همزمان با برگزاری مراسم عزاداری تاكید شد؛

اهمیت رعایت موازین بهداشتی در تهیه غذاهای نذری

اهمیت رعایت موازین بهداشتی در تهیه غذاهای نذری

به گزارش بریونی، رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات می تواند از احتمال بروز بیماری های در رابطه با آب و غذا جلوگیری نماید.


به گزارش بریونی به نقل از مهر، مجید تاجیک رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تکیه بر لزوم رعایت بهداشت در تهیه غذاهای نذری، اظهار نمود: هرگونه پخت و پز باید در مکان هایی با شرایط بهداشتی صورت گیرد و تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی هنگام ارائه ی خدمت ضروری می باشد. وی با اشاره به اینکه مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد، خاطرنشان کرد: سفارش می شود از مواد غذایی بسته بندی شده ای که مورد تأیید وزارت بهداشت است، استفاده گردد. رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه افزود: ضروریست احشام مورد استفاده برای قربانی از مراکز مجاز مورد تأیید دامپزشکی تهیه شود. تاجیک در رابطه با نمک و روغن مورد استفاده در اقلام نذری اظهار داشت: برای تهیه و پخت غذا باید از نمک های بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو و از روغن های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با میزان ترانس پایین استفاده گردد. وی در رابطه با ظروف مورد استفاده در نذری ها توضیح داد: در طبخ غذاها باید از ظروف مناسب در آشپزی استفاده گردد و بعد از هر بار طبخ مواد غذایی به نحو مطلوب ظروف و تجهیزات شست وشو شود. رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه افزود: همینطور ضروریست در هنگام توزیع غذا، از طریق رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفره ها خودداری شود. تاجیک در رابطه با نحوه نگهداری غذاهای نذری بیان نمود: افراد باید از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) اجتناب کنند و در صورت اجبار به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در دمای زیر چهار درجه سانتی گراد یا دمای بالای ۶۳ درجه سانتی گراد و روی شمعک گاز نگهداری شوند تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد. وی با اشاره به اینکه در بعضی از مراسم غذا را چند ساعت پیش از مصرف عزاداران به اشتباه بسته بندی می کنند، اظهار داشت: این کار سبب به خطر افتادن سلامت عزاداران می شود و ضروریست از بسته بندی غذا بیشتر از دو ساعت پیش از مصرف خودداری شود. رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه با تکیه بر خودداری از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه، اضافه کرد: در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و سفارش می شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده گردد. تاجیک با تکیه بر عدم مصرف دخانیات در مکانهای مسقف، افزود: ضروریست با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری ها از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف جلوگیری شود. او همینطور بر اهمیت اطمینان از سلامت آب شرب تصریح کرد و اظهار داشت: ظروفی که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می شود، باید مستمر شست وشو و گندزدایی شوند. رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه در رابطه با نحوه ی استفاده درست از ظروف یکبار مصرف هم توضیح داد: در صورت استفاده از ظروف یک بار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، بهتر است از ظروف یکبارمصرف برپایه گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده گردد. وی افزود:. استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی استایرین برای موادغذایی و نوشیدنی گرم وداغ (بالای ۶۵ درجه سانتی گراد) مناسب نمی باشد. تاجیک در رابطه با بهداشت سرویسهای بهداشتی مکانهای سوگواری خاطرنشان کرد: در سرویسهای بهداشتی ضمن رعایت نظافت، باید نسبت به شست وشو و گندزدایی مستمر و نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام گردد. رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه در رابطه با پسماندهای ساخته شده در این ایام عزاداری اظهار داشت: پسماندهای ساخته شده باید به شکل بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شوند و ضروریست درکنار هرایستگاه سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف ولیوان های یکبار مصرف استفاده شده نگهداری شود. تاجیک افزود: بهتر است در توزیع آب و شربت در میان دسته های سوگواری و یا در مراسم از لیوان یکبار مصرف استفاده گردد. وی ادامه داد: بهتر است تا حد امکان از نوشیدنی های پک شده برای نذورات استفاده گردد و در صورت تهیه نوشیدنی های باز از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود. رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه خاطرنشان کرد: برای خنک کردن نوشیدنی باید از یخ های بسته بندی بهداشتی استفاده شود، چونکه یخ های قالبی فاقد شرایط بهداشتی هستند. تاجیک اضافه کرد: کارشناسان بهداشت محیط در این مدت با همکاری سایرارگان های نظارتی از مساجد، تکایا و حسینه ها بازدید کرده و ضمن آموزش متولیان مساجد و رؤسای هیئت ها بر نحوه رعایت موارد بهداشتی نظارت می کنند. وی ادامه داد: شهروندان در صورت بروز هرگونه مسمومیت غذایی و یا شکایت بهداشتی می توانند با شماره ۱۹۰ تماس گرفته و مبحث را از این طریق پیگیری کنند.


منبع:

1402/05/05
17:00:45
5.0 / 5
362
تگهای خبر: آموزش , پزشك , سازمان غذا و دارو , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
بریونی