ثبت جهانی مناطقی از ایران در یونسکو همه برای رونق گردشگری

ثبت جهانی مناطقی از ایران در یونسکو همه برای رونق گردشگری

از ارسال و انتظار ثبت پرونده ۵۶ کاروانسرای تاریخی کشور در لیست یونسکو تا آغاز کار گردشگری سلامت، افزایش همکاری با نیروی انتظامی و تصویب استمهال وام های مراکز گردشگری تا آخر سال همه همچون اخباری است که در حوزه میراث فرهنگی در راه رونق گردشگری ایران اسلامی انجام و انتشار یافته است.


به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، همه چیز از سفر استانی هفته پیش رئیس جمهور آغاز شد، در سفری که وزیر میراث فرهنگی در پاسخ به درددل مردم در جلسه شورای اداری استان فارس، اظهار داشته بود: همه جای استان در مورد ساخت وساز در بخش حریم ها گرفتار مشکل است. امروز مردم شهر پاسارگاد به خاطر برخی قوانین نمی توانند ساختمان دوطبقه بسازند، درست کشاورزی کنند، چاه بزنند، دکل بزنند. باید این مشکل را حل نماییم. برخی کارشناسان و مردم نگران شدند که چاه زدن و کشاورزی در منطقه امکان دارد سبب تخریب آثار باستانی منطقه شود؛ البته وزیر هر خبر در این خصوص در تهمت و دانست و اظهار داشت: هم اکنون همه منتظر دوقطبی کردن موضوعات هستند و باید برای حل مشکلات سه حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی استبداد را کنار بگذاریم و حرف یکدیگر را گوش نماییم.


ضرغامی: دنبال حفر چاه در کنار مقبره کوروش نیستیم
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: با اولویت پاسارگاد در دولت، اعتبار مصوب شده و در صدد حفر چاه در کنار مقبره کوروش نیستیم.
سیدعزت الله ضرغامی در حاشیه بازدید از نمایشگاه فناوری های نرم، صنایع فرهنگی و خلاق، پیرامون حواشی اخیر در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: امکان دارد از یک سخنرانی کارشناسی دقیق، کسی استنباطی کند و تیتری بزند و بعضی آگاهانه و بعضی ناآگاهانه به آن بپردازند. آنچه برای ما مهم می باشد حفظ میراث فرهنگی است، با همه قوت.
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به دنبال حفر چاه در کنار مقبره کوروش نیست.
ضرغامی تاکید کرد: حل مشکلات مردم وظیفه ماست. مردم پاسارگاد ۲۵۰۰ سال است که از پاسارگاد و از مقبره کوروش حفاظت کردند. این مردم با ارزش اند. مساله اصلی مردم هستند. اگر به پاسارگاد به خاطر مدنیتی که شکل گرفته و جزو هویت ایرانی ها به حساب می آید، بی تفاوت باشیم کار درستی انجام نداده ایم.
او افزود: در بازدیدی که از پاسارگاد داشتم شاهد اعتراضات مردم بودم که خیلی از امور جاری شان مبتلا به اختلال شده بود. ما باید مشکل مردم را حل نماییم. وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تدبیر مشکلات مردم را حل می کند.
پرونده چهار کاروانسرای خراسان جنوبی روی میز یونسکو
۲۳ کاروانسرای خراسان جنوبی در لیست میراث ملی به ثبت رسیده و از این تعداد چهار کاروانسرا به همراه آثار دیگر کشور در دست بررسی سازمان یونسکو برای ثبت جهانی است تا این استان پنج اثر جهانی داشته باشد.
چهار اثر تاریخی از خراسان جنوبی به لحاظ شاخصهای معماری با ارزش، در پرونده کاروانسراهای ایران نامزد ثبت جهانی شده اند که از این تعداد سه کاروانسرا در شهرستان طبس قرار دارد همچون کاروانسرای چهل پایه که بین راه نایبند به راور قرار گرفته و از جذابیت خاصی برخوردار می باشد.
ساخت کاروانسراها بعنوان آثار منحصر به فرد معماری، یادآور نیاکان هوشمند و هنرمند ماست که در جای جای این سرزمین پهناور ایران قرار گرفته اند و از جاذبه های گردشگری بخصوص برای توریستهای خارجی به شمار می روند.
کاروانسراها برای استراحت کاروان ها و مسافرانی ساخته شدند که در راه های باستانی و تاریخی رفت و آمد داشتند همینطور این بناها نقش مهمی در مبادلات اقتصادی و فرهنگی بین کشورها و تمدن های کهن ایفا کردند.


