كارشناس تغذیه عنوان كرد؛
خواص مصرف روزانه شیر و لبنیات
بریونی: به گزارش بریونی، رئیس گروه تغذیه و دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مصرف روزانه شیر و لبنیات را برای تأمین کلسیم بدن ضروری عنوان نمود.
به گزارش بریونی به نقل از مهر، فرشته فزونی، با اشاره به اجرای پویش ملی سلامت اطلاع رسانی تغذیه سالم، اظهار داشت: شیر و لبنیات یکی از گروههای اصلی هرم غذایی و مهم ترین منبع تامین کلسیم است. به گفته ی ایشان، با توجه به این که کلسیم شیر به آسانی جذب می شود، بدین سبب شیر و فرآرده های لبنی از منابع غنی کلسیم محسوب می شوند. این کارشناس تغذیه اضافه کرد: مصرف گروه شیر و لبنیات می تواند خیلی از نیازهای تغذیه ای انسان نظیر قسمتی از نیاز روزانه به فسفر، ویتامین های گروه «آ»، «ب»، اسیدهای چرب، اسیدهای آمینه ضروری و پروتیین های مورد نیاز بدن را تامین کند. فزونی با تأکید بر این که منابع غذایی گیاهی نظیر بادام، پودر سنجد و تخم شربتی جایگزین مناسبی برای گروه شیر و لبنیات در تامین کلسیم نیستند، اشاره کرد: این منابع گیاهی در کنار شیر و لبنیات می توانند به افزایش دریافت کلسیم کمک کنند. وی با اشاره به یک باور اشتباه در جامعه اظهار داشت: خیلی از هموطنان تصور می کنند شیر خام به سبب آن که هیچ فرآیندی روی آن صورت نمی گیرد، یک محصول بطورکامل طبیعی است و برای مصرف مناسب تر است در صورتیکه این یک تصور اشتباه است. رییس گروه تغذیه و دارویی، با تأکید بر استفاده از شیرهای پاستوریزه و استریلیزه کم چرب اظهار داشت: شیرهای پاستوریزه ارزش غذایی بهتری نسبت به شیرهای فله ای خام و لبنیات سنتی دارند. بگفته فزونی، لبنیات و شیر فله دارای آلودگی میکروبی بالایی بوده و احتمال ابتلاء به بیماری تب مالت را می افزایند. وی با اشاره به پروسه جوشاندن شیرهای فله در منزل اظهار داشت: حرارت زیاد، طولانی مدت و مستقیم هنگام جوشاندن شیرهای فله موجب لطمه به پروتئین و ویتامین های محلول در آب موجود در شیر شده و ارزش غذایی آنرا به شدت کم می کند. در صورتیکه در پروسه پاستوریزاسیون تا حد زیادی ارزش غذایی شیر حفظ می شود. این کارشناس تغذیه معاونت بهداشت اشاره کرد: بهترین کار جایگزین کردن لبنیات پاستوریزه بجای لبنیات سنتی است. فزونی با اشاره به شایعات نادرست درباب شیرهای استریل یا فرادما اظهار داشت: شیرهای پاکتی مدت دار بدون نگهدارنده هستند و پروسه تهیه و بسته بندی این نوع لبنیات سبب ماندگاری بالای آنها می شود. وی، استفاده از محصولات لبنی غنی شده با ویتامین D را به سبب کمک به جذب بهتر کلسیم انتخاب مناسب تری عنوان نمود. فزونی با تأکید بر اهمیت مصرف شیر در کودکان و نوجوانان، شیر را ماده ای مغذی، سالم و مقوی برای کودکان در سنین رشد عنوان نمود که دریافت ناکافی آن (شیر و لبنیات) موجب تأخیر در رشد استخوانی و کوتاهی قد کودکان و نوجوانان می شود. وی با اشاره به توزیع شیر در مدارس ابتدایی، اشاره کرد: این اقدام در امتداد فرهنگ سازی و تشویق دانش آموزان به مصرف شیر، ایجاد عادات غذایی سالم و تامین قسمتی از نیازهای غذایی دانش آموزان انجام شده است. بگفته فزونی، هر واحد از گروه شیر و لبنیات معادل یک لیوان شیر کم چرب یا یک پیاله ماست یا دو لیوان دوغ کم نمک است. باید توجه داشت که کره و خامه در هرم غذایی جزو گروه لبنیات نیستند. رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد: حذف لبنیات در رژیم غذایی افراد مبتلا به برخی بیماریها مانند سنگ کلیه سفارش نمی شود و این بیماران باید برای مصرف و تنظیم میزان لبنیات روزانه با پزشک خود مشاوره کنند.
منبع: beriooni.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب