فعالان صنعت گردشگری:
شرایط موجود گردشگری، ما را خسته تر كرده است
بریونی: جمعی از فعالان صنعت گردشگری در تهران و در حضور مدیركل میراث فرهنگی استان تهران اعلام نمودند كه در شرایط موجود حال فعالان این صنعت اصلا خوب نیست و از یك سال پیش تابحال خسته تر شده اند.
به گزارش بریونی به نقل از مهر، تقدیر از فعالان صنعت گردشگری عصر روز ۹ مهرماه در سالن اجتماعات اتحادیه هتل و هتل آپارتمان های استان تهران برگزار گردید.
در این مراسم فرمان غفاریان نایب رئیس اتحادیه هتل و هتل آپارتمانهای استان تهران اظهار داشت: از سال پیش تا كنون در بحث اقتصادی گردشگری نمی توان كارنامه خوبی عرضه كرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی گفته «كه آمار گردشگران ورودی به دلایل مختلف بیشتر شده است» اما این آمار در تهران نمود پیدا نمی كند و یا حداقل ما در تهران نتوانسته ایم آن را لمس نماییم. این اخطار را بعنوان عضوی از اتحادیه هتل ها می توانم بدهم كه اگر برای شرایط موجود چاره ای پیدا نشود كه به بخش خصوصی كمك نماید بطور قطع در آینده با مشكل روبرو خواهیم شد.
وی اظهار داشت: اكنون تعدیل نیرو در هتل ها به صورت جدی مطرح است و تلاش شده راهكارهای صرفه جویی هزینه به هتل ها داده شود. اگر در نقاط مرزی مهر ورود و خروج افراد در آمارها محاسبه می گردد این آمار را نمی توان بعنوان توریست پذیرفت. در هتل های ۴ و ۵ ستاره بیش از اندازه با افت ظرفیت اشغال مواجه شده ایم.
غفاریان افزود: در حوزه هتل ها نیاز به حمایت بخش دولتی داریم. قوی ترین كریدور فروش اتاق هتل ها در اختیار آژانس ها است. آماده هستیم توافقنامه های برد –بردی را امضا نماییم و كاری نماییم كه عملیاتی شود. ما از دولت صدقه نمی خواهیم. می دانیم كه فشار موجود موقتی است ولی اكنون ما در بحث انرژی هم به مشكل برخورد كرده ایم. ما به بسته های حمایتی نیاز داریم. به صرف اینكه اتفاقات خوبی در تهران افتاده نمی توانیم بگوییم كه حالمان خوب است، نه اصلا ما حالمان خوب نیست. ما از یك سال پیش تا الان خسته تر شده ایم و به حمایت بیشتر نیازمندیم.
در ادامه این برنامه اباذری رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی تهران هم اظهار داشت: سال پیش در بودجه سال ۹۷ پیش بینی شد كه عوارض خروج از كشور سه برابر شود. به اذعان كارشناسان، صاحب نظران و دانشگاهیان عوارض خروج از كشور محدود به شرایط ویژه اقتصادی و اجتماعی كشور است و زمانی كه این شرایط برطرف شد عوارض هم می بایست حذف می شد اما نه تنها این عوارض برداشته نشد بلكه ۴ برابر هم افزایش پیدا كرد. این موضوعات تهدیدی برای گردشگری می باشد. نرخ بلیت هواپیما هم ۳ تا ۴ برابر شده و در بعضی مقاصد بیشتر هم افزایش یافته است. این افزایش نرخ مستقیما روی كسب و كار دفاتر مسافرتی تاثیر می گذارد. حذف ارز مسافرتی هم اتفاق دیگری بود كه وقتی اینها با هم جمع شود شرایط بحرانی بوجود می آورد. ما بسته پیشنهادی مشمول بر ۲۴ مولفه را تقدیم متولیان گردشگری كرده ایم ولی از یك ماه پیش تابحال هیچ خبری درباره آن نداریم.
وی اضافه كرد: از نیمه سال ۹۶ تا الان مالیات بر ارزش افزوده هم بیشتر شده و وقتی این اتفاقات می افتد یك حلقه مفقوده ای تولید می گردد.
دهه ۶۰ یكی از بدترین دوران این صنف بوده است. اما با این وجود دفاتر مسافرتی این بحران را رد كردند. الان هم می توانند از این بحران موجود گذر كنند اما باید خسارت آن كمتر باشد.
در ادامه این برنامه حسن انصاری رئیس جامعه گردشگری الكترونیك هم بیان كرد: امیدواریم در سالی كه شعار گردشگری آن، گردشگری و تحول دیجیتال است با تلاش بخش خصوصی و حمایت دولت طرح جامع گردشگری الكترونیك تهیه و اجرایی شود.
محمدحسین یزدانی رئیس انجمن صنفی راهنمایان استان تهران هم اظهار داشت: شرایط موجود حتما به همه بخش های گردشگری لطمه زده است. همچنان كه ما در حوزه تورهای خروجی و یا حتی تورهای داخلی مشكل داریم. امیدوارم صندوق حمایتی برای خدمات گردشگری تشكیل گردد تا حداقل فعالان این صنعت بتوانند در شرایط بحرانی خویش را نگه دارند.
وی اظهار داشت: اكنون اتباع خارجی در ایران با ویزای توریستی كار می كنند و راهنمایان غیرمجاز هم بسیار فعال شده اند.
محسن اسلامی رئیس انجمن موسسات آموزشی گردشگری هم اظهار داشت: باید امیدمان را از دولتی ها قطع نماییم. ما طرحی را داده ایم كه با كمك مجلس، سازوكار قانونی برای تشكل های بخش خصوصی تعیین شود.
در ادامه این برنامه از تعدادی از برگزیدگان صنوف مختلف گردشگری تقدیر گردید.
همچنین كتاب فرهنگ جامع صنعت گردشگری و هتلداری كه توسط جلال نصیریان نوشته شده است هم توسط حاضرین رونمایی گردید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب