سرپرست میراث فرهنگی كرمانشاه:
جشنواره ثبت ملی ۱۰۰ غذای محلی کرمانشاه
به گزارش بریونی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از برگزاری جشنواره ثبت ملی 100 غذای محلی در کرمانشاه آگاهی داد و اظهار داشت: این جشنواره با هدف معرفی ظرفیت های غذایی و خوراکی استان کرمانشاه به سایر کشورهای دنیا انجام می شود.
«جبار گوهری» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تبریک جهانی شدن کرمانشاه بعنوان شهر خلاق خوراک، اضافه کرد: اگر برنامه ریزی های دقیقی برای این اتفاق بزرگ صورت گیرد می تواند گردشگران بسیاری را از جای جای دنیا به کرمانشاه بکشاند.
وی از شروع پروژه مستندسازی و تکمیل پرونده ثبتی برای این ۱۰۰ خوراک محلی و غذای استان آگاهی داد و اظهار داشت: تا حالا ۷۷ میراث ناملموس استان به ثبت ملی رسیده و برای حفظ مواریث ناملموس استان کرمانشاه، پروژه ثبت خوراک ها و آداب و رسوم مربوط به آن در دستور کار معاونت میراث فرهنگی قرار گرفته است.
گوهری با اعلان اینکه خیلی از این غذاها دیگر درست نمی گردد و هدف ما این است که پخت این غذاهای سنتی باردیگر احیاء شود، اضافه کرد: خیلی از این غذاها هم مربوط به عشایر و جامعه روستایی استان است که بصورت سنتی و اصیل ارائه می شود.
یونسکو کرمانشاه را بعنوان شهر خلاق خوراک در جهان معرفی کرد
دفتر یونسکو در پاریس روز دوشنبه ۹ نوامبر (۱۷ آبان)، ۴۹ شهر جهان را بعنوان شهر خلاق خوراک انتخاب نمود که کرمانشاه هم بعنوان تنها شهر ایران در این فهرست قرار داشت.
سازمان فرهنگی، آموزشی و اجتماعی یونسکو که در ۱۹۸ کشور دبیرخانه دارد، از سال ۲۰۰۳ شهرهایی که در هفت حوزه صنایع دستی، موسیقی، خوراک و غیره مستعد باشد را بعنوان شهر خلاق معرفی می کند.
پیش از این هم ۳۶ شهر خلاق خوراک از ۲۸ کشور جهان انتخاب شده اند و در ایران هم شهرهای اصفهان و بندرعباس بعنوان شهر خلاق صنایع دستی، شهر رشت بعنوان شهر خلاق خوراک و شهر سنندج بعنوان شهر خلاق موسیقی انتخاب شده اند.
استان کرمانشاه با حدود ۸۰ نوع غذا و خوراک، ۱۱ نوع نان، ۲۰ نوع شیرینی و میان وعده های مختص خود ظرفیت بسیار بالایی در زمینه خوراک دارد. خوراکی هایی مانند «روغن کرماشانی»، «نان برنجی»، «کاک»، «خورشت خلال» و «دنده کباب» همچون خوراکی های کرمانشاه است.
کرمانشاه قطب گردشگری غرب کشور
وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اند حاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگریست.
بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت و آبشار پیران از با اهمیت ترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.
۲۷ هتل، سه هتل آپارتمان، ۱۹ مهمانپذیر، هفت سفره خانه، ۱۵ واحد پذیرایی بین راهی منفرد، ۱۷ رستوران بین راهی، ۱۴ مجتمع گردشگری، حدود ۲۰ اقامتگاه بوم گردی، ۵۰ خانه مسافر دارای مجوز موقت در استان کرمانشاه وجود دارد.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۴ شهر دارد.