گزارش جدید محققان؛

بسته بندی فست فود سبب انتقال مواد سمی به زنان حامله می شود

بسته بندی فست فود سبب انتقال مواد سمی به زنان حامله می شود

بریونی: یافته ها نشان میدهد که فتالات ها، مواد شیمیایی در رابطه با پلاستیک ها، می توانند بوسیله بسته بندی و حتی از دستکش های پلاستیکی که توسط کارکنان مواد غذایی استفاده می شود، وارد مواد خوراکی شوند.



به گزارش بریونی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، پژوهشگران هشدار می دهند که اگر در دوران حاملگی فست فود مصرف شود، مواد شیمیایی ناشی از بسته بندی می تواند به جنین لطمه برساند.
دکتر «شیلا ساتیانارایانا»، نویسنده ارشد این مطالعه و متخصص اطفال و محقق در مؤسسه تحقیقات کودکان سیاتل واشنگتن، می گوید: «وقتی مادران در معرض این ماده شیمیایی قرار می گیرند، این مواد سمی می توانند از جفت عبور کرده و وارد گردش خون جنین شود.»
وی اشاره کرد که فتالات ها می توانند موجب التهاب و استرس اکسایشی در جنین شوند؛ استرس اکسایشی یک عدم تعادل شیمیایی مضر در بدن است. تحقیقات قبلی قرار گرفتن در معرض فتالات در دوران حاملگی را با خطر بیشتر زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و اختلالات در دوران کودکی مانند اوتیسم و اختلال بیش فعالی مرتبط دانسته است.
مطالعه جدید، داده های ۱۰۳۱ زن حامله را که در یک مطالعه جداگانه دیگر در مورد رشد ذهنی و یادگیری بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۱ ثبت نام کرده بودند، مورد بررسی قرار داد. سطوح فتالات در سه ماهه دوم حاملگی اندازه گیری شد.
به طور متوسط، غذای فوق فرآوری شده ۳۹ درصد از رژیم غذایی شرکت کنندگان را تشکیل می داد. هر ۱۰ درصد افزایش در نسبت مواد غذایی فوق فرآوری شده با ۱۳ درصد سطح بالاتر دی (۲- اتیل هگزیل) فتالات، یکی از رایج ترین و مضرترین این مواد شیمیایی همراه بود.
شرکت های مواد غذایی مواد شیمیایی و نگهدارنده ها را برای افزایش عمر مفید یا جذاب تر کردن آنها اضافه می کنند و تشخیص تعدادی از آنها از شکل اصلی شان دشوار است. پژوهشگران بسته بندی انواع کیک ها، سیب زمینی سرخ کرده، نان همبرگر و نوشابه را به عنوان نمونه ذکر کردند.
با این حال، وقتی صحبت از فست فود به میان می آید، دستکش هایی که کارگران می پوشند و ابزارهایی که در آماده سازی، ذخیره سازی و سرو استفاده می شوند، ممکنست منابع اصلی قرار گرفتن در معرض آن باشند.
در همین حال، ساتیانارایانا از زنان حامله خواست از مصرف غذاهای فوق فرآوری شده اجتناب کنند و بجای آن میوه، سبزیجات و گوشت بدون چربی مصرف کنند.


منبع:

1402/11/29
10:17:30
5.0 / 5
513
تگهای خبر: ابزار , تخصص , خوراك , خوراكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
بریونی