مشاور عالی وزیر بهداشت در اجلاس مدیران پرستاری:

پرستاری علاوه بر حرفه بودن دارای منزلت علمی است

پرستاری علاوه بر حرفه بودن دارای منزلت علمی است

به گزارش بریونی، مشاور عالی وزیر بهداشت، اظهار داشت: در کشور ما، شغل پرستاری علاوه بر این که یک حرفه است، دارای جایگاه و منزلت علمی نیز هست.


به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، دکتر علی جعفریان مشاور عالی وزیر بهداشت روز پنجشنبه ۲۷ دی ماه، در روز پایانی هشتاد و سومین اجلاس مدیران پرستاری که در تالار رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، بیان نمود: در بعضی کشورها، پرستاری صرفا یک شغل و حرفه است و شاید برای ورود به این حرفه، تحصیلات آکادمیک لازم نباشد؛ مانند کشور آلمان. اما در جمهوری اسلامی ایران، یک رشته مجزا و مستقل در دانشگاه برای پرستاری تعریف شده و این مورد سبب شده است که جنبه های علمی این فعالیت و حرفه تقویت شود و از یک شغل و کار صرفا مهارتی خارج شده و به جایگاه علمی برسد.
وی اظهار نمود: در قسمت های درمانی کشور مانند اورژانس و آی سی یوها، خوشبختانه گروههای پرستاری با پیشینه علمی خوب مشغول به فعالیت هستند و این دانش به روز سبب بهبود کیفیت خدمات به بیماران می شود و این مهم از امتیازات نظام پرستاری در کشور به حساب می آید.
جعفریان اظهار داشت: بدون شک، بیشترین تماس بیماران و مراجعان ما با مراکز درمانی با گروههای پرستاری است و مردم بیشتر با این طیف خاص در بالین سر و کار دارند و این نشان از کلیدی بودن جایگاه و حرفه پرستاری است.
مشاور عالی وزیر بهداشت بر لزوم استمرار آموزش حرفه ای به پرستاران اشاره نمود و اظهار داشت: مبحث روند آموزش پرستاری در کشور ما به شکل نظام مند از مقطع کارشناسی تا دکتری به خوبی مسیر خویش را طی کرده است و در نهایت به Ph.D منتهی می شود که به لحاظ علمی، امری استاندارد است.
جعفریان در قسمت دیگری از سخنان خود به توانمندسازی پرستاران بعنوان یک برنامه مستمر اشاره نمود و اظهار داشت: توانمندسازی در هر فعالیتی، بویژه در زمینه نظام سلامت، از اهمیت خاصی برخوردار می باشد و ما باید یقین داشته باشیم خدماتی که به دنبال فراگیری آموزش به جامعه هدف عرضه می دهیم، آیا از کیفیت لازم برخوردار می باشد یا خیر؛ بویژه در نظام پرستاری که کیفیت از عامل های بسیار تعیین کننده و کلیدی است.
وی به برگزاری دوره های آموزش ضمن خدمت در جهت توسعه توانمندی فردی و افزایش مهارت های لازم پرستاران اشاره نمود و اظهار داشت: برگزاری این دوره های آموزشی، نقطه قوتی برای نظام پرستاری به حساب می آید.
مشاور عالی وزیر بهداشت به بحث حمایت ها و امنیت شغلی پرستاران اشاره نمود و اظهار داشت: مبحث معیشت پرستاران از اهمیت خاصی برخوردار می باشد که باید از آن غفلت نکنیم. ضمن این که حمایت حرفه ای در محیط کار برای پیشگیری از خشونت های احتمالی ضد پرستاران هم دارای اهمیت زیادی است.
وی خشونت های کلامی و فیزیکی که اخیراً تبدیل به یک چالش شده است را یاد شده قرارداد و تصریح کرد: باید تدابیری اندیشیده شود که با همکاری کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی، طوری قوانین را اصلاح کرد که در مورد خشونت ها ضد پرستاران و کادر درمان، بازدارندگی قوی تری وجود داشته باشد تا مانع از اتفاقات اخیر ضد کادر درمان باشیم.
وی اظهار داشت: یکی از چالش ها در نظام پرستاری، مبحث پرداخت های نامرتب به پرستاران است و خوشبختانه دکتر ظفرقندی طی ۴ ماه گذشته تمام تلاش خویش را جهت رفع این مشکلات کرد و بدون شک این مسیر ادامه می یابد.
