توسط هنرمند گروه پژوهشی هنرهای سنتی انجام شد؛

نقاشی گل و مرغ دوران قاجار بر روی كاشی با رنگ ‎ های شیشه

نقاشی گل و مرغ دوران قاجار بر روی كاشی با رنگ ‎ های شیشه

بریونی: نقاشی گل و مرغ دوران قاجار بر روی کاشی با رنگ های شیشه در قالب طرح پژوهشی توسط هنرمند گروه پژوهشی هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به انجام رسید.



به گزارش بریونی به نقل از مهر، سید عبدالمجید شریف زاده رییس گروه پژوهشی هنرهای سنتی اظهار داشت: نقاشی گل و مرغ دوران قاجار بر روی کاشی با رنگ های شیشه توسط ساناز خلعتبری هنرمند رشته نگارگری انجام شده است.
او نقاشی گل و مرغ در دوره قاجار را یکی از جنبه های درخشان هنر این دوران خواند که بازشناسی آن کمک شایانی به شناخت قابلیت های این هنر و تحولات آن تا دوره قاجار می کند.
وی با اعلان اینکه مطالعه این آثار نشان میدهد که این هنر در امتداد نقاشی گل و مرغ در دوره های قبل یعنی صفویه و زندیه قرار دارد اشاره کرد: عناصر تصویری این هنر با هویت و فرهنگ ایرانی خودرا هماهنگ می سازد.
به گفته شریف زاده این نوع از نقاشی ارتباط معنایی بسیار نزدیکی با ادبیات منظوم ایرانی داشته و دارای نشانه های مشترکی مانند گل و مرغ است.
رئیس گروه پژوهشی هنرهای سنتی، عناصر گل و مرغ در نقاشی ایرانی در دوره قاجار را دارای معنای نمادین دانست و اضافه کرد: در این نوع نقاشی کانون توجه اصلی برمبنای مرغ و نمادی از عرفان اسلامی و اشراق و باورهای عارفانه است.
او مرغ در عرفان ایران اسلامی را تجلی روح خواند و اظهار داشت: طرح نقاشی گل و مرغ بر روی کاشی به روش نقطه‏ پرداز با رنگ های شیشه مربوط به دوران قاجار در ابعاد ۳۰ در ۲۵ سانتی متر در گروه پژوهشی هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد.
شریف زاده گفت: شیوه نقاشی روی کاشی با رنگ های شیشه که قابلیت پخت از دمای ۵۴۰ تا ۵۷۰ درجه سانتی‏گراد را دارد یکی از شیوه هایی است که می توان جهت نشان دادن ظرافت ها و نقطه پردازی هایی که در نقاشی های گل و مرغ دوره قاجار بوده بهره برد چونکه با بهره گیری از رنگهای لعابی نمی توان به خوبی ظرافت و همین طور نقطه‏ پردازی نقاشی های دوره قاجار را به تصویر کشاند.
رئیس گروه پژوهشی هنرهای سنتی اظهار داشت: به همین دلیل و جهت به تصویر کشاندن زیبایی و ظرافت های نقاشی های گل و مرغ دوره قاجار استفاده از این رنگ ها (رنگ شیشه) بر روی کاشی در دستور کار قرار گرفت.
او در تشریح مراحل کار اظهار نمود: بعد از انداختن تصویر گل و مرغ بر روی کاشی، با بهره گیری از رنگهای شیشه و ترکیب این رنگ با بنزین یا تربانتین که حلال این رنگ ها است، رنگ‏ گذاری و سپس نقطه‬ ‎پردازی و سایه روشن نقوش انجام می شود.
وی در آخر اشاره کرد: بعد از اتمام کار، اثر در کوره با دمای ۸۴۰ تا ۵۷۰ درجه سانتی‎گراد پخته و بدین سان طرح بر روی کاشی تثبیت می شود.


منبع:

1400/03/07
15:21:49
5.0 / 5
1317
تگهای خبر: زیبایی , گردشگری , میراث , میراث فرهنگی و گردشگری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
بریونی