اخبار میراث فرهنگی و گردشگری در هفته ای كه گذشت؛
كاهش جهانی سفر
بریونی: تشكیل موزه برای باستان شناسی، نمایش آثار باغ نگارستان در اروپا، اعلام نرخ بلیت هواپیماها، مرمت خانه ساعی و كاهش 70 درصدی گردشگری ازجمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
خبرگزاری مهر _ گروه جامعه: این هفته خبر رسید که عملیات مرمت خانه تاریخی ساعی در ادامه اقدامات سازمان عمرانی مناطق در جهت تعمیر و بازسازی ساختمان های شهرداری تهران، ضمن تخریب و مرمت شکستگی ها، نقاشی نما و داخل ساختمان، سنگ کاری کف و بدنه گلخانه، نقاشی و زیرسازی گلخانه، لکه گیری و گچ کاری، ایزوگام بام و خدمات بهداشتی، اجرای عملیات ایمن سازی، احیای سیستم موتورخانه و تأسیسات ساختمان و … اتمام یافته و متعاقب رفع نقصها احتمالی آماده تحویل و بهره برداری خواهد شد.
خانه تاریخی مرحوم مهندس ساعی که الان در اختیار شهرداری تهران است و در مجاورت بوستان ساعی در خیابان ولیعصر قرار دارد، کاربری خانه تاریخی ساعی فرهنگی و گردشگری خواهد بود.
باستان شناسی موزه دار می شود در این هفته سرپرست مؤسسه دیرینه شناسی دانشگاه تهران اظهار داشت: در نظر داریم موزه دیرینه شناسی دانشگاه تهران را کنار مؤسسه دهخدا راه اندازی نماییم. مصطفی ده پهلوان سرپرست مؤسسه دیرینه شناسی دانشگاه تهران به خبرنگار مهر اظهار داشت: جستجوهای دیرینه شناسی هم اکنون تعطیل شده است اما حالا راه اندازی موزه های تخصصی دیرینه شناسی در ساختمان شماره یک دانشگاه کنار مؤسسه دهخدا در دستور کار داریم. دو سرمایه گذار بخش خصوصی در حوزه گردشگری حاضر شده اند فعالیت کنند و حتی فضای رستورانی نیز در اختیارشان قرار گیرد که برای آنها درآمد هم داشته باشد.
کاهش ۷۰ درصد گردشگری جهان با اعمال محدودیت های سفر در حوزه گردشگری نیز خبرگزاری مهر در گزارشی بر طبق آخرین اطلاعات انتشار یافته از طرف سازمان جهانی گردشگری ملل متحد، نوشت: در شش ماهه نخست سال ۲۰۲۰ سفرهای بین المللی با کاهش ۷۰ درصدی مواجه بوده است. ورود گردشگران بین المللی در ماه جولای ۸۱ درصد و در ماه آگوست ۷۹ درصد سقوط کرده است، در صورتیکه از دیرباز این دو ماه از سال بعنوان پیک سفر در نیمکره شمالی و در فصل تابستان بشمار می رفتند. در ماه آگوست و در مقایسه با زمان مشابه در سال ۲۰۱۹، ورود مسافر ۷۰۰ میلیون نفر کاهش را شاهد بوده و این به مدلول از دست دادن ۷۳۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از گردشگری بین المللی است. این میزان هشت برابر بیشتر از کاهشی است که در سال ۲۰۰۹ و زمان بحران اقتصادی با آن روبرو بوده ایم. دبیر کل سازمان جهانی جهانگردی اعلام نموده به علت این کاهش غیر قابل پیش بینی میلیون ها شغل و کسب وکار در خطر هستند و این امر به نیاز فوری برای از سرگیری ایمن سفر در این زمان و با هماهنگی های مناسب تاکید دارد.
