متخصص تغذیه عنوان كرد؛

ایرانیها طرفدار غذاهای با نمک و پرچرب هستند

ایرانیها طرفدار غذاهای با نمک و پرچرب هستند

بریونی: یک متخصص تغذیه، ذائقه مردم ایران را استفاده از غذاهای با نمک و چربی بالا دانست.


به گزارش بریونی به نقل از مهر، مجید حاجی فرجی، با اعلان اینکه با افزایش تکنولوژی و وسایل ارتباط جمعی، نیاز است مردم اطلاعات و مستندات صحیح تغذیه ای را از منابع معتبر و مورد تأیید دریافت نمایند، اضافه کرد: متأسفانه برخی افراد گرفتار باورهای نادرست و یا تبلیغات نابجا در مورد تغذیه می شوند که می تواند به سلامت خانواده لطمه بزند. وی اشاره کرد: خوشبختانه با اجرای پویش ملی سلامت و غربالگری دو بیماری پرفشاری خون و دیابت، افرادی که از بیماری خودشان اطلاعی نداشتند، آگاه شدند تا با انجام اقدامات پیشگیرانه به مراحل حاد نرسند. در حوزه تغذیه نیز ارائه اطلاعاتی در مورد تشدید یا ابتلاء به بیماریها، نقش به سزایی در سلامت افراد دارد. رییس اسبق انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به سدیم و نمک دریافتی از خیلی از مواد غذایی، اظهار داشت: برخلاف باورهای مردم که تصور می کنند فقط نمک در سفره و یا نمکی که در غذا استفاده می نمایند، حاوی سدیم و زمینه ساز پرفشاری خون و یا بیماریهای کلیوی است اما سدیم در خیلی از مواد غذایی خام مانند سبزیجات، گوشت های فرآوری شده و نان هم وجود دارد. حاجی فرجی با اعلان اینکه از دو دهه پیش تا کنون کاهش میزان نمک در نان در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، در دستور کار قرار گرفت، اظهار داشت: خوشبختانه میزان نمک در نان به کمتر از یک گرم رسیده در صورتیکه تا چندین سال پیش میزان نمک موجود در نان به دلیلهای مختلف، بیش از سه گرم بود و مردم روزانه فقط ۳ گرم سدیم را بوسیله نان مصرف می کردند. وی، ذائقه مردم ایران را استفاده از غذاهای با نمک و چربی بالا دانست و اظهار داشت: در یک دهه قبل، میزان دریافت سدیم در خانوارها، ۱۳ تا ۱۵ گرم و بیش از ۵ برابر مقدار استاندارد و سفارش شده جهانی بود که خوشبختانه در سالهای اخیر با اقدامات عملی و فرهنگی، این میزان، کم شده و مردم آگاهی بیشتری پیدا کرده اند که سبب کاهش مصرف نمک شده است. بگفته عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران، با وجود اقدامات انجام شده در طول سالهای قبل اما هنوز متوسط دریافت روزانه سدیم مردم ایران حدود ۹ تا ۱۰ گرم است که نیاز است به ۳ تا ۵ گرم در روز برسد. حاجی فرجی اشاره کرد: نمک، حامل خوبی برای یُد است که از حدود ۳۰ سال پیش، گروهی با مشاهده افزایش گواتر خصوصاً در بعضی مناطق حاشیه شهرها تصمیم به غنی سازی نمک با یُد گرفتند که پس از دو دهه، شیوع گواتر در جامعه به کمتر از دو درصد رسیده و توفیق بسیار خوبی برای کشور شمرده می شود. وی سفارش ها در فضای مجازی برای مصرف نمک های دریا، سنگ و رنگی را فاقد مستندات و ارزش عملی ارزیابی کرد و اظهار داشت: تبلیغات زیادی در مورد مصرف این نمک ها نه به عنوان نمک و سدیم حتی به عنوان دارو، می شود که هیچ مستند علمی برای مصرف این نمک ها وجود ندارد و هیچ کار علمی و تحقیقاتی در مورد آنها انجام نشده است که متأسفانه این تبلیغات به افزایش سدیم دریافتی مردم منجر می شود. این متخصص تغذیه با اشاره به غیر بهداشتی بودن نمک های دریا، سنگ و رنگی، اظهار داشت: این نمک ها فاقد پروانه بهداشتی و مجوزهای وزارت بهداشت است که حاوی املاح خیلی از عناصر فلزی و غیرفلری هستند و می توانند صدمات و عوارضی را برای بدن ایجاد کنند.


منبع:

1402/11/14
11:49:39
5.0 / 5
374
تگهای خبر: پزشك , تبلیغات , تخصص , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
بریونی