استفاده از مواد نگهدارنده بدون مجوز در خرماهای بسته بندی
به گزارش بریونی، مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: درباره ی استفاده از روغن های بدون مجوز در تهیه زولبیا و بامیه و افزودن مواد نگهدارنده بدون مجوز به خرماهای بسته بندی گزارش شده است.
به گزارش بریونی به نقل از ایفدانا، عبدالعظیم بهفر اضافه کرد: ماه رمضان فرصتی برای اصلاح الگوی تغذیه ای است اما انتخاب های ناصحیح می تواند مشکلاتی مانند افت قند خون، کم آبی و ضعف عمومی را تشدید کند. مصرف کافی مایعات بین افطار و سحر ضرورت دارد. نوشیدن آب، شیر و نوشیدنی های طبیعی مانند خاکشیر و تخم شربتی سفارش می شود درحالی که مصرف نوشیدنی های قندی به سبب نوسانات ناگهانی قند خون باید محدود شود. وی اضافه کرد: افطار باید با فرآورده های غذایی سبک و زودهضم مانند خرما، شیر یا سوپ شروع شود تا دستگاه گوارش به آرامی فعالیت خودرا از سر بگیرد. مصرف فرآورده های غذایی سرخ شده و پرچرب در این وعده می تواند سبب مشکلات گوارشی شود. همین طور در وعده سحر باید فرآورده هایی انتخاب شوند که انرژی بدن را در طول روز تامین کنند مانند نان های سبوس دار، پروتئین های کم چرب و میوه ها. مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به افزایش مصرف برخی فرآورده های غذایی در ماه رمضان، اظهار داشت: محصولاتی مانند خرما، زولبیا و بامیه، لبنیات و فرآورده های پروتئینی در ماه رمضان تقاضای بیشتری دارند. سلامت این فرآورده ها و ممانعت از تخلفات احتمالی در پروسه تولید و عرضه آنها از اولویت های نظارتی سازمان است. گزارش هایی درباره ی استفاده از روغن های بدون مجوز در تهیه زولبیا و بامیه، افزودن مواد نگهدارنده بدون مجوز به خرماهای بسته بندی شده و عرضه لبنیات غیربهداشتی دریافت شده که نشان دهنده لزوم تشدید نظارت ها است. وی اشاره کرد: سازمان غذا و دارو بصورت مستمر از این فرآورده ها نمونه برداری کرده و در صورت مشاهده تخلفات، برخورد قانونی به انجام می رسد. مصرف کنندگان نیز باید هنگام خرید، مشخصات بهداشتی فرآورده ها را بررسی نموده و از خرید فرآورده های غذایی فله ای و بدون مجوز اجتناب کنند. بهفر با اشاره به نقش نگهداری صحیح فرآورده های غذایی در پایین آوردن مسمومیت های غذایی اظهار داشت: خرما باید در محیطی خشک و خنک نگهداری شود، روغن های مصرفی نباید چندین بار استفاده شوند و فرآورده های پروتئینی باید در دمای مناسب یخچال نگهداری شوند. همین طور مصرف بیش از اندازه چای و قهوه در وعده سحر به سبب افزایش دفع آب بدن سفارش نمی شود برای اینکه می تواند موجب تشدید تشنگی در طول روز شود. رعایت این نکات می تواند به پیشرفت سلامت روزه داران کمک نماید و از بروز مشکلات گوارشی پیشگیری کند.
منبع: بریونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب