رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: دورریز مواد غذایی در ایران هفت برابر فرانسه است. با بریونی در ادامه همراه باشید.
به گزارش بریونی به نقل از مهر، علیرضا زالی، صنایع غذایی را یکی از پررقابت ترین عرصه های صنعتی در کشور دانست و اضافه کرد: بخش عمده دورریز محصولات غذایی، قبل از رسیدن به دست مصرف کننده صورت می گیرد، در صورتیکه در کشورهای توسعه یافته، اینطور نیست و محصولات بعد از رسیدن به دست مصرف کننده، دورریز دارند.
میزان دورریز غذا در ایران
وی افزود: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) بارها اعلام نموده است هر شهروند ایرانی روزانه بیش از ۱۳۴ کیلو کالری محصولات غذایی را هدر می دهد. اگر فرض نماییم از ۹۰ میلیارد مترمکعب مصرف سالیانه آب، ۸۰ میلیارد مترمکعب سهم صنعت کشاورزی است، میزان اهمیت این هدر رفت را درک می نماییم. این آمار با کیفیت مواد غذایی ارتباطی مستقیم دارد. زالی، دورریز مواد غذایی در ایران را ۷ برابر فرانسه اعلام نمود و اظهار داشت: دورریز مواد غذایی در مجموع ۲۷ کشور اروپایی، ۹۰ میلیون تن در سال گزارش شده که این آمار در کشور ما ۳۵ میلیون تن در سال، یعنی معادل ۵۰ تا ۶۰ درصد صادرات مواد نفتی است. وی ادامه داد: باید به سهم صنایع غذایی در صادرات، اشتغال زایی، تحریم زدایی و تجلی اقتصاد مقاومتی و لزوم ایجاد شرایط تسهیل یافته برای وجود تنوع غذایی توجه ویژه شود.
منبع: بریونی