استاد بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی مطرح كرد

شایع ترین انواع ویروس های آنفلوآنزا

شایع ترین انواع ویروس های آنفلوآنزا

بریونی: استاد تمام بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو انجمن علمی مطالعات بیماریهای کبدی ایران با اشاره به سرمای هوا و احتمال پیک بعدی بیماری آنفلوآنزا از دی ماه، با تکیه بر اهمیت واکسیناسیون آنفولانزا، سفارش می کند افراد پرخطر واکسن آنفلوانزا را تهیه کنند تا از شدت علایم و عوارض آنفلوآنزا در امان باشند.


به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، دکتر شهناز سالی می گوید: ویروس آنفلوآنزا سال هاست جامعه انسانی را درگیر کرده و به سبب تغییرات سالانه در آنتی ژن های آن، هر سال چهره ای متفاوت به خود می گیرد. این تغییرات ممکنست بصورت آنتی ژن دریفت (تغییرات جزئی) یا آنتی ژن شیفت (تغییرات کلی) رخ دهد، بطوریکه حتی نام ویروس بطور کامل تغییر کند. به همین دلیل، ابتلای یک دفعه به این بیماری یا حتی تزریق واکسن در هر سال، ایمنی کامل برای سال بعد ایجاد نمی کند.

شایع ترین انواع ویروس های آنفلوآنزا


وی با اعلان اینکه آنتی ژن های H1N1، H3N2 و آنفلوآنزای B از رایج ترین انواع این ویروس در سالهای قبل بوده اند، اضافه کرد: در بیشتر مناطق، نوع ویکتوریا شایع بوده و نوع یاماگاتا نیز در ضمن سالهای قبل آنچنان گزارش نشده است؛ به این علت واکسن های سه گانه یا چهارگانه دردسترس است و باید به افراد در معرض خطر، این واکسن تزریق شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، می گوید: افراد بالای ۶۵ سال، بیماران دچار بیماریهای خاص مانند نارسایی های کبدی، کلیوی، ریوی و قلبی، افراد تحت درمان شیمی درمانی، بیماران دیالیزی، آنهایی که پیوند عضو انجام داده اند، زنان حامله و افرادی که چاقی شدید با بی ام آی بالای ۴۰ دارند، باید هر سال واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.

او تاکید می کند که واکسیناسیون در این گروه ها، علایم بیماری را کاهش داده و عوارض جدی یا مرگ ومیر ناشی از آنفلوآنزا را به حداقل می رساند.

بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا


وی سفارش می کند که بهترین زمان برای تزریق واکسن، از اواخر شهریور تا اواسط مهرماه است، قبل از آنکه ویروس به شکل گسترده شیوع پیدا کند. افرادی که در این بازه زمانی نتوانسته اند واکسینه شوند، می توانند در آخر آذرماه یا انتهای بهمن ماه واکسن را تزریق کنند.

او توضیح می دهد: از زمان تزریق واکسن تا ایجاد ایمنی در بدن حدود دو هفته زمان می برد. بدین سبب اگر فردی در مهرماه موفق نشده واکسن را دریافت کند، اواخر آذرماه یا اوایل بهمن ماه واکسن را تزریق کند تا در مقابل موج های بعدی شیوع بیماری در دی ماه و بهمن و اسفندماه محافظت گردد. اثربخشی واکسن آنفلوآنزا حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد است و بااینکه نمی تواند بطورکامل از مبتلاشدن پیشگیری کند، اما شدت علایم و عوارض بیماری را می کاهد.
سالی هشدار می دهد که واکسن آنفلوآنزا فقط برای پیش گیری از این بیماری مؤثر است و نمی تواند در مقابل سایر بیماریهای تنفسی محافظت کند.

وی با اشاره به ورود واکسن های وارداتی و واکسن های ایرانی به داروخانه ها، تاکید می کند که افراد پرخطر باید هرچه سریعتر مبادرت به دریافت واکسن کنند و یادآور می شود که این اقدام بهترین راه برای جلوگیری و کاهش خطر مبتلاشدن به آنفلوآنزا است.
سالی سفارش می کند که علاوه بر افراد پرخطر، جامعه عمومی نیز اهمیت واکسن را جدی بگیرند تا ضمن کاهش شیوع بیماری، از فشار بر سیستم سلامت جلوگیری شود.



1403/09/24
21:40:21
5.0 / 5
150
تگهای خبر: بیماران , پزشك , چاقی , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
بریونی