دهکده سفال سلیم آباد تنکابن در راه ثبت جهانی
روستای سلیم آباد تنکابن با برگزاری جشن ثبت بعنوان روستای ملی سفال به جمع روستاهای ملی سفال ایران پیوست و در راه ثبت جهانی قرار گرفت.
جشن ثبت ملی روستای سلیم آباد تنکابن بعنوان روستای ملی سفال با حضور مدیرکل و معاونان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران، مسؤلان شهرستان تنکابن و اهالی روستای سلیم آباد و برخی از هنرمندان صنایع دستی این شهرستان در دهکده سفال سلیم آباد با اهدای لوح ثبت ملی روستا برگزار شد و سلیم آباد بعنوان اولین روستای ملی سفال در مازندران و یکی از ۱۸ روستای ملی سفال ارائه شد.
روستای سلیم آباد از توابع بخش مرکزی تنکابن سال هاست که به علت فعالیت خانواده محبی در زمینه تولید ظروف و آثار هنری سفالی به شهرت زیادی در حوزه گردشگری و صنایع دستی رسیده و یکی از مقاصد گردشگری مبتنی بر فرهنگ بومی و صنایع دستی در غرب مازندران به حساب می آید. مسؤلان صنایع دستی و میراث فرهنگی مازندران طی چند سال گذشته با تشکیل پرونده ثبت ملی این روستا گام هایی برای ساماندهی فعالیتهای انجام شده در این روستا توسط خانواده محبی و کمک به برندسازی آن برداشتند که در نهایت به ثبت ملی این روستا منجر گردید.
اعزام کارشناسان به شیراز برای حل مشکل مردم و حفظ بافت تاریخی
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: یک تیم کارشناسی جهت بررسی مبحث و حل مشکلات مردم در بافت تاریخی و حفظ خانه های تاریخی شیراز اعزام شده تا همه جوانب را بررسی کند.
سیدعزت الله ضرغامی در مورد مشکلات مردم و حفظ بافت تاریخی شیراز اظهار داشت: مبحث بافت تاریخی شیراز وحل مشکلات مردم و البته حفظ خانه های تاریخی به تیم کارشناسی ارجاع داده شد و این تیم به منطقه اعزام شده تا همه جوانب را بررسی نمایند.
ضرغامی درباره صحبت های اخیرش پیرامون بررسی بافت تاریخی شیراز اظهار داشت: مسائل مختلف داریم که باید با کار کارشناسی حل شود. هر فرد آمد و گفت«که ما داریم در این خانه زندگی می نماییم و بدبخت شدیم» از آن طرف یکی هم می آید و می گوید که «اینجا خانه تاریخی است و باید بافت تاریخی حفظ شود».
وی پاک کردن صورت مسائل را اشتباه دانست و تصریح کرد: باید مسائل را شنید و موضوعات را کارشناسی و بازدید و سپس چاره صحیح را برگزید و تصمیم گرفت، باید در خانواده میراث فرهنگی و گردشگری با یکدیگر حرف بزنیم و مشکلات این بخش ها را حل نماییم



