متخصص ویروس شناسی عنوان كرد؛

راه اصلی انتقال بیماریهای ویروسی

راه اصلی انتقال بیماریهای ویروسی

بریونی: یک متخصص ویروس شناسی، راه اصلی انتقال بیماریهای ویروسی را بوسیله آب و غذای آلوده دانست.


به گزارش بریونی به نقل از مهر، رضا محبی، ضمن اشاره به این که با گرم شدن هوا بیماری های گوارشی در میان افراد جامعه زیاد می شود، اظهار داشت: عوامل میکروبی در بروز بیماری های گوارشی نقش قابل توجهی دارند. وی ادامه داد: عفونت های باکتریایی و آلودگی های مواد غذایی، می توانند منجر به مسمومیت شوند. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عوامل ویروسی را عامل دیگر عفونت ها و بیماری های مربوط به دستگاه گوارش عنوان نمود و اظهار داشت: طیف وسیعی از ویروس ها می توانند فرد را به بیماری های گوارشی مبتلا کنند که این ویروس ها به عنوان ویروس گوارشی و یا روده ای تعریف می شوند. محبی افزود: قسمتی از آدنو ویروس ها می توانند منجر به بیماری های گوارشی شوند که در میان آنها نقش روتاویروس و آسترا ویروس از تمامی مهم تر است. وی در پاسخ به این سؤال که در چه مناطقی ویروس های دستگاه گوارش بیشتر در چرخش هستند، توضیح داد: عفونت های دستگاه گوارش در نقاط مختلف دنیا و در سطح شهرها و روستاها دیده می شوند، کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست و احتمال این که در مناطق مختلف آلودگی ویروسی را داشته باشیم وجود دارد، اما در مناطقی که تجمع افراد بیشتر و شرایط رعایت بهداشت پایین تر باشد و یا در نقاطی که دسترسی به آب سالم کمتر و یا در مکان هایی که مواد غذایی در وضعیت ناسالم سرو و تهیه شود، امکان ابتلاء به ویروس دستگاه گوارش بمراتب بیشتر است. این متخصص ویروس شناسی، به راه های جلوگیری از ویروس های دستگاه گوارش اشاره نمود و اظهار داشت: بطور کلی راه انتقال این ویروس ها راه گوارشی است به این مفهوم که مصرف آب یا غذای آلوده، می تواند منجر به انتقال ویروس ها شود، اما در عین حال، دست آلوده، استفاده از سرویس بهداشتی عمومی (در صورتی که این سرویس ها آلوده به ویروس باشد و به درستی شست و شوی دست انجام نشود)، دستگیره های آلوده به ویروس و سایر محلهای آلوده، برای خود فرد و افراد دیگری که از این محل ها استفاده می نمایند احتمال انتقال آلودگی را بالا می برد. محبی با اشاره به اینکه در این نوع بیماری های گوارشی انتقال فرد به فرد نیز مطرح است، تصریح کرد: در افرادی که از بیمار دچار ویروس گوارشی مراقبت می کنند احتمال انتقال وجود دارد، باید با رعایت کامل بهداشت، شست و شوی مداوم دست ها با آب و صابون از انتقال پیشگیری کرد. وی با تکیه بر نقش پررنگ آب و غذا در انتقال بیماری های ویروسی، رعایت اصول بهداشتی و شست و شوی مکرر دست ها، بویژه در امکان عمومی را مورد توجه قرار داد.

1403/06/18
10:04:22
5.0 / 5
90
تگهای خبر: پزشك , تخصص , دستگاه , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
لینک دوستان بریونی
بریونی