یافته های دو مطالعه جدید نشان می دهد مصرف شكلات تلخ موجب كاهش استرس و التهاب می شود و در عین حال، حافظه، سیستم ایمنی و خلق و خو را بهبود می بخشد.
به گزارش بریونی به نقل از مهر، محققان دانشگاه لومالیندا كالیفرنیا دریافتند مصرف شكلات تلخ كه حاوی غلظت بالا كاكائو (حداقل ۷۰ درصد كاكائو و ۳۰ درصد شكر ارگانیك حاصل از نیشكر) باشد تاثیرات مثبتی بر میزان استرس، التهاب، خلقیات، حافظه و سیستم ایمنی دارد. كاكائو منبع غنی فلاوونوئیدهاست كه می تواند بر سلامت شناختی و قلبی-عروقی تاثیر داشته باشد.
«لی برك»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما در مطالعات خود دریافتیم هر چقدر میزان غلظت كاكائو در شكلات بیشتر باشد، تاثیر آن بر سلامت شناختی، حافظه، خلقیات، و سیستم ایمنی مثبت تر خواهد بود.»
فلاوونوئیدهای موجود در كاكائو دارای خواص ضداكسایشی و ضدالتهابی هستند كه برای سلامت مغز و قلب-عروق بسیار مفیدند.
محققان در نخستین تحقیق دریافتند شكلات تلخ (۷۰ درصد كاكائو) بر تجلی ژن انسان تاثیر می گذارد، و باعث تنظیم واكنش ایمنی سلولی، سیگنال دهی عصبی و ادراك حسی می گردد.
در مطالعه ای دیگر آنها دریافتند شكلات تلخ (۷۰ درصد كاكائو ارگانیك) باعث افزایش سلامت مغز، تقویت پردازش شناختی، یادگیری، حافظه، یادآوری و تمركز ذهن آگاهی می گردد.
محققان مقرر است در مطالعات بعدی به تعیین مكانیسم اثرگذار بر وجود این رابطه بپردازند.