آخرین وضعیت HIV در کشور

آخرین وضعیت HIV در کشور

بریونی: بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، بااینکه 81 درصد کل موارد HIV در کشور را مردان و 19 درصد را زنان می سازند، اما الگوی راه انتقال و درصد ابتلای زنان و مردان در سالهای اخیر تغییر کرده است.


به گزارش بریونی به نقل از ایسنا، HIV یک بیماری عفونی قابل کنترل و درمان است که مخصوص گروه یا قشر خاصی نیست و از سه طریق تزریق خون و فرآورده های خونی آلوده، تماس جنسی پرخطر و همین طور بوسیله مادر آلوده به کودک منتقل می شود.
با تشخیص و درمان بموقع این بیماری عفونی، می توان از شدت آن و رسیدن به مرحله ایدز جلوگیری کرد؛ بدین سبب به شرط پایبندی به درمان، HIV دیگر بیماری کشنده ای نیست؛ هرچند که مبتلاشدن به عفونت HIV هیچ علامتی ندارد و فرد متبلا می تواند تا سالیان متمادی بدون هیچ مشکلی به زندگی خود ادامه دهد.
تنها راه تشخیص HIV انجام آزمایش خون است که آن هم ممکنست در چند ماه اول ورود ویروس به بدن به شکل کاذب منفی باشد. بدین جهت لازم است تا اگر فردی به سبب یک رفتار پرخطر، شک به مبتلاشدن به HIV داشت حتما به مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری وزارت بهداشت مراجعه کند که آدرس این مراکز در پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت آمده است.
بنابر اعلام دفتر مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، کل موارد ثبت شده مبتلا به HIV (موارد زنده و فوت شده) در کشور تا حالا ۴۶ هزار و ۳۲۰ نفر بوده است که مرگ ۲۲ هزار و ۴۱۵ نفر آنها ثبت شده است و ۵۲۶۶ نفر نیز برای دریافت خدمات به مراکز ارائه دهنده خدمت مراجعه نکرده اند.
تا پایان شش ماهه اول سال ۱۴۰۲ از بین افراد مبتلا به HIV شناسایی، ثبت و گزارش شده؛ تعداد ۲۳ هزار و ۹۰۵ نفر زنده هستند که از این تعداد ۱۸ هزار و ۶۳۹ نفر خدمات مربوط به مراقبت و درمان HIV را دریافت کرده اند و تعداد ۱۷ هزار و ۷۱۱ نفر تحت درمان قرار دارند.
برمبنای نظام جامع مدیریت داده های الکترونیک HIV کشور؛ بااینکه ۸۱ درصد کل موارد را مردان و ۱۹ درصد را زنان می سازند، اما الگوی راه انتقال و درصد ابتلای زنان و مردان در سالهای اخیر تغییر کرده است؛ به شکلی که از کل موارد شناسایی و گزارش شده در شش ماهه اول امسال، ۲۸ درصد موارد ثبت شده را زنان و ۷۲ درصد آنها را مردان می سازند. الگوی انتقال سنی در سالهای اخیر تغییری نکرده است.
علل مبتلاشدن به HIV در میان کل مواردی که از سال ۱۳۶۵ تا حالا در کشور به ثبت رسیده اند، به ترتیب تزریق با وسائل مشترک در مصرف کنندگان مواد (۵۵.۲ درصد)، رابطه جنسی (۲۶.۵ درصد) و انتقال از مادر به کودک (۱.۶درصد) بوده است. همین طور راه انتقال در ۱۶.۴ درصد از این گروه نامشخص مانده است.
بنابر اعلام دفتر مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، لازم به ذکر است که راه انتقال ۰.۲ درصد از این موارد مربوط به خون و فرآورده های خونی در سالهای قبل از اجرای سیاست پالایش ۱۰۰ درصدی خون سالم توسط سازمان انتقال خون است.
در میان مواردی که در شش ماهه اول سال ۱۴۰۲ تشخیص داده شده اند نیز راه احتمالی انتقال در ۱۱.۱ درصد موارد اعتیاد تزریقی، ۵۸.۷ درصد روابط جنسی، ۰.۶ درصد مادر به کودک و در ۲۹.۶ درصد راه احتمالی مبتلاشدن بیان نشده و هیچ مورد ابتلای جدیدی بوسیله خون و فرآورده های خونی ثبت نشده است.
آبشار مراقبت و درمان HIV

1402/09/11
10:34:08
5.0 / 5
324
تگهای خبر: خدمات , مشاوره , مصرف , وزارت بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
بریونی