ردپای غذاهای فوق فرآوری شده در روند سلامتی افراد

ردپای غذاهای فوق فرآوری شده در روند سلامتی افراد

بریونی: خراسان رضوی این تحقیق گسترده افزایش جزئی در خطر مرگ زودرس در رابطه با مصرف غذاهای فوق فرآوری شده را نشان میدهد.


به نقل از ارث، تحقیق جامع ۳۰ ساله در ایالات متحده، خطرات بالقوه سلامتی در رابطه با مصرف غذاهای فوق فرآوری شده را روشن کرده است.
غذاهای فوق فرآوری شده به طور معمول سرشار از انرژی، قندهای اضافه شده، چربی های اشباع شده و نمک هستند. آنها اغلب شامل کالاهای پخته شده بسته بندی شده، تنقلات، نوشابه های گازدار، غلات شیرین و محصولات آماده برای خوردن یا حرارت دادن هستند. این غذاها بطور کلی حاوی مواد افزودنی اما فاقد مواد مغذی ضروری مانند ویتامین ها و فیبر هستند.
نویسندگان این مقاله اظهار کردند: غذاهای فوق فرآوری شده که به طور معمول از کیفیت تغذیه ای پایین و چگالی انرژی بالا برخوردار می باشند بر عرضه موادغذایی کشورهای پردرآمد غالب بوده اند و مصرف آنها در کشورهای با درآمد متوسط رو به افزایش است.
پژوهشگران، سلامت طولانی مدت بیش از ۱۱۴ هزار متخصص بهداشت در سراسر ایالات متحده را که در آغاز مطالعه از سرطان، بیماریهای قلبی عروقی یا دیابت عاری بودند، دنبال کردند. اطلاعات دقیق سلامت و سبک زندگی هر دو سال یکبار جمع آوری و اطلاعات رژیم غذایی هر چهار سال یکبار با بهره گیری از شاخص تغذیه سالم جایگزین ( AHEI -۲۰۱۰) ارزیابی شد.
بعد از دوره پیگیری بطور متوسط ۳۴ سال، این مطالعه ۴۸ هزار و ۱۹۳ مرگ را ثبت نمود که ۱۳ هزار و ۵۵۷ مورد را به سرطان و ۱۱ هزار و ۴۱۶ مورد را به بیماریهای قلبی عروقی نسبت داد.
شرکت کنندگان در بالاترین ربع مصرف غذای فوق فرآوری شده (به طور متوسط هفت وعده در روز) در مقایسه با مواردی که کمترین مصرف را داشتند، خطر مرگ کلی ۴ درصد و خطر مرگ ناشی از عللی غیر از سرطان، بیماریهای قلبی عروقی و تنفسی ۹ درصد افزایش داشت.
پژوهشگران در مورد سفارش های رژیم غذایی بسیار ساده هشدار می دهند و تاکید می کنند که همه غذاهای فوق فرآوری شده نباید بطور جهانی محدود شوند.
این تحقیق نتیجه می گیرد که محدود کردن تعدادی از انواع غذاهای فوق فرآوری شده می تواند بطور قابل توجهی نتایج بلندمدت سلامتی را افزایش دهد و بر اهمیت تمایز بین اشکال مختلف این غذاها تاکید می کند و از طبقه بندی جامع تری برای اطلاع رسانی موثر سفارش های رژیم غذایی حمایت می کند.
نتایج این تحقیق در مجله The BMJ انتشار یافته است.




منبع:

1403/02/23
09:12:48
5.0 / 5
304
تگهای خبر: تخصص , رژیم , رژیم غذایی , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
لینک دوستان بریونی
بریونی