جعفریان اظهار داشت: هرچند بحث پرداخت ها و مسائل مالی با عنایت به محدودیت منابع مالی، کار آسانی نیست اما شخص وزیر بهداشت در تلاش هستند خارج از بودجه و با استفاده از منابع لازم، این عقب افتادگی ها و معوقات پرستاران را جبران کنند.
مشاور عالی وزیر بهداشت، یکی از چالش های عمده پرستاران را مبحث نظام پرداخت آنها عنوان نمود و در عین حال خاطرنشان کرد: ایراد در مبلغ پرداختی نیست بلکه در منظم پرداخت کردن آن است که باید همواره مستمر و با نظم خاصی صورت گیرد که البته مسیرهایی که وزارت بهداشت دنبال می کند نشان داده است به دنبال چاره ای است تا ساختار و سبک این پرداخت ها را منظم کند.
به عقیده جعفریان مبحث کمبود نیروی پرستاری هم همواره بعنوان یکی از چالش های عمده در حوزه نظام پرستاری مطرح است که این کمبود نیرو در مراکز درمانی و بیمارستانی گاه منجر به اضافه کار الزامی پرسنل پرستاری، علیرغم میل باطنی پرستاران می شود که بدون شک کیفیت خدمت رسانی به بیماران را می کاهد.
ایشان در ادامه تصریح کرد: به لحاظ آموزش پرستاران در جایگاه خوبی قرار داریم و از استانداردهای آموزشی در این عرصه عقب نیستیم و به اندازه کافی آموزش پرستاران در دانشکده های مربوطه صورت می گیرد اما به قدری خروج از این حرفه زیاد است که نمی توانیم این خلا و گپ را پر نماییم.
مشاور عالی وزیر بهداشت به مبحث مهاجرت هم اشاره نمود و با اشاره به اینکه در شرایط حال کشور مهاجرت به نفع ما نیست اظهار داشت: حقیقت اینست که ما نیروی پزشکی و پرستاری در کشور تربیت می نماییم که به کار مسلط شوند و در کشور ارائه ی خدمت کنند، اما متاسفانه برخی ماندن در ایران را ترجیح نمی دهند و به فکر مهاجرت به دیگر کشورها می افتند.
به گزارش وبدا، جعفریان اظهار داشت: این نشان دهنده یک صدمه جدی در سیستم ماست و متاسفانه در حوزه پرستاری هم طی دو سال قبل با کمبود نیروی پرستاری مواجه هستیم که باید از ابعاد مختلف به آن نگاه کرد.
وی ادامه داد: صرفا علل اقتصادی و مالی، دلیل بر مهاجرت نیست؛ باید کوشش کرد به همه ابعاد قضیه نگاه کرد و برای حل آن اقدامات عاجلی کرد.
جعفریان در ادامه به اهداف کلی ۱۴گانه حوزه نظام پرستاری که اخیراً توسط دکتر ظفرقندی ابلاغ گردیده، اشاره نمود و اظهار داشت: ترسیم این اهداف و چشم اندازها کار بسیار ستودنی است. باید بدانیم تمام فعالیتهایی که ما در حوزه سلامت انجام می دهیم، از آموزش گرفته تا فعالیتهای پژوهشی و درمانی، باید دارای یک خروجی نهائی باشد و آن خدمت به مردم است.
مشاور عالی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ما هر کاری که می خواهیم در هر حوزه ای انجام دهیم، باید انتهایش خدمت رسانی و رضایت مندی مردم باشد، اظهار داشت: اگر این مهم تحقق نیابد، اساسا سبب هدررفت منابع، هزینه ها و سرمایه گذاری ها شده ایم.
به عقیده جعفریان حتی یک مقاله علمی اگر نوشته می شود و سبب ارتقاء سطح دانش پزشکان و پرستاران می شود، باید در جهت ارتقاء خدمت به مردم و سلامت آنها باشد. همینطور اگر دانشکده یا بیمارستان و یا شبکه بهداشتی در یک نقطه از کشور راه اندازی می شود، باید یکی از اهداف اصلی اش خدمت به مردم باشد وگرنه اتلاف وقت و بودجه کرده ایم.
او در آخر اظهار داشت: در صورتیکه موفق به رضایت مندی مردم شدیم، آن وقت می توانیم در حوزه فعالیتهای خود، مطالبه گری صنفی و شغلی نماییم و از کمبودها و ضعف هایمان دفاع و در راه تأمین معیشت خود مطالبه گری نماییم.




منبع:

1403/10/28
14:24:13
5.0 / 5
17
تگهای خبر: آموزش , بیماران , پزشك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
بریونی