کرونا در هر استان ایتالیا تأسیس می شود" src="https: //media.mehrnews.com/d/2020/09/29/3/3567175.jpg" /> هتل کرونا در هر استان ایتالیا تأسیس می شود در خبرها آمده بود که با شروع موج گسترده ای از همه گیری ویروس کرونا در ایتالیا مسئولان این کشور بمنظور جلوگیری از افزایش تعداد بیماران بیمارستان ها، هتل کرونا تأسیس می کنند. پایگاه اینترنتی خبرگزاری ایتالیایی زبان «آجی»، اعلام نمود: دومنیکو آرکوری، کمیسر شرایط اضطرار ناشی از همه گیری بیماری کووید -۱۹ در ایتالیا گفته است بمنظور کاستن از بار سنگین بیمارستان ها در هر استان این کشور، حداقل یک «هتل کووید» تأسیس خواهد شد. ایجاد هتل کرونا سبب کاهش فشار از بخش های اورژانس بیمارستان ها خواهد شد. آرکوری اضافه کرد: دولت نیز از من خواهان شناسایی فضاهای جدید خارج از محوطه های بیمارستانی برای ساختن «هتل کووید» شده است. بدین جهت با همکاری با استان های مختلف ایتالیا به دنبال آن هستیم که در هر استان، دستکم یک «هتل کووید» بسازیم. تشکیل شورای عالی موزه های دانشگاه تهران نشست خبری نخستین همایش علمی و جشنواره موزه های دانشگاهی ایران روز ۲۶ آبان ماه در سالن امیرکبیر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران اجرا شد. در این برنامه مجید سرسنگی معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه بعنوان رئیس همایش اظهار داشت: باید تسلیتی به جامعه دانشگاهی خصوصاً دانشگاه تهران عرض کنم چون در چند هفته اخیر چند تن از اساتید برجسته دانشگاهی را به علت بیماری کووید ۱۹ از دست دادیم. ما به علت درگیری شدید این ویروس آموزش ها را مجازی برگزار کرده ایم مگر تعداد محدود. این شرایط روی کارهای فرهنگی ما نیز تأثیرگذار بوده است. در عین حل اهتمام شد نگذاریم این شرایط لطمه بیشتری را به ما بزند. چه بسا از این موقعیت بتوان استفاده نیز کرد. ایشان سپس بیان کرد: قسمتی از دانشگاه های کشور دارای موزه هستند حتی دانشگاه تهران چندین موزه دارد اما خیلی برای مردم شناخته شده نیست. بیشتر باغ نگارستان و موزه مقدم را می شناسند. ولی ما موزه های گوناگون دیگری نیز داریم مانند موزه زمین شناسی و سنگ شناسی و یا موزه گیاهشناسی و حشره شناسی در پردیس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی کرج. در دانشکده دامپزشکی نیز موزه انگل شناسی را داریم در سایر حوزه ها نیز موزه هایی را داریم که به مردم معرفی نشده اند. این مساله برای دانشگاه های دیگر نیز مصداق دارد. ما تصمیم گفتیم موزه ها را آن طور که هستند معرفی نماییم و اساتید دیگر نیز درباره آنها نظریه پردازی کنند و از منظر علمی و آکادمیک به آنها بپردازند. بنابراین در دو بخش همایش و برگزاری جشنواره این رخداد را در سال آینده و هفته میراث فرهنگی برگزار می نماییم. اگر کرونا اجازه داد به صورت حضوری و یا اگر همچنان با این بیماری درگیر بودیم به صورت مجازی برگزار می گردد.
نمایش آثار هنری بانک خصوصی در باغ نگارستان در حاشیه همین نشست مجید سرسنگی معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه تهران درباره تأثیر عضویت موزه های دانشگاه تهران در مجامع بین المللی همچون کمیته بین المللی موزه های دانشگاهی جهان به خبرنگار مهر اظهار داشت: عضویت در مجامع بین المللی و نفس اینکه بتوانیم مخاطبان بین المللی داشته باشیم برای معرفی موزه های ایران خوب است. اگر در یومک (هیأت اجرائی موزه های دانشگاهی) هیچ اثری از موزه های ایرانی نباشد تصور دیگری درباره ایران می شود. ولی وقتی می بینند که ۵ موزه از دانشگاه تهران عضو کمیته شده حساب بیشتری روی ایران می شود. ضمن اینکه موزه می توانند از این فرصت برای تبادل تجربیات استفاده کنند. ایشان سپس اظهار داشت: حالا موزه های دانشگاه با برنامه ها و کارهایی که دارند شناخته می شوند. بعنوان مثال روز گذشته مذاکره ای با یکی از موزه های خوب اروپایی داشتیم تا اشیای باغ موزه نگارستان را به نمایش بگذارند ما هم می توانیم این نمایشگاه را از آثار آنها در ایران برگزار نماییم. این تعاملات موجب می شود موزه ها در سطح جهانی فعال شوند و از آن حالت خمودگی و اینکه همیشه یک سری اشیای ثابت در موزه ها هست فاصله بگیرند و فعالیت دو سویه انجام دهند. سرسنگی بیان کرد: زمانی موزه نگارستان و موزه مقدم اصلاً بعنوان موزه ثبت نشده بودند. وقتی می خواستیم آنها را ثبت نماییم می گفتند که چه ضرورتی دارد. قبلاً حتی حریم هم نداشتند درحالی که وقتی ثبت شدند، استانداردهایی برای آنها در نظر گرفته شد. تا پیش از کرونا باغ موزه نگارستان یکی از پربازدیدترین مراکز موزه ای در کشور بود.
