اسماعیل زاده مطرح كرد؛
آجیل مخلوط نخرید
بریونی: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، ضمن تشریح نکات قابل توجه در خرید آجیل، بر تازه بودن و سالم بودن این اقلام خوراکی تاکید نمود.
به گزارش بریونی به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده اظهار داشت: آجیل هایی سفارش می شوند که خام باشند یا حتی الامکان با نمک بو داده نشده باشند. وی ادامه داد: انواعی از آجیل ها که در بازار موجود بوده و با سرکه بو داده شده اند نیز می توانند مصرف شوند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تکیه بر توجه به تازه بودن آجیل ها، اظهار داشت: کهنه و بیات شدن انواع مواد غذایی همچون آجیل ها از میزان مواد مغذی آنها می کاهد، پس بهتر است آجیل مانده خریداری نشود. اسماعیل زاده با تکیه بر پرهیز از خرید آجیل های مخلوط، تصریح کرد: ترجیحاً هرکدام از مغزهای گیاهی جداگانه خریداری شده و در منزل با هم مخلوط شوند، چونکه در آجیل های مخلوط موجود در بازار گاهی اوقات از انواع نامرغوب و یا حتی مانده استفاده می شود، ازاین رو بهتر است آجیل ها جداگانه از نظر تازه بودن ارزیابی شوند، بعد خریداری شده و در منزل مخلوط شوند. ایشان در ادامه بر پرهیز از زیاده روی در مصرف شیرینی و شکلات تاکید و اظهار داشت: شیرینی هایی که در فرهنگ غذایی ما رواج زیادی دارند، به طور معمول از آرد سفید تهیه می شوند؛ آرد سفید فاقد سبوس است و خیلی از مواد غذایی موجود در آن از بین رفته است. مطالعات نشان می دهند که مصرف این نوع آرد در قالب نان سفید یا شیرینی می تواند سلول های بدن انسان را نسبت به انسولین، غیر حساس سازد و انسولین در این صورت نمی تواند کار خودرا به نحو احسن در بدن انجام دهد که این امر خصوصاً در سنین بالاتر می تواند منجر به افزایش قندخون شود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: مصرف این مواد غذایی می توانند سطح چربی خصوصاً تری گلیسرید خون را بالا برند، برای اینکه در تهیه شیرینی ها از روغن های جامد استفاده می شود و روغن های جامد دارای مقادیر بالایی از اسیدهای چرب ترانس و اسیدهای چرب اشباع هستند (که هر دو برای سلامت ضرر دارند) و می توانند سطح کلسترول خون و چربی بد خون را بالا برند. وی ادامه داد: از طرفی، مصرف شیرینی ها خصوصاً از نوع تر و خامه ای که دارای مقادیر بالای شکر و چربی های جامد هستند، می توانند در فرد مقاومت انسولینی ایجاد کنند. پس سفارش می شود که اولاً در مصرف شیرینی ها در روزهای نوروز احتیاط شود، ثانیاً ترجیحاً از شیرینی های خشک کم شیرینی، (آن هم در مقادیر کم) که چربی و قند کمتری دارند، استفاده گردد.
منبع: بریونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب