رئیس انجمن تغذیه ایران عنوان كرد؛

عوارض تغذیه نامناسب دوران شیرخوارگی

عوارض تغذیه نامناسب دوران شیرخوارگی

به گزارش بریونی سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه كشور، اظهار داشت: روش های نامناسب تغذیه دوران شیرخوارگی از علل مستقیم و عمده سوء تغذیه در طول سال اول زندگی است كه زمینه ساز مرگ كودكان زیر ۵ سال می شود.



به گزارش بریونی به نقل از مهر، جلال الدین میرزای رزاز، درباره تغذیه در دوران نوزادی، تصریح کرد: تغذیه صحیح نوزاد باعث رشد بهتر او شده و اختلال در تغذیه کودک می تواند به رشد جسمی و روحی کودک آسیب بزند. والدین باید بدانند که کودکانشان به چه مواد غذایی نیاز دارند و چگونه باید نوزاد را تغذیه و برنامه تغذیه نوزاد را با افزایش تغییر دهند.
وی اضافه کرد: به صورت کلی سفارش می شود در این دوران شیر مادر به مدت ۶ ماه به صورت انحصاری به نوزاد داده شود و تغذیه با شیر مادر تا دو سال ادامه یابد. روش های نامناسب تغذیه دوران شیرخوارگی از علل مستقیم و عمده سوء تغذیه در طول سال اول زندگی است که زمینه ساز مرگ کودکان زیر پنج سال و همینطور مبتلا شدن کودکان به بیماری های عفونی و تشدید آنها می شود.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در ادامه به تغذیه نوزادان در ۶ ماه اول تولد اشاره نمود و بیان داشت: توجه برای تأمین تغذیه مناسب شیرخواران و کودکان باید پیش از حاملگی با تأمین تغذیه سالم و مراقبت مناسب شروع شود و مراقبت های ضروری برای حاملگی سالم، زایمان ایمن و حمایت های بعد از زایمان جهت آغاز به موقع و تداوم تغذیه با شیر مادر، در ۶ ماه اول بعنوان روش بی نظیر تغذیه و پرورش شیرخواران صورت گیرد.
رزاز با اشاره به اینکه تغذیه نوزاد در این دوران محدود به شیر مادر یا شیرخشک است، اظهارداشت: تغذیه با شیر مادر باید برپایه تقاضای کودک تنظیم شود. مادران نباید ساعت شیردهی برای نوزاد را زمان بندی کنند. به اصطلاح رایج هر زمانی که نوزاد «نق زد و گریه کرد» باید مورد شیردهی قرار بگیرد. زمانی که نوزاد ملچ و ملوچ می کند و سرش را به سمت مقابل می چرخاند و لباس های خودش را به دهان می گیرد، مشخص می شود که احساس گرسنگی دارد و هر زمان که کودک از شیر مادر سیر شود، سینه ی مادر را رها می کند و سرش را به سمت مقابل می چرخاند و به احتمال زیاد بعد از سیر شدن می خوابد.
وی اظهار داشت: شیر مادر در بهترین شرایط حدود ۴ تا ۶ ساعت در دمای اتاق می ماند و فاسد نمی گردد. شیر مادر در دمای یخچال حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت بدون فساد باقی می ماند. مصرف سیر و پیاز طعم شیر مادر ر تغییر می دهد. ازاین رو مصرف این مواد غذایی باید محدود شود. در دوران شیردهی به مادران سفارش می نماییم که با پرهیز از موادی مانند نوشابه ها و آبمیوه های پاکتی و...، طعم شیر خویش را ارتقا دهند.
رئیس انجمن تغذیه ایران با اشاره به اینکه برای معرفی مواد غذایی جامد تا زمانی که نوزاد حداقل ۴ ماهه و ترجیحا ۶ ماهه نشده، تلاش نکنید. چون که معده نوزاد تا پیش از چهار ماهگی نمی تواند هیچ ماده غذایی دیگری به جز شیر مادر یا شیرخشک را تحمل کند. بعلاوه چون گنجایش معده شیرخوار کم است و کلیه ها تکامل پیدا نکرده است.
رزاز اضافه کرد: مصرف غذای تکمیلی زودتر از موعد می تواند مانع از مصرف شیر مادر به میزان کافی شود و احتمال بروز حساسیت و آلرژی هم در کودکان بیشتر می شود.
وی با اشاره به اینکه در اواخر ماه چهارم، برخی کودکان امکان دارد نشانه هایی از آمادگی برای خوردن مواد جامد را نشان دهند، خاطرنشان کرد: بعضی از شاخص ها عبارتند از این که نوزاد می تواند سر خویش را از جلوی دهان به عقب دهان ببرد. باید به این نکته توجه داشت باشید که شیر مادر در ۶ ماه اول زندگی کودک کفایت کامل تغذیه ای کودک را دارد و نیاز نیست در تغذیه کودک تا این سن از غذای کمکی استفاده نمود. تنها با تشخیص پزشک و متخصص تغذیه و در صورت رشد ناکافی نوزاد شیرخوار می توان از شیرخشک و تغذیه کمکی استفاده نمود.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اظهار داشت: پس از مشاهده نشانه های آمادگی و بعد از مشورت با پزشک اطفال، برای خوردن غذای کمکی می توانید با لعاب برنج و فرنی شروع کنید.


منبع:

1399/08/12
17:50:59
5.0 / 5
1659
تگهای خبر: پزشك , تخصص , غذا , میوه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
بریونی