به گزارش بریونی، کتاب آشپزی و مزاج شناسی خوراک های ایرانی در ۲ هزار نسخه توسط انتشارات میرماه منتشر گردید.
به گزارش بریونی به نقل از مهر، این کتاب بعد از شرحی از خصوصیت های هر استان، برخی از غذاهای معروف آن استان را معرفی و طرز پخت آن توضیح داده شده سپس به مزاج شناسی آن غذا پرداخته است.
کتاب «آشپزی و مزاج شناسی خوراک های ایرانی» نوشته نسرین صالحی، داود حاج محمدخانی و مهناز جوادبلاغی به قیمت ۴۰ هزار تومان انتشار یافته است.
داود حاج محمدخانی یکی از نویسندگان این کتاب در بخشی از مقدمه این کتاب نوشته است: «این کتاب هدف هایی دارد همچون احیا، یادآوری و آموزش مجدد خوراک های سنتی ایران، کمک به ترویج فرهنگ سالم آشپزی توجه به اصول تغذیه در پخت ترکیب و آماده سازی خوراک های ایرانی، ترویج فرهنگ گردشگری بر مبنای اصول تغذیه و آشنایی گردشگران با خوراک های محلی هر منطقه، تذکر و توجه به منع یا تشویق مصرف کننده به رعایت برخی نکات در طبخ غذا برپایه مبانی طب سنتی و ….
در بررسی محتوای این کتاب به نکات خاصی از تجربه های صحیح و علمی گذشتگان در تنظیم برنامه غذایی به جهت حفظ سلامت برخورد می نماییم که قابل تأمل است.
در بررسی غذاهای مندرج در کتاب به نکاتی برخورد کرده ام از جمله: تغییرات غذایی در ادوار گوناگون، منحصر به فرد بودن غذا با عنایت به امکانات محیطی در بعضی از استان ها، و سازگاری خوراک های سنتی با مزاج اقلیم، بیماری ها و شرایط هر منطقه.
این نکات بود که تغییرات غذاهای سنتی و محلی بخصوص در سال های اخیر از باب مد یا تزئین و یا ذائقه غذایی صورت پذیرفته و کمتر مصدر علمی داشته است. برخی تذکرات از قبیل حذف و یا منع مواد غذایی برای مثال تخم مرغ و گوشت به ذائقه افراد خوشایند نیست ولی رعایت آن در کتب طب سنتی الزامی است.
شناخت مزاج با طبیعت غذا قطعی نیست و حذف شرایط فرآوری، پیمانه اندازه گیری، نوع و یا کهنه بودن مواد تشکیل دهنده اقلیم فرآوری غذا و … می تواند تغییر کند. برای مثال برنجی که در جنوب ایران کشت می شود با برنج شمال تفاوت های مزاجی دارد برای بیان این مطلب مجبور شدیم از برخی اصطلاحات طب سنتی فاصله بگیریم و از اصطلاحات طب رایج به جهت فراگیر بودن درک مبحث استفاده نماییم.»
منبع: beriooni.ir