نرخ بلیت پروازهای داخلی اعلام شد این هفته خبر رسید به دنبال اعتراض های مختلفی که از طرف مردم و مسافران پروازهای داخلی بعد از اعلام نرخ نامه جدید بلیت هواپیما در تاریخ ۱۸ مهر ماه امسال عنوان شد، نهایتاً و پس از برگزاری جلسات متوالی میان مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری با شرکت های هواپیمایی و حتی یک جلسه با حضور وزیر راه، شنبه شب ۲۴ آبان، سازمان هواپیمایی کشوری از نهایی شدن نرخ جدید پروازهای داخلی با افزایش ۱۰ درصدی نسبت به خرداد ۹۹ آگاهی داد. این در شرایطی است که نظر اعضای انجمن شرکت های هواپیمایی، افزایش ۳۰ تا ۳۲ درصدی نرخ ها نسبت به نرخ نامه شهریور ۹۸ بود. در نرخ نامه جدید که مقرر است از روزهای آتی اجرائی شود، برای نخستین بار بعد از تهیه و تدوین چندین دوره نرخ نامه پروازهای داخلی از دی ماه ۹۷ تا کنون که از روش تعیین نرخ نامه برای مسیرهای پروازی استفاده شد، کف قیمتی حذف گردیده است و شرکت های هواپیمایی می توانند در قیمت حداقلی و ارزان فروشی نیز با یکدیگر رقابت کنند که گفته می شود این اتفاق با پیگیری های نمایندگان مجلس رخ داده است. در این نرخ نامه، حداکثر قیمت پرواز تهران-مشهد ۷۷۱ هزار تومان، تهران-شیراز ۶۷۴ هزار تومان و تهران کیش ۹۹۶ هزار تومان تعیین شده؛ این در شرایطی است که قیمت همین مسیرها در خرداد امسال به ترتیب ۷۰۱، ۶۱۳ و ۹۰۵ هزار تومان تعیین شده بود. احیای مدارس ماندگار در تهران در امتداد همکاری در شناسایی، حفظ، مرمت، احیا، استمرار فعالیت و بهره برداری از مدارس ماندگار شهر تهران، تفاهم نامه همکاری سه جانبه بین وزارت خانه های آموزش و پرورش و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همین طور شهرداری تهران با حضور محسن حاجی میرزایی، علی اصغر مونسان و پیروز حناچی به امضا رسید. بر این اساس؛ آن دسته از مدارسی که از قدمت و سوابق درخشان علمی، آموزشی و فرهنگی برخوردار بوده و در سطح ملی یا استانی دارای حسن شهرت باشند، برابر ضوابط و مقررات شورای عالی آموزش و پرورش، در زمره مدارس ماندگار مورد بررسی قرار می گیرند. برمبنای مفاد این تفاهم نامه؛ وزارت آموزش و پرورش نسبت به معرفی مدارس ماندگار و سایر بناهای باارزش (مطابق تعریف میراث فرهنگی کشور) اقدام نموده و زمینه های همکاری برای حفظ، مرمت، احیا، استمرار فعالیت آموزشی و بهره برداری فرهنگی ابنیه معرفی شده را فراهم آورد. همچنین؛ شهرداری تهران در جهت اجرای این تفاهم نامه در مورد مدارس ماندگار و سایر بناهای باارزش بعنوان قسمتی از فضای شهری قابل دسترس شهروندان، اهتمام داشته و در تهیه و اجرای طرح مرمت، احیا و بهره برداری و نیز تامین اعتبارات مورد نیاز اقدام نماید.
منبع: بریونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب