هفته جهانی شیردهی،

نتایج تغذیه کودک با شیر مصنوعی

نتایج تغذیه کودک با شیر مصنوعی

به گزارش بریونی، خوزستان علاوه بر پیامدهایی که محروم شدن کودک از تغذیه با شیر مادر به دنبال دارد، احتمال استفاده از آب آلوده برای شست وشوی بطری و تهیه شیر، طرز تهیه نادرست شیر مصنوعی همچون تهیه شیر رقیق به دلیل فقر خانواده و در نتیجه دریافت ناکافی مواد مغذی و گرسنگی و بی قراری، کاهش رشد و سوءتغذیه یا تهیه شیرغلیظ تر از معمول و دریافت زیاد مواد مغذی، سوءتغذیه و چاقی از موارد ریسک تغذیه با شیر مصنوعی است.



شهین مرادی کارشناس سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان در گفتگو با ایسنا ضمن اشاره به برگزاری هفته جهانی شیر مادر از اول آگوست اظهار نمود: شعار سال جاری هفته شیردهی از جانب سازمان جهانی بهداشت، «حمایت همه جانبه از ترویج تغذیه با شیر مادر» تعیین شده است.

وی در مورد نتایج تغذیه با شیر مصنوعی یا شیر خشک اظهار داشت: تغذیه با شیر مادر پرارزش است و چه بعنوان یک سرمایه گذاری هزینه اثربخش و چه بعنوان یک اقدام پیشگیرانه می تواند سودمند باشد اما شیرخواران محروم از تغذیه با شیر مادر که با شیر مصنوعی تغذیه می شوند، با خطرها و مشکلات زیادی روبه رو هستند.

محروم شدن کودک از شیر مادر عامل چه بیماری هایی است؟

کارشناس سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: احتمال آلودگی میکروبی و غیرمیکروبی هنگام تولید شیر مصنوعی در کارخانه سازنده و هنگام تهیه و مصرف آن در خانه، خطر ابتلای شیرخوار به خیلی از بیماری ها همچون اسهال، استفراغ، دردهای قولنجی، عفونت های گوش، عفونت های ادراری، مننژیت، آسم و اگزما و مرگ و میر بیشتر در این کودکان وجود دارد.

وی بیان نمود: بروز بیماری های مزمن و غیرواگیر مانند پرفشاری خون و دیابت در بزرگسالی هم برخی نتایج محروم بودن از شیر مادر در خردسالی است.

مرادی اظهار داشت: ترکیب نامناسب شیر مصنوعی و نبود ترکیب حیاتی و ضروری مورد نیاز شیرخوار مانند هورمون ها، آنزیم ها، انواع املاح و صدها عامل ایمنی بخش در شیر خشک و تفاوت در نحوه جذب آنها هم از دیگر موارد ریسک تغذیه نوزاد با شیر مصنوعی است.

وی افزود: محروم شدن کودک از فواید شیر مادر که در ارتقای بهره هوشی تأثیر دارد و محروم شدن از فواید عاطفی - روانی موثر بر تکامل روانی- اجتماعی کودک که زمینه ساز امنیت روانی در دوران بلوغ است هم از نتایج تغذیه با شیر مصنوعی است.

ریسک استفاده از شیر مصنوعی

کارشناس سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان اظهار داشت: یکسان بودن ترکیب شیر مصنوعی و تغییر نکردن ترکیب بر خلاف شیر مادر، احتمال استفاده از آب آلوده برای شست وشوی بطری و تهیه شیر، طرز تهیه نادرست شیر مصنوعی همچون تهیه شیر رقیق به دلیل فقر خانواده و در نتیجه دریافت ناکافی مواد مغذی و گرسنگی و بی قراری، کاهش رشد و سوءتغذیه یا تهیه شیرغلیظ تر از معمول و دریافت زیاد مواد مغذی، سوءتغذیه و چاقی از دیگر خطرات تغذیه با شیر مصنوعی است.

وی اضافه کرد: همینطور تغذیه با شیر مصنوعی منجر به تحمیل هزینه اضافی برای خرید شیر و تغذیه کمتر دیگر اعضای خانواده، تحمیل هزینه بیشتر برای بستری شدن و خدمات سرپایی و تحمیل بار اضافی بیماری به خانواده و اجتماع و محروم شدن مادر از مزایای شیردهی می شود.





منبع:

1403/05/15
14:48:28
5.0 / 5
265
تگهای خبر: تولید , چاقی , خدمات , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
بریونی