كارشناس تغذیه تاكید كرد؛
طرفداران قهوه بخوانند
به گزارش بریونی، مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور ضمن اشاره به خواص و تأثیر قهوه بر سلامت به موارد ممنوعیت مصرف آن اشاره نمود.
به گزارش بریونی به نقل از مهر، مینا کاویانی، قهوه را یکی از نوشیدنی های گرم محبوب در جهان عنوان نمود که امروزه تبدیل به صنعت بسیار پر درآمدی شده است. به گفته ی ایشان، این نوشیدنی از دانه های بوداده و آسیاب شده گیاه قهوه به دست می آید که کمی اسیدی بوده و به واسطه داشتن مقدار شایان توجه کافئین، محرک است. مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه اضافه کرد: بعد از رسیدن میوه گیاه قهوه، دانه های آن برداشت و فرآوری می شود. در این فرآیند دانه های قهوه خشک شده به درجات مختلف برشته می شوند که بسته به عطر و طعم موردنظر، درجه بندی های گوناگونی برای برشته کردن دانه ها در نظر گرفته شده است. کاویانی با اشاره به تاثیر مستقیم میزان و درجه برشته کاری بر روی طعم قهوه، اظهار داشت: رنگ قهوه بعد از دم کردن هم تحت تاثیر درجه برشته شدن است. به گفته ی ایشان، قهوه های تیره تر و پررنگ تر حاوی فیبر غذایی کمتری بوده و طعم شیرین تری دارند اما قهوه های با برشته کاری ملایم، طعم قوی تری از روغن ها و اسیدهای معطر دریافت می کنند. اما برشته کاری مقدار کافئین موجود در دانه های قهوه را تغییر نمی دهد. مواد موجود در قهوه کاویانی، کافئین را عمده ترین ماده موجود در قهوه دانست که نوعی محرک بوده و با مصرف مقدار متعادل قهوه در کوتاه مدت سبب رفع خواب آلودگی می شود و جایگاه ویژه ای در صبحانه و محل کار خیلی از افراد دارد. این کارشناس تغذیه از دیگر مواد موجود در قهوه به آنتی اکسیدان هایی نظیر توکوفرول و تئوفیلین، مواد معدنی مختلف (پتاسیم، کلسیم، منیزیوم و فسفر) و مواد ضدالتهاب اشاره نمود. وی ادامه داد: قهوه معمولا به دو صورت ساده یا تلخ و ترکیبی با شیر و سایر مواد مصرف می شود. قهوه تلخ، قهوه دم کرده است که بدون شکر، شیر و سایر افزودنی ها تهیه و مصرف می شود. اما نوشیدنی ترکیبی نوعی قهوه است که بعد از تهیه، شیر و گاهی شکر به آن اضافه می کنند. تأثیر قهوه بر سلامت مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، مصرف مقدار متعادل قهوه را دارای فوایدی برشمرد نوشیدن مقدار متعادل از قهوه بدون شکر می تواند در سوخت و ساز قندها و کاهش خطر دیابت نوع دوم نقش داشته باشد. قهوه به واسطه داشتن مواد معدنی نظیر منیزیوم و پتاسیم می تواند به کاهش خطر پرفشاری خون و بیماریهای قلبی عروقی کمک نماید. مصرف مقدار متعادل قهوه باتوجه به داشتن کافئین در کوتاه مدت سطح هوشیاری را افزایش داده، فعالیت قلب، سیستم عصبی و عضلات را بالا می برد اما مصرف طولانی مدت قهوه به هیچ وجه سفارش نمی شود چونکه اثراتی مشابه استرس طولانی مدت بدنبال دارد. بر مبنای نتایج تحقیقات علمی مصرف مقدار متوسط و متعادل قهوه اثرات آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی، ضدسرطانی و صیانت از اعصاب دارد و با بهبود نشانگرهای زیستی استرس اکسیداتیو و التهاب در افرادی که گرفتار اضافه وزن یا چاقی هستند، مرتبط می باشد. این امر به واسطه کاهش فشار خون و شاخص توده بدن، بهبود حساسیت به انسولین و برخی نشانگرهای در رابطه با کاهش خطر بیماری قلبی عروقی حاصل می شود. میتوان گفت قهوه باعث افزایش پاسخ آنتی اکسیدانی درون سلولی برای ارتقای سلامت قلبی عروقی در بدن انسان هم می شود. قهوه و اجزای زیست فعال آن همینطور در تنظیم متابولیسم چربی نقش دارند. گرچه تحقیقات بیشتری جهت بررسی تاثیر سایر ترکیبات قهوه علاوه بر کافئین مانند تریگونلین و کاهوئول و پتانسیل تاثیر آنها بر سوخت و ساز چربی لازم است. موارد ممنوعیت مصرف قهوه با توجه به این که کافئین قهوه می تواند باعث وابستگی شود، از مصرف بیش از اندازه قهوه خودداری کنید. برای پیش گیری از سقط جنین و زایمان زودرس، بانوان آبستن از نوشیدن قهوه پرهیز کنند. برای پیش گیری از عوارض کافئین مانند استفراغ، ناآرامی و بی خوابی در نوزادان، بانوان شیرده از مصرف قهوه اجتناب کنند. از مصرف بی رویه قهوه که احتمال بیماریهای قلبی را بیشتر می کند، بپرهیزید. از افراط در نوشیدن قهوه برای پیش گیری از افزایش کلسترول و پوکی استخوان، خودداری کنید. اگر به مصرف زیاد قهوه عادت کرده اید، به تدریج آنرا کاهش دهید. افراد دارای شرایط خاص مانند بیماران مبتلا به دیابت یا افرادی که اختلال خواب دارند باید در صورت عادت به مصرف زیاد قهوه، نوشیدن آنرا به یک یا دو فنجان در روز محدود کنند.
منبع: بریونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب