سلمان رستمی خبر داد:

درآمدزایی زنان اتیوپیایی از بافت فرش ایرانی

درآمدزایی زنان اتیوپیایی از بافت فرش ایرانی

به گزارش بریونی رایزن فرهنگی ایران در اتیوپی اظهار داشت: صد زن اتیوپیایی با یادگرفتن بافت فرش ایرانی در كارگاه های آموزشی رایزنی فرهنگی ایران در این كشور توانسته اند برای خود درآمدزایی كنند.



سلمان رستمی رایزن فرهنگی ایران در كشور اتیوپی درباره تفاهم نامه هایی كه در دهه هشتاد به امضای متولیان فرهنگ دو كشور ایران و اتیوپی به امضا رسیده در گفتگویی با خبرنگار مهر بیان نمود: در سال ۸۳ موافقتنامه فرهنگی وجود داشت كه یكی از معتبرترین سندهای امضا شده بین دو كشور به حساب می آید و این موافقت نامه فرهنگی بعد از تأیید مجلس شورای اسلامی در كشورمان تبدیل به قانون شده است. این تفاهمنامه آنقدر كلان است كه كارشناسان آنرا به بخش های كوچك تری كه حالت عملیاتی داشته باشد تبدیل نموده و به آن برنامه مبادلات فرهنگی می گویند كه معمولاً در سطوح وزرای دو كشور امضا می شود. بعد از حضور وزیر فرهنگ و توریسم كشور اتیوپی در رایزنی فرهنگی كشورمان مقرر شد كه برنامه مبادلات میان دو كشور در اسرع وقت تهیه و تنظیم شده و به امضای طرفین برسد و در آن دقیقاً سهم هر كشور و میزان آن مشخص شود تا هر كشوری بداند چطور و چقدر سهم در همكاری دارد.
این مبحث بسیار مهم هست و این برنامه مبادلات فرهنگی هم با ایران بزودی امضا خواهد شد و ۱۶ نهاد مختلف همچون وزارت میراث فرهنگی، وزارت علوم تحقیقات و فناوری، صدا و سیما، آموزش و پرورش، وزارت ورزش، كتابخانه ملی، معاونت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و … باید درباره آن نظر بدهند. سازمان فرهنگ و ارتباطات هم هماهنگ كننده و مسئول قانونی آن است. بخش بزرگی از این سند مربوط به میراث فرهنگی است. در این سند درباره نحوه تعامل دو ملت و اینكه بعنوان مثال درباره مرمت آثار تاریخی چه كاری انجام باید داد، صحبت می شود.
رستمی همینطور درباره رایزنی با مقامات این كشور درباره برقراری روابط گردشگری هم اظهار داشت: پرواز بین ایران و اتیوپی بسیار طولانی و گران است ضمن اینكه پرواز مستقیمی هم بین دو كشور وجود ندارد. با وزیر فرهنگ و توریسم اتیوپی درباره ایجاد پرواز مستقیم میان دو كشور صحبت شده است او گفته كه در این خصوص با مدیران خط هوایی اتیوپی كه برترین خط هوایی آفریقاست مذاكراتی انجام خواهد داد. اساسا او نفوذ بیشتری در این حوزه دارد و اتفاق بهتری است.
برگزاری نمایشگاه عكس میراث جهانی ایران در اتیوپی
وی اظهار داشت: بعد از خبطی كه اخیرا آقای ترامپ درباره تهدید اماكن تاریخی ایران كرده است، نمایشگاهی از ۲۴ مركز ثبت شده ایران در لیست یونسكو و دیگر اماكن فرهنگی برگزار كردم و در سخنرانی كه داشتم گفتم اینها همان میراثی است كه ترامپ اخیرا تهدید به تخریب آن كرده است.
وی درباره اقلام تبلیغاتی كه وزارت میراث فرهنگی به رایزنان فرهنگی برای تبلیغ ایران در كشورهای خارجی داده اظهار داشت: این پكیج را دریافت كرده ام و از آن استفاده می كنم. ما یك پكیج كامل از صنایع دستی ایران هم داشته ایم كه اداره همكاریهای فرهنگی و هنری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به صورت مرتب آنرا برای نمایندگی های خارج از كشور ارسال می كند. در رایزنی فرهنگی ایران ۱۰ ویترین صنایع دستی با محصولاتی مانند سماور، ترمه، خاتم، استكان های شاه عباسی و… داریم. از این وسایل برای نمایشگاه ها استفاده خواهیم كرد. همه رایزنی های ایران در خارج از كشور به قدر لازم از این محصولات كم و بیش دارند ولی باید یادمان باشد، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طبق اساسنامه خود مسئول مدیریت روابط فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با سایر كشورهاست و نه تولید كننده محصولات و خدمات فرهنگی، بنابراین باید سایر نهادهای فرهنگی كشورمان، فعالیتهای خویش را در خارج از كشور با این نهاد هماهنگ كنند.
رستمی درباره فروش محصولات صنایع دستی هم اظهار داشت: ما این محصولات را نمی فروشیم چون ابزار كار ما هستند امكان دارد در بعضی نمایشگاه ها همه آنها را و یا برخی از آنرا به نمایش بگذاریم. من حتی این محصولات را در بار شخصی با خودم به اتیوپی آورده ام تا بتوانم پكیج كاملی از صنایع دستی ایران داشته باشم و آنرا معرفی كنم.
فرصتی برای جذب گردشگران سلامت از اتیوپی
رستمی درباره جاذبه های ایران برای مردم كشور اتیوپی هم اظهار داشت: ایران می تواند در زمینه گردشگر پزشكی برای اتیوپی جذاب باشد چون بیشتر مردم این كشور برای درمان به كشورهای امارات و تركیه سفر می كنند درحالی كه ایران در زمینه تشخیص بیماری بسیار پیشرفته است. همینطور تا جایی كه بتوانم ایران را بعنوان سرزمین چهار فصل معرفی می كنم چون اتیوپی كشوری تك فصل بوده و آب و هوای لطیفی دارد شبیه بهار ایران. آدیس آبابا پایتخت این كشور هم به مفهوم گل همیشه بهار است منتها چون زیرساختهای این كشور بسیار ضعیف است؛ مردم در محرومیت زندگی می كنند. در واقع اتیوپی یك روستای زیباست كه خیلی از مناطق آن آب و برق و جاده خوبی ندارد و علت آن هم این مورد است كه این كشور، هیچ گاه مستعمره نبوده و همواره كشوری مستقل بوده است.

وی با تاكید بر جذب گردشگر درمانی از اتیوپی اظهار داشت: مردم زیادی در اتیوپی مشكلات بینایی دارند و كشورمان می تواند در حوزه تخصص های در رابطه با چشم پزشكی و یا تخصص در امور زنان سهم مناسبی از توریسم درمانی را به خود اختصاص دهد. نكته مهم این است كه سهم جمعیتی مسلمانان در اتیوپی در حدود ۴۵ میلیون نفر است و در حدود ۲۲ میلیون زن مسلمان وجود دارد و طبیعتاً می توان از ظرفیت پزشكان زن ایران و تبحر آنها برای این جامعه گسترده هم بهره برد.
رستمی از برگزاری نمایشگاه عكس درباره آفریقایی تبارهای ایران اطلاع داد و اظهار داشت: چند وقت پیش به معاون وزیر فرهنگ و توریسم تعدادی عكس درباره آفریقایی تبارهای ایران نشان دادم و گفتم كه می خواهم نمایشگاه برگزار كنم او كه بسیار شگفت زده و ذوق زده شده بود با اصرارهای من پذیرفت كه همه آنها ایرانی هستند و عمدتاً در جنوب ایران زندگی می كنند، ضمناً با شادمانی زیاد اظهار داشت كه همه ما یك ملت هستیم و فرهنگ مشترك داریم. می توان این نمایشگاه را در تئاتر ملی برپا كرد.
پخش مستند معرفی جاذبه های ایران در كانال های تلویزیونی
رستمی درباره اقداماتی كه می توان در جهت معرفی ایران در رسانه های این كشور انجام داد هم خاطرنشان كرد: معرفی ایران در این كشور اقدامی دراز مدت است. یكی از اقداماتی كه می توانیم انجام دهیم اعطای بورس تحصیلی به آنهاست وقتی یكی اتیوپیایی برای تحصیل به ایران بیاید به اندازه یك بمب تبلیغاتی برای ما عمل می كند. كار دیگری كه می توان انجام داد برگزاری كلاس ها و دورهای زبان فارسی و ایرانشناسی در رایزنی فرهنگی و بعضی دانشگاه های كشور اتیوپی است كه كلاسهای زبان فارسی و ایرانشناسی ما حالا فعال بوده و در حدود ۱۰۰ دانشجوی اتیوپیایی در هر دوره در آن شركت می كنند. برای معرفی فرهنگ و تاریخ و تمدن ایران هم با كانالهای تلویزیونی اتیوپی همچون آشام و آرتز كه روی ماهواره نیلست پخش دارند و تقریباً در تمامی آفریقا می توان آنها را دریافت نمود مذاكراتی داشتم كه خوشبختانه در روزهای دهه فجر سه مستند شكوه تخت جمشید و هفت رخ فرخ و باد بهاری رأس ساعت ۲۱ به وقت محلی و ۲۰: ۳۰ به وقت ایران در آنها پخش گردید.
رستمی خاطرنشان كرد: در سال ها قبل در رایزنی ایران در اتیوپی كلاس خیاطی، كوبلن دوزی و صنایع دستی برای زنان برگزار می شد اما حالا آموزش قالیبافی داریم كه روزی صد زن به آنجا رجوع می كنند و نقش های ایرانی را آموزش می بینند. این آموزش ها دارای مراحل مقدماتی متوسطه و پیشرفته است. این زنان پس از اینكه قالی ها را بافتند در بازارچه خیریه ای به دیپلمات های كشورهای دیگر می فروشند. مواد مصرفی آن هم از ایران وارد اتیوپی می شود. آفریقایی ها فرش دارند اما تنوع رنگی ندارد و بسیار بافت ضخیم دارد، درحالی كه نقشه فرش ایران بسیار ظریف و دارای رنگ های متنوع است. باید بتوانیم چرخه تولید نخ یا رنگ آمیزی كه در ایران چند صد سال قدمت دارد را برای آنها بومی نماییم.
رستمی درباره نحوه گرفتن ویزای اتیوپی بیان نمود: ویزای الكترونیكی اتیوپی ۲۴ ساعته برای یك ماه صادر می شود كه هزینه ای تقریباً ۷۰ دلاری دارد اما چون سفارت در ایران ندارد باید به یكی از آژانس های مسافرتی ایرانی مراجعه نمود.
وی همینطور درباره جاذبه های كشور اتیوپی و ظرفیت های گردشگری كه این كشور دارد اظهار داشت: اسكلت لوسی، دختری كه متعلق به سه و نیم میلیون سال پیش هست در اتیوپی پیدا شده و كشورهای اسكاندیناوی تحقیقات بسیاری بر روی آن انجام داده و متوجه شده اند كه دستان درازی داشته است با این احتمال كه درختان زیاد بالا می رفته است. از آنجائیكه این كشور مستعمره نبوده، هنوز آداب و رسوم شأن بكر و دست نخورده باقی مانده است ازاین رو مكان هایی دارد كه پای هیچ توریستی به آنجا نرسیده است.
وی همینطور از تلاش این كشور برای رونق گردشگری اطلاع داد و اظهار داشت: اتیوپی تلاش می كند درآمد ویژه ای از بخش گردشگری داشته باشد و برای آن سند ملی گردشگری در مجلس تصویب كرده است. شعار گردشگری آنها به مفهوم سرزمین بكر است.
كشوری كه زمستان ندارد
رستمی اظهار داشت: مردم آن كشور برف و زمستان ندارند ازاین رو برف برای آنها جذابیت زیادی دارد. در اتیوپی همیشه بهار است كشور فقیر از لحاظ اقتصادی و بسیار ثروتمند از لحاظ تاریخی و فرهنگی است ازاین رو مردمش زیاد به سفر نمی روند مگر قشر ثروتمند آنكه تعدادشان زیاد نیست و بیشتر به كشورهای اسكاندیناوی و انگلستان سفر می كنند. در عین حال كشوری بسیار امن است و ادزدی و كیف قاپی در آن خیلی كم است، علتش هم این است كه اختلاف طبقاتی در این كشور وجود ندارد. همه مردم در یك سطح زندگی می كنند بعنوان مثال یك استاد دانشگاه در آنجا چیزی در حدود ۵۰۰ یورو در ماه حقوق می گیرد. البته بخاطر همین مشكل، فرار مغزها در این كشور عدد بالایی است و عمده پزشكان و متخصصان این كشور مهاجرت می كنند.
وی اضافه كرد: از آنجائیكه اتیوپی حیات وحش بسیار زیبایی دارد بیشتر گردشگران برای سافاری به آنجا می روند سرچشمه رود نیل هم از این كشور است همینطور دریاچه های آب شیرین بسیاری دارد ماهی های عجیب و غریب، فیل، گرگ، تمساح و شیر و شامپانزه بومی دارد كه در هیچ جای دنیا نیست. یك كلیسا سنگی به نام لالی بلا دارند كه از یك سنگ یكپارچه تراشیده شده است اینها دلایلی است كه گردشگران از اروپا و آمریكا به دیدن آن می روند نكته دیگر ارزش پول كشور آنهاست كه برای اروپایی و آمریكایی سالمند، سفر ارزانی تمام می شود تابلوهای این كشور به زبان انگلیسی و امهری و چینی است. این كشور در حوزه كشاورزی بسیار غنی است ولی صنعت ندارد حتی بیسكویت را هم از آلمان و ایتالیا و اسپانیا وارد می كنند. آسیایی ها از این فرصت در بخش ساخت و ساز بهره برده و سرمایه گذاری می كنند. بعنوان مثال چین و تركیه هتل های ۵ ستاره خوبی در این كشور ساخته اند. اتیوپی دومین كشور تولید كننده دام پس از سودان است و به همین خاطر پشم فراوان و ارزان است و بیشتر دام های حج عربستان برای قربانی توسط این كشور تأمین می كند.
اتیوپی آدمخوار ندارد!
وی كه تنها چهار ماه است به این كشور اعزام شده توانسته شناخت خوبی از این كشور داشته باشد او درباره قبایل بدوی این كشور هم كه جاذبه آن به شمار می آیند هم اظهار داشت: در جنوب كشور اتیوپی قبایل بدوی زندگی می كنند مانند خانمهایی كه گردن های درازی دارند و یا لب بشقابی هستند هیچكدام از آنها هم آدم خوار نیستند اینها افسانه است. قبیله ای وجود دارد كه نداشتن دندان را زیبایی می دانند اینها برای مردم قبایل دارای مفهوم و مفهوم است.

1399/01/17
16:16:31
5.0 / 5
3146
تگهای خبر: آموزش , ابزار , پزشك , تبلیغات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
بریونی