وزارت بهداشت هشدار داد؛

مردم از مصرف قارچ های خود رو اجتناب كنند

مردم از مصرف قارچ های خود رو اجتناب كنند

به گزارش بریونی مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، طی اطلاعیه ای با عنوان جلوگیری از مسمومیت با قارچ های سمی، در زمینه مصرف قارچ های خود رو در طبیعت اخطار مجدد داد.


به گزارش بریونی به نقل از مهر، در ابتدای این اطلاعیه آمده با عنایت به گزارش های مسمومیت ناشی از مصرف قارچ های خود رو در طبیعت در سال های گذشته، یكی از انواع قارچ های عامل مسمومیت در كشور از جنس و گونه Amanita virosa است كه تا حدودی به قارچ های خوراكی شباهت داشته و حتی می تواند در كنار آنها در محل رویش وجود داشته باشد. همینطور این اطلاعیه، به بیان نكات حائز اهمیت در پیشگیری و مقابله با مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های خود رو و سمی به شرح ذیل پرداخته است: ۱. از مصرف قارچ های خود رو در طبیعت، بخصوص قارچ هایی كه در كنار تنه درختان (علی الخصوص درختان خشك شده) می رویند و یا قارچ های جمع آوری شده توسط افراد عادی و یا قارچ هایی كه به صورت فله ای با منشأ نامشخص عرضه می شوند، خودداری كنید. تنها قارچ هایی را كه توسط مراكز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، درمان و پزشكی می باشند، مصرف كنید. ۲. شناسایی انواع خوراكی قارچ از انواع سمی تنها بر مبنای خصوصیات ظاهری مانند شكل، رنگ، بو، قوام و مزه مشكل بوده و توسط متخصصان و كارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امكان پذیر است. ازاین رو به سفارش های بعضی از افراد در تشخیص انواع سمی از انواع خوراكی قارچ به هیچ وجه توجه نكنید. ۳. مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیر سمی بودن قارچ برای انسان نیست. ۴. بعضی از روش ها و معیارهای سنتی مانند: تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ، معیار علمی متقن و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست. ۵. هیچگاه قارچ ها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نكنید. ۶. بعضی از سموم موجود در قارچ های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا مانند: كباب كردن، آب پز كردن، سرخ كردن و یا بخار پز كردن قادر به تخریب كامل مواد سمی موجود در قارچ نیست. ۷. در صورت بروز علائم و نشانه های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تأخیری (۱۲-۴ ساعت بعد از مصرف خوراكی قارچ)، هر چه سریع تر بیمار را به مركز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها منتقل كنید. در مواردی كه علائم گوارشی به صورت تأخیری (با فاصله بیشتر از ۶ ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد این دسته از قارچ ها سمیت به مراتب بیشتری دارند و علت اصلی نارسایی حاد كبدی و مرگ برخی از هموطنانمان در سال های گذشته هم همین مسئله بوده است. ۸. انتقال سریع بیمار مسموم به یك مركز درمانی تخصصی مسمومیت ها، امكان درمان موفقیت آمیز را زیاد می كند و هر گونه تأخیر در این امر سبب افزایش احتمال شكست درمان و حتی مرگ بیمار می شود. ازاین رو با مشاهده علائم و نشانه های بالینی اولیه بخصوص از نوع تأخیری در فردی با سابقه مصرف خوراكی قارچ، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز نموده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل كنید. ۹. در صورت امكان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی و عرضه به كادر پزشكی، به همراه داشته باشید.

1398/01/16
16:02:02
5.0 / 5
4360
تگهای خبر: پزشك , تخصص , خوراك , خوراكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
بریونی