انتظارها برای یکی از زیباترین هتل های سنتی ایران در کرمان
مدیرکل میراث فرهنگی کرمان با بیان این که مرمت کاروانسرای وکیل شهر کرمان به ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده می گوید که این بنای تاریخی بعد از بهره برداری به یکی از زیباترین هتل های سنتی کشور در قلب بافت تاریخی این شهر تبدیل خواهد شد.
مرمت کاروانسرای قجری وکیل که از سال ۹۷ شروع شده طی چندسال گذشته خبرساز بوده و انتظارها برای آخر آن رسانه ای شده بود که حالا میراث استان می گوید کار مرمت به مرحله پایانی رسیده و منتظر تجهیز است.
آنطور که در منابع تاریخی آمده این کاروانسرا که قدمتش به دوران قاجاریه بر می گردد از بناهای مجموعه وکیل شهر کرمان به حساب می آید که ساخت آن در سال ۱۲۷۷ به فرمان محمد اسماعیل خان وکیل الملک حاکم کرمان آغاز و در سال ۱۲۸۷ به دست فرزندش مرتضی قلی خان وکیل الملک تکمیل شد.
این بنای تاریخی از ۲ طبقه تشکیل شده و ۱۲۰ غرفه را در خود جای داده که تعداد حجره های آن در طبقه اول ۸۱ باب و در طبقه دوم به ۳۱ باب است و گچبری، کاشی کاری ها و تزئینات زیبا و باارزشی دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان که از این بنای تاریخی بعنوان هتل بوتیک (هتل هایی با سبک هنری، مختصات و معماری خاص) نام می برد می گوید مراحل پایانی بازسازی و مرمت این بنا دردست انجام است.
افزایش همکاری با نیروی انتظامی برای رونق صنعت گردشگری
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از تقویت همکاریهای این وزارت خانه با نیروی انتظامی در حوزه های مختلف همچون حفاظت از بناهای تاریخی، پیشگیری از حفاری های غیر مجاز و تأمین امنیت توریستهای خارجی اطلاع داد.
ضرغامی در دیدار با سردار سرتیپ حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ضمن اشاره به اهمیت تقویت همکاری این وزارت خانه با نیروی انتظامی اظهار داشت: این وزارت خانه با ناجا تقاطع های زیادی دارد و برای انجام مأموریت های وزارت خانه همکاری و مساعدت نیروی انتظامی نقش کلیدی را ایفا می کند. خوشبختانه امروز نیروی انتظامی ما هوشمند و مقتدر است و در حوزه های مختلف کارآمدی بالایی دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اضافه کرد: در حوزه میراث فرهنگی و در مسائلی مانند حفظ بناهای تاریخی، پیشگیری از حفاری غیر مجاز و قاچاق اشیای تاریخی نیارمند همکاری با نیروی انتظامی هستیم، همینطور در حوزه گردشگری بخصوص بخش توریستهای خارجی و ورود آنها به کشور، مأموریت وزارت خانه با مأموریت های ناجا مرتبط می باشد.
استمهال وام های مراکز گردشگری تا آخر سال تصویب شد
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از تصویب «استمهال وام های دریافتی مراکز ⁧‫گردشگری‬⁩ تا آخر سال ۱۴۰۰ » در ستاد ملی مقابله با کرونا اطلاع داد.
ضرغامی در حساب کاربری خود در توییتر با اشاره به اینکه عضو ستاد ملی مقابله با کرونا شده است، نوشت: در جلسه امروز (۲۴ مهر)، استمهال وام های دریافتی مراکز ⁧‫گردشگری‬⁩ تا آخر ۱۴۰۰ و مفاصاحساب مالیاتی آنان تا آخر آذرماه به تصویب رسید.
۵۶ کاروانسرای تاریخی کشور در انتظار ثبت در لیست یونسکو است
مشاور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: ۵۶ کاروانسرای تاریخی کشور توسط نمایندگان یونسکو برای ثبت در آثار میراث فرهنگی جهان ارزیابی می شود.
محمدحسین طالبیان در حاشیه بازدید نماینده یونسکو از کاروانسرای تاریخی شاه عباسی در گردنه صائین شهرستان نیر به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این تعداد تابحال توسط نماینده یونسکو ۳۰ پرونده مورد ارزیابی قرار گرفته و مابقی هم درحال اجراست.
وی اضافه کرد: این کاروانسراها در ۲۴ استان کشور همچون استان اردبیل قرار دارند.
او اظهارکرد: این کاروانسراها متعلق به دوران ساسانیان تا قاجار و از مجموعه های آثار زنجیره ای بین راهی و محل اتراق کاروان ها بوده اند و دارای معماری ناب ایرانی با طرح های خاص و متنوع هستند.


