یافته محققان چینی؛

تأثیر ویتامین B3 در کاهش خطر مرگ ناشی از کبدچرب غیرالکلی

تأثیر ویتامین B3 در کاهش خطر مرگ ناشی از کبدچرب غیرالکلی

به گزارش بریونی، موارد بیماری کبد چرب غیر الکلی در حال افزایش می باشد و این بیماری با افزایش ریسک مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی همراه می باشد.



به گزارش بریونی به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، تحقیقات اخیر نشان داده است که افزایش سطح نیاسین یا ویتامین B۳ می تواند میزان کلی مرگ و میر و مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی را در گروهی از افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی کم کند.
تعداد افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی در سالهای اخیر رو به افزایش بوده است و شیوع تخمینی آن در سراسر دنیا ۳۲.۴ درصد است.
بیماری کبد چرب غیر الکلی وضعیتی است که با تجمع اولیه بی ضرر چربی در کبد آغاز می شود. با پیشرفت این بیماری، این تجمع چربی می تواند به کبد صدمه برساند، کبدی که مسئول فیلتر کردن خون و انجام بعضی از فرآیندهای متابولیک مهم می باشد.
این بیماری می تواند سبب فیبروز کبدی شود یعنی تشکیل بافت اسکار که خود نوعی صدمه است. همینطور خطر استئاتوهپاتیت غیر الکلی وجود دارد که زمانی رخ می دهد که کبد ملتهب می شود.
گروهی از محققان دانشگاه سان یات سن چین اخیراً یک مطالعه گروهی بزرگ را منتشر نمودند که به بررسی تاثیر مصرف نیاسین (ویتامین B۳) بر علت مرگ در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی می پردازد.
داده های ۴۳۱۵ بزرگسال ۲۰ ساله یا بالاتر مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی از نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه که مابین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۸ انجام شده بود، استخراج شد.
در مجموع ۵۶۶ مورد مرگ و میر ظرف یک دوره پیگیری ۸.۸ ساله به ثبت رسید که از این تعداد ۱۹۷ مورد به بیماری قلبی عروقی نسبت داده شد.
به نظر می رسد شرکت کنندگانی که بیشترین مصرف روزانه نیاسین را داشتند- بیشتر از ۲۶.۷ میلی گرم- در مقایسه با شرکت کنندگانی که روزانه ۱۸.۴ میلی گرم یا کمتر نیاسین دریافت می کردند، ۳۰ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی و ۳۵ درصد کمتر در معرض خطر مرگ و میر ناشی از همه دلایل بودند.
نویسندگان مطالعه پیشنهاد کردند که نتایج آنها از این ایده حمایت می کند که ۲۰ میلی گرم نیاسین در روز برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی مفید می باشد.
به گفته محققان، افراد به ندرت گرفتار کمبود این ویتامین می شوند چونکه در خیلی از غذاها همچون گوشت، ماهی، برنج قهوه ای، موز و غذاهای غنی شده یافت می شود.
تحقیقات نشان داده است که نیاسین می تواند عملکرد عضلات را در انسان بهبود بخشد. مطالعات حیوانی نشان داده است که این فایده می تواند به این علت باشد که نیاسین پیش ساز نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتید (NAD) و نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتید فسفات (NADP) است. این دو کوآنزیم برای برخی از مسیرهای متابولیک همچون متابولیسم انرژی و اکسیداسیون ضروری هستند.


منبع:

1402/12/07
09:55:13
5.0 / 5
373
تگهای خبر: سلامت , شركت , غذا , مصرف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
بریونی