یافته محققان هندی؛
استفاده مکرر از روغن سرخ کردنی روند صدمه مغزی را تسریع می کند
به گزارش بریونی، بر مبنای یک مطالعه حیوانی، گرم کردن مجدد روغن پخت و پز امکان دارد تخریب عصبی را افزایش دهد.
به گزارش بریونی به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، مصرف روغن های سرخ کردنی با فشار اکسیداتیو و التهاب که از عوامل خطر بیماری های عصبی و سایر بیماری های مزمن هستند، مرتبط می باشد.
یک مطالعه جدید بر روی موش ها نشان داده است که ارتباط بالقوه ای بین مصرف طولانی مدت روغن های پخت و پز چندین بار گرم شده و افزایش تخریب عصبی وجود دارد.
به نظر می رسد محور روده-مغز-کبد در حفظ سلامت عصبی خیلی مهم است و مصرف روغن های چندین بار استفاده شده امکان دارد این تعادل را مختل کند.
متخصصان مصرف رژیم های غذایی غنی از آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب امگا ۳ را سفارش می کنند و در مورد مصرف مکرر غذاهای سرخ شده اخطار می دهند.
مطالعه جدید نشان داد موش هایی که از رژیم های غذایی با روغن های آشپزی چندین بار گرم شده تغذیه می شوند، در مقایسه با موش هایی که رژیم غذایی استاندارد مصرف می کنند، به صورت قابل توجهی با سطوح تخریب عصبی روبرو هستند.
این تحقیق نشان داده است که روغن باردیگر گرم شده امکان دارد با تشکیل اختلال در محور کبد-روده-مغز که برای حفظ تعادل فیزیولوژیکی خیلی مهم است و با اختلالات عصبی مرتبط می باشد، تخریب عصبی را افزایش دهد.
مطالعات مصرف غذاهای سرخ شده را با مشکلات قلبی متابولیک و برخی سرطان ها مرتبط دانسته اند.
تیم مطالعه، موش های ماده را به پنج گروه رژیم غذایی تقسیم کردند: یک رژیم غذایی معمولی (گروه شاهد)، یک رژیم غذایی معمولی مکمل با روغن کنجد گرم نشده، روغن آفتابگردان گرم نشده، روغن کنجد گرم شده یا روغن آفتابگردان گرم شده روزانه به مدت ۳۰ روز.
در مقایسه با همتایان خود در رژیم های غذایی مختلف، موش هایی که با رژیم های غذایی با روغن های گرم شده مجدد تغذیه شدند، فشار اکسیداتیو و التهاب شدید در بافت های کبدی را نشان دادند.
علاوه بر این، صدمه روده ای قابل توجهی در این موش ها مشاهده شد که منجر به تغییر سطوح اندوتوکسین ها و لیپوپلی ساکاریدها شد که نشان دهنده وجود سموم ساخته شده توسط سویه های باکتریایی خاص است.
دکتر «کاتیرسان شانموگام»، محقق ارشد از دانشگاه تامیل نادو هند، توضیح داد: «در نتیجه، ما مشاهده کردیم متابولیسم لیپید کبد به صورت قابل توجهی تغییر نمود و انتقال اسید چرب امگا ۳ مهم مغز DHA کاهش پیدا کرد. این به نوبه خود منجر به تخریب عصبی شد که در بافت شناسی مغز موش هایی که روغن گرم شده را باردیگر گرم کرده بودند مشاهده شد.»
این مطالعه نشان داد که رژیم های غذایی حاوی روغن های گرم شده مجدد منجر به افزایش سطوح کلسترول، کلسترول بد LDL، تری گلیسیرید، AST و ALT و نشانگرهای التهابی، در کنار صدمه قابل توجه به ساختارهای کبد و روده بزرگ می شود که به صدمه های قلبی متابولیک و اندام ها اشاره می کند.
مصرف روغن های چندبار گرم شده منجر به صدمه مغزی خاص، بخصوص در نواحی حیاتی برای بازسازی می شود، که خطر عصبی مصرف روغن گرم شده را برجسته می کند.
در مقابل، موش هایی که با روغن های گرم نشده تغذیه می شوند، نشانگرهای بهتری برای سلامت مغز در مقایسه با موش های گروههای روغن گرم شده نشان دادند.
حرارت دادن روغن ها در دمای بالا به صورت قابل توجهی ساختار شیمیایی طبیعی آنها را تغییر می دهد و آنتی اکسیدان های مفید آنها را می کاهد و ترکیبات مضری مانند چربی های ترانس، آکریل آمید و آلدئیدها را تشکیل می دهد.
گرم کردن مجدد روغن ها، مخصوصاً برای سرخ کردن عمیق، این فرایند را تشدید می کند چونکه روغن به صورت فزاینده ای ناپایدار می شود و فواید سلامتی را از دست می دهد و با هر بار استفاده سموم بیشتری تولید می کند.
منبع: beriooni.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب