سفارش های طب ایرانی برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا
بریونی: سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به افزایش مبتلاشدن به سرماخوردگی و آنفلوآنزا در فصول سرد سال، سفارش هایی در پیشگیری و درمان این بیماریها، بیان نمود.
به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، دکتر مهشید چایچی با اشاره به افزایش مبتلاشدن به سرماخوردگی و آنفلوآنزا در فصول سرد سال و با اعلان اینکه شرط پیشگیری و درمان، اصلاح سبک زندگی متناسب با مزاج فرد و تقویت سیستم دفاعی بدن است، اشاره کرد: اگر فردی گرفتار کم خونی و ضعف بدنی است، حتما باید از غذاهای مقوی مولد خون مانند آبگوشت، تخم مرغ عسلی، کباب چنجه، شیره انگور، آب سیب، آب هویج، حریره بادام و شیربادام، رب سیب و به، نخوداب، آب عسل با آبلیمو و یا مغزیجات استفاده نماید تا طبیعت و قوای عمومی بدن تقویت شود و همین طور از مصرف غذاهای دیرهضم، شور، تند، پرادویه و فست فودها خودداری کند.
وی اشاره کرد: تنظیم ساعات غذا خوردن و پرهیز از پرخوری و سریع غذا خوردن نیز از آداب مهم تغذیه هستند که در تقویت طبیعت مدبره بدن و پیش گیری از بیماریها نقش مهمی دارند.
سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به اینکه دفع ادرار، مدفوع و یا تعریق، راه های دفع مواد زائد در بدن هستند و بهم خوردن تعادل در هر کدام فرد را مستعد مبتلاشدن به بیماری می کند، اشاره کرد: مبتلایان به یبوست نسبت به سایرین بیشتر مستعد مبتلاشدن به سرماخوردگی، آنفلوانزا و بیماریهای عفونی هستند و حتما باید با اصلاح تغذیه و پیاده روی منظم این مشکل برطرف شود.
چایچی اضافه کرد: مصرف میوه های ملین مانند گلابی، انجیر و سوپ سبزیجات همراه با روغن بادام خوراکی یا روغن زیتون و شربت خاکشیر با آب گرم به درمان یبوست کمک می نماید.
وی افزود: همین طور اگر فردی گرفتار استرس یا بی خوابی است، باید اصلاح گردد، چونکه به هم خوردن تعادل خواب و بیداری می تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند و فرد را مستعد مبتلاشدن به سرماخوردگی و آنفلوآنزا کند. ورزش ملایم و پیاده روی تند هم در فصل پاییز بین بامداد تا ظهر حدود 10 تا 12 ظهر که هوا متعادل تر است، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می نماید.
سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به نتایج مطالعات و مقالات راجع به عسل که حاکی از خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد ویروسی آنست، اظهار داشت: مصرف شربت عسل با آبلیمو به همراه آب گرم در بامداد ناشتا مقوی سیستم ایمنی بدن است و اگر فردی گرفتار سرماخوردگی یا آنفلوانزا شده باشد، به بهبودی علایم بیماری کمک می نماید.
چایچی با تأکید بر این که گیاهان دارویی نباید خودسرانه مصرف شوند، اشاره کرد: به عنوان مثال، آویشن به تنهایی برای درمان سرماخوردگی با هر علائمی مناسب نمی باشد و ممکنست در مواردی موجب تشدید بیماری شود، همین طور افرادی که دارای مزاج گرم هستند، باید در خوردن گیاهان با طبع گرم احتیاط کنند، به ویژه در ایام اول و زمانی که گرفتار تب هستند.
وی افزود: سرفه ها اگر خشک باشند، چرب کردن بینی با روغن بنفشه، مصرف دمنوش ختمی پنیرک، عناب، نشاسته، فرنی، حریره بادام در کنار مواد لعاب دار مانند تخم شربتی، تخم بالنگو، تخم بارهنگ، به دانه، به بهبود این سرفه ها کمک کرده و اگر سرفه ها خلط دار باشند، استفاده از آویشن یا شربت هایی با ترکیبات رازیانه، آویشن و بابونه، چرب کردن بینی با روغن سیاه دانه، ماساژ قفسه سینه، ماساژ و بادکش پشت ریه ها و استفاده از حمام و بخور گرم به بهبود سرفه ها کمک می نماید.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، چایچی با اشاره به این که گاهی دستگاه گوارش نیز طی سرماخوردگی درگیر می شود، اظهار داشت: استفاده از دمنوش نعناع یا عرق زنیان به بهبود علایم گوارشی مانند اسهال و دل پیچه کمک می نماید.
سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با تأکید بر این که زنان حامله باید بالاتر از دیگران در مصرف گیاهان دارویی احتیاط کنند، اضافه کرد: گیاهانی مانند، آویشن، گل گاوزبان، ختمی و پنیرک برای زنان حامله در سه ماه اول حاملگی بهتر است مصرف نشود و سفارش ما استراحت کافی در زمان بیماری، شست و شوی حلق و بینی با آب و نمک ولرم رقیق، حداقل سه بار در روز، استفاده از بخور آب گرم، مصرف سوپ جو با سبزیجات، خوردن آب سیب و لیموشیرین و در صورت نیاز چرب کردن گلو و قفسه سینه با روغن بابونه است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب