی که بوسیله آن بدن سلول های ناکارآمد را که به جلوگیری از بیماری کمک می نماید، حذف می کند.
خاصیت ضد سرطانی لوتئولین پروسه تکثیر سلولی را مهار می کند. این فلاونوئیدهای موجود در کرفس پتانسیل درمان سرطان پانکراس و سینه را دارند. همین طور گفته می شود کرفس دارای پلی استیلن های زیست فعال است. این ترکیبات محافظ شیمی درمانی پتانسیل پیشگیری از تشکیلات سرطانی گوناگون را دارند. خواص کرفس برای کاهش التهاب کرفس مملو از آنتی اکسیدان های گیاهی است که دارای خواص ضد التهابی است. این سبزی همین طور منبع مهمی از فلاونول ها است. مطالعه دیگری که توسط دانشگاه ایالتی اوهایو انجام شد نشان داد که آب کرفس برای لاغری یا عصاره کرفس نیز فعالیت پروتئین های خاصی را که با التهاب مرتبط هستند می کاهد. خواص کرفس برای تنظیم فشار خون کرفس حاوی یک ماده شیمیایی گیاهی به نام فتالید است که دیواره سرخرگ ها را شل می کند و جریان خون را زیاد می کند. همین طور ماهیچه های صاف رگ های خونی را منبسط می کند و به کاهش فشار خون کمک می نماید. یک مطالعه ایرانی که روی موش ها انجام شد، خواص ضد فشار خون کرفس را به همان فیتوشیمیایی نسبت داد. کرفس همین طور سرشار از نیترات است که امکان دارد به کاهش فشار خون کمک نماید. بررسی های دیگر در مورد مشخصات فیتوشیمیایی عصاره دانه کرفس نیز نشان داده است که امکان دارد سطح فشار خون را کم کند. خواص کرفس برای سلامت قلب و عروق کرفس به طور معمول بعنوان یک عامل ضد فشار خون در طب سنتی تجویز می شود. می تواند به حفظ سلامت قلب و عروق کمک نماید. مطالعه ای که در ایران انجام شد نشان داد که عصاره برگ کرفس می تواند پارامترهای قلبی عروقی مختلفی مانند کلسترول، تری گلیسیرید و کلسترول بد را بهبود بخشد. کرفس سرشار از پلی فنول است که دارای فواید ضد التهابی و قلبی عروقی است. با این وجود، تحقیقات بیشتری برای درک این مزیت کرفس در انسان مورد نیاز است.
کمک کننده هضم غذا باز هم تحقیقات در این حوزه محدود است. با این وجود، شواهد حکایتی نشان داده است که کرفس امکان دارد سلامت دستگاه گوارش را تقویت کند. فیبر طبیعی موجود در کرفس آنرا به یک ماده غذایی مهم برای سیستم گوارش تبدیل میکند. فیبر محلول در کرفس توسط باکتری های روده بزرگ تخمیر می شود. این پروسه تخمیر اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تولید می کند که یکی از آنها (بوتیرات) سلامت دستگاه گوارش را ارتقا می دهد. کرفس همین طور حاوی فیبر نامحلول است و امکان دارد حرکات روده را تقویت کند. خواص کرفس برای تقویت ایمنی کرفس حاوی ویتامین C است. این ماده مغذی امکان دارد ایمنی را تقویت کند. آنتی اکسیدان های موجود در کرفس نیز می توانند در بهبود ایمنی شما نقش داشته باشند. مشخص شده است که سلول های گوناگون سیستم ایمنی برای عملکرد بهینه و جلوگیری از بیماری به ویتامین C وابسته هستند. همین طور مشخص شده است که مکمل ویتامین C موجب افزایش غلظت ایمونوگلوبولین ها در خون می شود که ترکیبات کلیدی سیستم ایمنی هستند. با این وجود، برای درک این مزیت کرفس به تحقیقات بیشتری نیاز است. آب کرفس برای لاغری کرفس می تواند ترکیبی ترد و خوشمزه برای خیلی از غذاها باشد و دانه ها و عصاره های آن امکان دارد طیف وسیعی از فواید سلامتی را عرضه کنند. همین طور می تواند یک میان وعده مفید و کم کالری درست کند. گفتنی است که طب سنتی و بیشتر تحقیقات بیشتر بر روی عصاره کرفس متمرکز شده است تا مصرف چوب کرفس، با این وجود، شواهدی وجود دارد که نشان داده است مصرف انواع میوه ها و سبزیجات تازه می تواند از بسیاری جهات برای سلامتی فرد مفید باشد.
منبع: beriooni.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب