روشی ساده در بهبود تمرکز و حافظه

روشی ساده در بهبود تمرکز و حافظه

به گزارش بریونی، خراسان رضوی گوش کردن به موسیقی و نوشیدن قهوه می تواند باعث بهتر کار کردن مغز ما شود، بخصوص زمانیکه احتیاج به تمرکز و یادآوری موارد مختلف داریم.


نتایج تحقیق دانشکده مهندسی تاندون نیویورک آمریکا از فناوری منحصر به فردی به نام «دیدبان ذهن» برای کشف این مورد استفاده نمود. دیدبان ذهن که طی ۶ سال قبل توسط استادیار مهندسی زیست پزشکی دانشگاه نیویورک تاندون، رز فقیه، توسعه یافته، الگوریتمی است که فعالیت مغز افراد را از داده های جمع آوری شده از راه هر دستگاه پوشیدنی که می تواند فعالیت الکترودرمال را کنترل کند، تحلیل و بررسی می کند.
دیدبان ذهن مانند یک کارآگاه مغز است. با استفاده از یک مچ بند و سربند شیک، سیگنال های مغز شما را بررسی می کند و می تواند واکنش بدن شما را هنگام استرس یا هیجان نشان دهد.
در این تحقیق، افراد حین انجام آزمایش از این مچ بندها و سربندها استفاده کردند. آنان این آزمایش ها را حین گوش دادن به موسیقی، نوشیدن قهوه و بوییدن عطرهای مورد علاقه خود انجام دادند بعد هم همین آزمایش ها را بدون این کارها انجام دادند.
فناوری دیدبان ذهن نشان داد که موسیقی و قهوه نحوه عملکرد مغز افراد را تغییر داده است. آنان را در یک ذهنیت خاص قرار می دهد که می تواند به افراد کمک نماید تا وظایف حافظه را بهتر انجام دهند.
این فناوری امواج مغزی افراد را بررسی کرد و دریافت که موسیقی و قهوه مغز آنان را فعال تر می کند، بخصوص به روشی که برای تفکر خوب است. این تغییر در فعالیت مغز با بررسی بهتر مرتبط می باشد. بوییدن عطر هم کمک کرد اما تحقیق بیشتری در این مورد لازم است.
فقیه، محقق این تحقیق اظهار داشت: این بیماری همه گیر بر سلامت روانی خیلی از مردم در سراسر دنیا تاثیر گذاشته است. حالا بیشتر از هر زمان دیگری، احتیاج به نظارت یکپارچه بر تاثیر منفی عوامل استرس زای روزمره بر عملکرد شناختی فرد وجود دارد.
وی ادامه داد: هم اکنون، دیدبان ذهن هنوز درحال توسعه است اما هدف نهایی ما کمک به فناوری است که می تواند به هر فردی امکان نظارت بر برانگیختگی شناختی مغز خود در زمان واقعی را بدهد، بعنوان مثال، لحظات استرس حاد یا عدم درگیری شناختی را تشخیص دهد. در آن زمان ها، دیدبان ذهن می تواند شخص را به سمت مداخلات ساده و ایمن، شاید گوش دادن به موسیقی، سوق دهد تا خویش را به وضعیت مغزی برساند که در آن احساس بهتری داشته باشد و وظایف شغلی یا درسی را با موفقیت بیشتری انجام دهد.
در این تحقیق، افراد یک آزمون حافظه فعال به نام «ان بک» انجام دادند. این افراد باید می گفتند: آیا چیزی که هم اکنون دیده یا شنیده اند همان چیزی است که پیش از «N» دیده یا شنیده اند. آنان یک نسخه قابل مدیریت تر با N برابر با یک و یک نسخه سخت تر با N برابر با سه انجام دادند.
لازم به ذکر است که آزمون کامپیوتری ان بک (N-Back) یک تکلیف سنجش عملکرد شناختی در رابطه با کنش های اجرایی (عملکرد اجرایی) مانند کنترل و تخصیص توجه، تصمیم گیری، برنامه ریزی پردازش اطلاعات پیرامون و… است. در این آزمون تعدادی محرک بینایی، گام به گام و به صورت تصادفی روی صفحه نمایشگر ظاهر می شود. آزمودنی باید بررسی کند که آیا محرک عرضه شده فعلی با محرک N مرحله پیش از آن مشابه است یا خیر.


محققان سه نوع موسیقی را امتحان کردند؛ یکی که سبب شد افراد احساس انرژی کنند، دیگری که آرامش بخش بود و بعدی که توسط کامپیوتر برای مطابقت با سلیقه افراد به وجود آمد. موسیقی بانشاط، بخصوص موسیقی های کامپیوتری، باعث شد آنان در آزمون ها، بهتر عمل کنند با این وجود، برای اطمینان بیشتر به تحقیقات بیشتری نیاز است.
نوشیدن قهوه کمی کمک کرد اما نه به اندازه موسیقی و بوی عطر کمترین تأثیر را داشت.
افراد در آزمون های پیچیده تر بهترین عملکرد را داشتند، به این مفهوم که این موارد امکان دارد زمانیکه شما باید بیشتر فکر کنید، کمک بیشتری می کند.
آزمایش های مداوم توسط محققان کارآمدی توانایی این فناوری برای نظارت مداوم بر فعالیت مغز و موفقیت کلی مداخلات مختلف در تعدیل فعالیت مغز را تأیید می کند.
گروه محققان هنوز درحال آزمایش فناوری خود هستند تا از عملکرد مداوم آن اطمینان حاصل کنند و ببینند آیا روش های مختلف می توانند نحوه عملکرد مغز را تغییر دهند یا خیر؛ فقط به این علت که چیزی روی برخی افراد اثر می کند به این مفهوم نیست که برای همه تأثیر داشته باشد.
همانطور که در این تحقیق نشان داده شده است، خوشی های روزمره مانند موسیقی و قهوه پتانسیل افزایش عملکرد شناختی را دارند. این فعالیتهای ساده می توانند هوشیاری ذهنی را تقویت نمایند و ارتباط بین خوشی و بهبود عملکرد شناختی را نشان دهند.
یافته های این تحقیق در مجله Scientific Reports انتشار یافته است.
منابع

tavaneshclinic.ir

techexplorist.com

scitechdaily.com

sciencedaily.com




منبع:

1402/06/28
21:40:06
5.0 / 5
371
تگهای خبر: پزشك , دستگاه , سلامت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
بریونی