متخصص تغذیه تاكید كرد؛

مصرف چای پررنگ را حذف کنید

مصرف چای پررنگ را حذف کنید

به گزارش بریونی، عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه با اشاره به کافئین موجود در چای، اظهار داشت: افراد دارای مشکلات قلبی، زخم معده و سنگ های کلیوی وخانم های حامله از مصرف چای پررنگ باید اجتناب کنند.


به گزارش بریونی به نقل از مهر، سمیرا ربیعی استادیار دانشگاه و دکترای تخصصی علوم تغذیه، با اعلان اینکه چای حاوی میزان بالای کافئین است، اضافه کرد: هرچه چای مصرفی پررنگ تر یا به اصطلاح غلیظ تر باشد، میزان کافئین دریافتی بیشتر می شود. وی افزود: کافئین، یک ماده شیمیایی خوراکی است که در دو فرم طبیعی و سنتتیک (مصنوعی) یافت می شود. بگفته ربیعی، فرم طبیعی کافئین در خیلی از گیاهان همچون قهوه، دانه های کاکائو و برگ های چای وجود دارد و فرم مصنوعی آن در نوشیدنی ها و نوشابه های انرژی زا یافت می شود. استادیار دانشگاه با اشاره به اثرات کافئین بر بدن، اضافه کرد: کافئین، مدر یا ادرار آور است، بدین سبب نوشیدن چای پررنگ، موجب اتلاف آب بدن شده و فرد را با مشکل یبوست مواجه می کند. ربیعی، کافئین را سبب افزایش ضربان قلب و فشار خون برشمرد و اشاره کرد: نوشیدن چای پررنگ موجب سوزش در ناحیه قفسه سینه و قلب فرد می شود. دکترای تخصصی علوم تغذیه با اعلان اینکه کافئین با جذب آهن غذا تداخل دارد، اظهار داشت: چای مصرفی هرچه پررنگ تر باشد، شدت این تداخل بیشتر می شود. وی سفارش کرد افرادی که مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن، نوشیدن چای پررنگ را ترک کرده و یا مصرف آنرا به حداقل یک ساعت قبل یا پس از غذای حاوی منابع آهن موکول کنند. بگفته ربیعی، تأثیر منفی کافئین بر جذب آهن، فقط مربوط به منابع گیاهی آهن نظیر آهن موجود در اسفناج می شود و نه منابع حیوانی آن نظیر آهن موجود در گوشت قرمز بدین سبب این مساله باید مورد توجه گیاهخواران قرار گیرد. وی ادامه داد: کافئین سطح هوشیاری را بالا می برد. شاید در ظاهر، این عملکرد کافئین مطلوب به نظر برسد ولی در حقیقت، نوشیدن چای پُررنگ در شب به ویژه ساعات پایانی شب، منجر به بی قراری و بی خوابی شده و در طولانی مدت نیز سطح اضطراب را بیشتر می کند. این استادیار دانشکده علوم تغذیه اشاره کرد: افراد دارای سابقه مشکلات قلبی، خانم های باردار، مبتلایان به ریفلاکس (سوزش سردل، ترش کردن) و زخم معده و افراد مبتلا به سنگ های کلیوی باید از نوشیدن چای پررنگ خودداری کرده و یا مصرف آنرا محدود کنند.


منبع:

1403/04/14
20:13:29
5.0 / 5
316
تگهای خبر: تخصص , خوراك , خوراكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
بریونی