چند الگوی غذایی سالم برای افزایش طول عمر
بریونی: برمبنای یک مطالعه جدید، تنها با داشتن تنوع غذایی و گزینه های بیش از بین چهار الگوی غذایی «سالم» می توانید خطر مرگ سریع را بهر دلیلی نزدیک به 20 درصد کاهش دهید.
به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، این پژوهش که در مجله بین المللی پزشکی جاما پخش شده، نشان میدهد افرادی که با دقت بیشتری از هر یک از الگوهای تغذیه سالم پیروی کردند احتمال مرگ آنها بر اثر سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی و همین طور بیماریهای تنفسی و عصبی کمتر بوده است.
بر طبق این مطالعه افراد باید بر مصرف بیشتر غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، آجیل و حبوبات تمرکز کنند. دکتر «فرانک هو» از نویسندگان این مقاله می گوید: مردم بطور معمول از یک روش غذا خوردن خسته می شوند و این خبر خوبی است. چونکه موجب می شود ما به سراغ الگوهای غذایی متنوعی برویم. حال اگر این الگوها با ترجیحات غذای سالم همراه باشد، می تواند نتایج مثبتی برای سلامتی داشته باشد.
فرانک هو که استاد تغذیه در دانشگاه هاروارد است در ادامه می افزاید: بطورمثال اگر شما از رژیم مدیترانه ای پیروی می کنید و پس از چند ماه می خواهید برنامه غذایی متفاوتی را امتحان نمایید، می توانید به سراغ رژیم غذایی DASH (رویکردهای غذایی برای توقف فشار خون بالا) بروید یا می توانید یک رژیم غذایی نیمه گیاهی را امتحان نمایید.
یک مطالعه غذایی طولانی مدت
این مطالعه عادات غذایی ۷۵ هزار زن و بیش از ۴۴ هزار مرد را مورد بررسی قرار داده و طی ۳۶ سال ادامه داشته است. هیچ یک از مردان و زنان در شروع مطالعه بیماری قلبی و عروقی نداشتند و تعداد کمی از آنها سیگار می کشیدند. افراد حاضر در این پژوهش پرسشنامه های غذا خوردن را هر چهار سال یک دفعه پر کردند.
فرانک هو درباب این پژوهش می گوید: این یکی از بزرگترین و طولانی ترین مطالعات گروهی جهت بررسی الگوهای غذایی سفارش شده و خطر طولانی مدت مرگ های زودرس و مرگ ومیرهای ناشی از بیماریهای رایج است.
هو و تیمش به شرکت کنندگان امتیاز دادند که تا چه حد از چهار سبک تغذیه سالم که با دستورالعمل های رژیم غذایی فعلی ایالات متحده هماهنگ است، پیروی می کنند.
او درباره ی این رژیم های غذایی مناسب اظهار داشت: یکی رژیم مدیترانه ای است که بر خوردن میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، آجیل، حبوبات، ماهی و مقدار زیادی روغن زیتون تاکید دارد. ایشان سپس اضافه کرد: این الگوی غذایی علاوه بر غذاهای گیاهی بر چربی های سالم خصوصاً چربی های تک زنجیره ایِ غیراشباع تاکید دارد.
رژیم بعدی، رژیم غذایی سالم گیاهی نامیده می شود که بر خوردن بیشتر محصولات گیاهی نیز تمرکز دارد اما برای محصولات حیوانی امتیاز منفی می دهد. هو می گوید: این رژیم حتی گزینه های نسبتاً سالم مانند ماهی یا تعدادی از محصولات لبنی را منع می کند. بدین سبب می توانید تصور کنید که گیاه خواران احیانا در سطح بالاتری از این امتیاز رژیم غذایی قرار دارند و افرادی که مقدار زیادی محصولات حیوانی یا غذاهای با کربوهیدرات بسیار فرآوری شده مصرف می کنند، در آخر جدول امتیازدهی این رژیم هستند.
این متخصص تغذیه تاکید دارد که کاهش مصرف گوشت قرمز و همین طور غذاهای فراوری شده به همراه کاهش مصرف قند و چربی های ناسالم به همراه پرهیز از الکل می توانند عوامل کلیدی در بهبود سلامت افراد باشند.
یافته ها برمبنای بیماری
به گزارش یورونیوز، بعد از امتیازدهی به الگوی غذایی هر فرد، شرکت کنندگان به پنج گروه تقسیم شدند که در بین آنها از بالاترین تا پایین ترین میزان پایبندی به یک یا چند الگوی غذایی مشاهده می شود.
«کاتز»، رییس و بنیانگذار موسسه غیرانتفاعی True Health Initiative که مجموعه ای جهانی جهت بررسی وضعیت سلامت و تغذیه بشمار می رود در این خصوص می گوید: بالاترین گروه امتیازی در مقایسه با کمترین آنها تقریباً ۲۰ درصد کمتر گرفتار مرگ و میر و یا بیماریهای رایج که به جان باختن افراد می انجامد، شده اند.
به عبارت دیگر افرادی که بیشترین پایبندی به این رژیم های غذایی سالم را داشته اند، ۲۰ درصد کمتر گرفتار بیماری هایی چون حمله قلبی، بیماریهای تنفسی، سرطان و امثال آن شده اند. هو گفت این مطالعه همین طور نشان داد که اگر افراد رژیم غذایی خودرا در طول زمان بهبود بخشند، خطر مرگ ناشی از برخی بیماریهای مزمن کاهش پیدا می کند.
این استاد دانشگاه هاروارد در ادامه می افزاید: شرکت کنندگانی که سلامت رژیم غذایی خودرا ۲۵ درصد بهبود بخشیدند، می توانند خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی را بین ۶ تا ۱۳ درصد و مرگ ناشی از سرطان را بین ۷ تا ۱۸ درصد کاهش دهند. ضمن این که خطر مرگ ناشی از بیماریهای عصبی مانند زوال عقل نیز تا ۷ درصد کاهش پیدا می کند.
هو همین طور اظهار داشت: کاهش مرگ و میر بیماریهای تنفسی از این هم بسیار بیشتر بوده و خطر را بین ۳۵ تا ۴۶ درصد کاهش داده است.
این مطالعه به گزارش های خود شرکت کنندگان در مورد ترجیحات غذایی متکی بود و بدین سبب فقط ارتباطی بین عادات غذایی و نتایج سلامتی را منعکس کرده است.
هیچ وقت برای اصلاح دیر نیست
هو می گوید: هیچ گاه برای اتخاذ الگوهای تغذیه سالم دیر نیست و مزایای پیروی از یک رژیم غذایی سالم می تواند از نظر کاهش کل مرگ و میرهای زودرس و علل مختلف مرگ زودرس قابل توجه باشد.
این پژوهش همین طور سفارش می کند که مردم باید در هر رژیم غذایی که دارند تلاش کنند برخی اصول رایج سلامتی نظیر مصرف بیشتر غذاهای گیاهی، کاهش وعده های خوردن گوشت قرمز و غذاهای فرآوری شده به همراه کمتر کردن شکر و سدیم را رعایت نمایند.
منبع: بریونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب