نمک اضافی چگونه به کلیه ها لطمه می زند

نمک اضافی چگونه به کلیه ها لطمه می زند

بریونی: سدیم یک ماده معدنی است که بدن برای عملکرد خوب به آن نیاز دارد. وقتی سدیم را با ماده معدنی کلرید ترکیب می کنید، این دو ماده نمک خوراکی را می سازند.


به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، سدیم به خیلی از غذاهای فرآوری شده همچون غذاهای بسته بندی شده و منجمد اضافه می شود.
همین طور خیلی از مردم نمک سفره را برای طعم دادن به غذای خود اضافه می کنند. با اینحال بگفته دکتر «ایوان پورتر»، یک متخصص مایو کلینیک، افزودن نمک زیاد به رژیم غذایی چیز خوبی نیست. داده های یک مطالعه اخیر در JAMA Network Open نشان داد که افزودن نمک به غذا می تواند خطر مبتلاشدن به بیماری مزمن کلیوی را افزایش دهد.
کلیه های شما میزان سدیم را در بدن متعادل می کنند و اگر آنرا بیش از اندازه مصرف کنید، مقدار اضافی در خون شما جمع می شود. قلب شما برای پمپاژ بیشتر کار می کند و فشار خون را بیشتر می کند و خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و بیماری کلیوی بیشتر می شود.
دکتر پورتر می گوید: بیماری مزمن کلیوی هنگامی اتفاق می افتد که کلیه شما مشکلاتی با فیلتر کردن مواد زائد و سموم خون دارد.
سدیم به بیشتر غذاهای فرآوری شده اضافه می شود. همین طور در خیلی از چاشنی ها نیز وجود دارد. بدین سبب دریافت سدیم بیش از نیازمان بسیار آسان است.
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، حد سفارش شده روزانه سدیم ۲۳۰۰ میلی گرم یا حدود یک قاشق چایخوری است. همین طور دکتر پورتر خواندن برچسب مواد غذایی را در هنگام خرید آنها سفارش می کند.



1402/12/08
12:20:43
5.0 / 5
346
تگهای خبر: تخصص , خرید , خوراك , خوراكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
بریونی