پرونده چهار کاروانسرای خراسان جنوبی روی میز یونسکو
۲۳ کاروانسرای خراسان جنوبی در لیست میراث ملی به ثبت رسیده و از این تعداد چهار کاروانسرا به همراه آثار دیگر کشور در دست بررسی سازمان یونسکو برای ثبت جهانی است تا این استان پنج اثر جهانی داشته باشد.
چهار اثر تاریخی از خراسان جنوبی به لحاظ شاخصهای معماری با ارزش، در پرونده کاروانسراهای ایران نامزد ثبت جهانی شده اند که از این تعداد سه کاروانسرا در شهرستان طبس قرار دارد همچون کاروانسرای چهل پایه که بین راه نایبند به راور قرار گرفته و از جذابیت خاصی برخوردار می باشد.
ساخت کاروانسراها بعنوان آثار منحصر به فرد معماری، یادآور نیاکان هوشمند و هنرمند ماست که در جای جای این سرزمین پهناور ایران قرار گرفته اند و از جاذبه های گردشگری بخصوص برای توریستهای خارجی به شمار می روند.
کاروانسراها برای استراحت کاروان ها و مسافرانی ساخته شدند که در راه های باستانی و تاریخی رفت و آمد داشتند همینطور این بناها نقش مهمی در مبادلات اقتصادی و فرهنگی بین کشورها و تمدن های کهن ایفا کردند.



زمینه برای شروع به کار گردشگری سلامت
وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی دیدار با وزاری خارجه و بهداشت اظهار داشت: در هفته های گذشته واکسیناسیون عوامل در رابطه با گردشگری کلید زده شد و این روند به سرعت رو به اتمام است.
عزت الله ضرغامی یادآورشد: حدود ۲۰ ماه است، صدور ویزای گردشگری متوقف شده است و با عنایت به اهمیت گردشگری، ان شاءالله با رعایت پروتکل ها بتوانیم گردشگری را در کشور از سر بگیریم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه گردشگری امروز از مصادیق بارز دیپلماسی عمومی است، اظهار داشت: حتما سیاست های دولت آقای رئیسی تقویت دیپلماسی عمومی است که گردشگری یک رکن مهم آن است.
ضرغامی تصریح کرد: صدور ارزش های فرهنگی ما از راه گردشگری صورت می گیرد. اگر زمینه های لازم در کشور به درستی فراهم گردد در آینده نزدیک شاهد از سرگیری صدور روادید گردشگری در همه حوزه ها خواهیم بود.
همچنین در این جلسه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به روند واکسیناسیون انجام شده در کشور اظهار داشت: هم اکنون زمینه برای ورود میهمانان خارجی به کشور فراهم شده و در این رابطه نگرانی وجود ندارد و افراد می توانند به کشور ما سفر کنند و از خدمات پزشکی بهره مند شوند.
وی اضافه کرد: لازم است یک سازماندهی بین وزارت امور خارجه و وزارت گردشگری انجام دهیم تا ورود این مهمانان با تسهیلات بهتری صورت گیرد و خدمات پزشکی بهتری به آنها داده شود.
عین اللهی اظهار داشت: توافقاتی قبلا صورت گرفته که باید بازبینی شود. در هر کشوری خدمات پزشکی طبقه بندی شده است و دوست داریم افرادی که به ایران سفر می کنند از خدمات پزشکی بهره مند شوند.
وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی تصریح کرد: در شهرهای بزرگ هم با عنایت به وضعیت ترددهای هوایی می توانیم پذیرای توریست خارجی از کل دنیا باشیم.



منبع:

1400/08/01
10:08:44
5.0 / 5
679
تگهای خبر: آموزش , باستانی , پزشك , توریست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
بریونی