چگونگی صیانت از تخم مرغ برای جلوگیری از مبتلاشدن به سالمونلا

چگونگی صیانت از تخم مرغ برای جلوگیری از مبتلاشدن به سالمونلا

به گزارش بریونی، باآنکه تخم مرغ یک غذای سالم به حساب می آید اما مانند گوشت خام، مرغ و ماهی فاسدشدنی است و امکان دارد در جریان نگهداری ناسالم، حاوی باکتری سالمونلا انتریتیدیس (SE) شده و مشکل ساز شود.


به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، تخم مرغ یکی از مغذی ترین غذاها بشمار می رود و می تواند قسمتی از یک رژیم غذایی سالم باشد اما مانند گوشت خام، مرغ و ماهی فاسد شدنی است؛ حتی تخم مرغ تمیز و تازه هم ممکنست حاوی باکتری سالمونلا انتریتیدیس (SE) باشد که می تواند موجب بیماریهای ناشی از غذا شود. البته تعداد تخم مرغ های مبتلا به سالمونلا انتریتیدیس خیلی کم است.
بمنظور ایمنی غذا، تخم مرغ باید بطور ایمن نگهداری شده، به سرعت در یخچال نگهداری و برای مصرف نیز کاملا پخته شود.

سالمونلا چگونه تخم مرغ را آلوده می کند؟
باکتری ها می توانند در قسمت بیرونی یک تخم مرغ باشند؛ بدین سبب که تخم مرغ از مسیر دفع مدفوع از بدن مرغ خارج می شود. به همین دلیل، تخم مرغ ها باید در کارخانه فرآوری شسته شوند. تمام تخم مرغ های درجه بندی شده USDA و بیشتر پردازنده های حجم بالا، مرحله شستشو را با شستشوی ضدعفونی کننده در کارخانه فرآوری دنبال می کنند. همین طور ممکنست تخم ها بعد از تخمگذاری توسط سالمونلا انتریتیدیس بوسیله منافذ پوسته آلوده شوند. SE همین طور می تواند در داخل یک تخم مرغ شکسته و کامل باشد. آلودگی تخم مرغ ممکنست به سبب باکتری های موجود در دستگاه تناسلی مرغ پیش از تشکیل پوسته در اطراف زرده و سفیده باشد. SE مرغ را بیمار نمی کند.
پژوهشگران می گویند که در صورت وجود، SE می تواند در زرده یا سفیده تخم مرغ باشد. بدین سبب به همه سفارش می شود که از خوردن زرده و سفیده تخم مرغ خام یا نیم پز یا محصولات حاوی تخم مرغ خام یا نیم پز اجتناب کنند.

چه کسانی برای خوردن تخم مرغ خام یا نیم پز "در خطر" هستند؟
نوزادان، کودکان خردسال، سالمندان، زنان حامله و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، خصوصاً در مقابل عفونت های SE لطمه پذیر هستند. یک بیماری مزمن، سیستم ایمنی را ضعیف می کند و فرد را در مقابل بیماریهای ناشی از غذا لطمه پذیر می کند. بطور کلی لازم است از مصرف غذاهای حاوی تخم مرغ خام پرهیز شود.
پودر سفیده تخم مرغ، سفیده تخم مرغ خشک (آلبومین خالص) است. می توان آنرا با مخلوط کردن پودر با آب بازسازی کرد. پودر آماده شده مانند سفیده تخم مرغ تازه می چرخد و به سبب پاستوریزه بودن، می توان آنرا بدون پختن با خیال آسوده استفاده نمود. این محصول به طور معمول همراه با لوازم پخت و تزئین کیک فروخته می شود.

چرا تخم مرغ باید در یخچال نگهداری شود؟
نوسانات دما برای ایمنی بسیار اهمیت دارد. باتوجه به نگرانی در مورد سالمونلا، تخم های جمع آوری شده از مرغ های تخمگذار باید در اسرع وقت در یخچال نگهداری شوند. بعد از آن که تخم مرغ ها در یخچال قرار گرفتند، باید به همین شکل بمانند. یک تخم مرغ سرد که در دمای اتاق رها می شود، می تواند عرق کند، حرکت باکتری ها به داخل تخم مرغ را تسهیل کرده و رشد باکتری ها را بیشتر می کند. تخم مرغ های یخچالی نباید بیش از 2 ساعت کنار گذاشته شوند.
شستن تخم مرغ برای مصرف کنندگان ضروری نیست؛ در حقیقت شستشو خطر آلودگی را بیشتر می کند برای اینکه آب می تواند بوسیله منافذ پوسته به داخل تخم مرغ وارد شود.

چرا تخم مرغ های سفت زودتر از تخم مرغ های تازه خراب می شوند؟
وقتی پوسته تخم مرغ به سختی پخته می شود، پوشش محافظ آن شسته می شود و منافذ پوسته خالی می ماند تا باکتری ها وارد آن شوند و آنرا آلوده کنند. تخم مرغ های سفت پخته شده را باید در مدت 2 ساعت بعد از پخت در یخچال نگهداری کرد و در عرض یک هفته بهره برد.

ذخیره سازی ایمن در فروشگاه ها
در فروشگاه، تخم مرغ های درجه A یا AA را با پوسته های تمیز و ترک نخورده انتخاب کنید. مطمئن شوید که آنها در یخچال نگهداری شده اند. هر گونه باکتری موجود در تخم مرغ می تواند به سرعت در دمای اتاق تکثیر شود. هنگام خرید محصولات یا جایگزین های تخم مرغ، بدنبال ظروفی باشید که محکم بسته می شوند.
تخم مرغ ها را مستقیما به خانه ببرید و بلا فاصله در یخچال با دمای 40 درجه فارنهایت یا کمتر نگهداری کنید. آنها را در کارتن خود نگه دارید و در سردترین قسمت یخچال قرار دهید نه در درب.
باکتری ها می توانند بوسیله شکاف های پوسته وارد تخم ها شوند. هیچ گاه تخم مرغ های شکسته نخرید. با این وجود، اگر تخم مرغ ها در راه خانه از فروشگاه شکستند، آنها را در ظرف تمیزی بشکنید، در آنرا محکم بپوشانید، در یخچال نگهداری کنید و ظرف 2 روز استفاده کنید. اگر تخم مرغ ها در حین پخت سخت ترک بخورند، بی خطر هستند. به یاد داشته باشید که تمام تخم مرغ ها باید کاملا پخته شوند.

آیا رنگ پوسته روی مواد مغذی تخم مرغ تاثیر می گذارد؟
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، نژاد مرغ رنگ تخم های وی را تعیین می کند. سطح مواد مغذی در تخم مرغ های پوسته سفید و قهوه ای تفاوت مدلول داری ندارد.
جوجه های آراکونا در آمریکای جنوبی تخم هایی می گذارند که رنگ آنها از آبی متوسط تا سبز متوسط متغیر است. ادعاهای تغذیه در خصوص این که تخم مرغ آراکونا حاوی کلسترول کمتری نسبت به سایر تخم مرغ ها است، ثابت نشده است.

چگونه از سلامت تخم مرغ ها مطمئن شویم؟
یک تخم مرغ زمانی می تواند در آب شناور شود که سلول هوای آن به اندازه کافی بزرگ شده باشد که آنرا شناور نگه دارد. این بدان مدلول است که تخم مرغ قدیمی است، اما ممکنست استفاده از آن کاملا بی خطر باشد. تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و پیش از تصمیم به استفاده یا دور انداختن آن، آنرا از نظر ظاهری نامتعارف یا بدبو بودن بررسی کنید. تخم مرغ فاسد وقتی پوسته آنرا بشکنید، چه در حالت خام و چه پخته، بوی نامطبوعی خواهد داشت.




منبع:

1403/03/31
14:18:32
5.0 / 5
270
تگهای خبر: پوست , خرید , دستگاه , رژیم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
بریونی