تورج ژوله در گفت وگو با مهر:

آثار موزه ملی فرش را در معرض دید عموم می گذاریم، فرش شناسی پرهام

آثار موزه ملی فرش را در معرض دید عموم می گذاریم، فرش شناسی پرهام

بریونی: تورج ژوله با همكاری سیروس پرهام مجموعه چهارجلدی گنجینه ملی فرش ایران را در دست انتشار دارند. در این كتاب برای اولین بار آثار موزه ملی فرش ایران در معرض دید همگان قرار می گیرد.



تورج ژوله به خبرنگار مهر اظهار داشت: مجموعه «گنجینه ملی فرش ایران» تازه ترین كتاب من است كه جلد نخست آن در قطع سلطانی و با كیفیتی نفیس بزودی توسط انتشارات یساولی در دسترس مخاطبان قرار می گیرد. در این مجلد ۵۰ اثر از آثار موزه ملی فرش ایران معرفی و اهمیت هر یك از منظر زیبایی شناسی، نوع بافت، محل بافت و... بررسی و شرح شده است. از این فرش ها هم با كیفیتی عالی عكاسی شده است. از ۵۰ فرش معرفی شده در این كتاب، ۲۰ اثر مربوط به دوره صفویه و بقیه به دوره زمانی پس از صفویه تا زمان پهلوی اول اختصاص دارند.
وی اضافه كرد: دكتر سیروس پرهام مترجم برجسته ایرانی كه فرش شناس بین المللی هستند و مدتی را هم عضو هیات مدیره موزه فرش بوده اند، در خیلی از بخش های این كتاب همكار من بوده اند، همینطور استاد پرویز تناولی هم مقدمه ای بر این كتاب نوشته اند. اهمیت این كتاب در این است كه موزه ملی فرش ایران بعد از ۴۰ سال یك كاتالوگ بین المللی از آثار خویش را در معرض دید همه قرار می دهد. خیلی از آثار معرفی شده در این كتاب، پیشتر نه در هیچ جایی نه انتشار یافته بودند و نه در معرض دید عموم قرار داشتند. اولین كاتالوگ این موزه در سال ۱۳۵۷ انتشار یافته بود.
ژوله افزود: كل مجموعه شامل ۲۰۰ فرش می گردد و ما احتمال می دهیم كه در كل این كتاب در چهار مجلد تمام شود. لازم است تاكید كنم كه روند تالیف و آماده سازی این مجموعه ۶ سال زمان برده است. انتشار باقی مجلدات به بازخورد جلد نخست در بین مخاطبان بستگی دارد. شاید تصمیم بگیریم بعد از اتمام شمارگان جلد اول، هر چهار جلد را یكجا منتشر نماییم.
این محقق حوزه فرش در ادامه در پاسخ به این سوال كه جامعه هدف مخاطبان این كتاب چه كسانی هستند و آیا دانشجویان هنر و دانشجویان رشته فرش هم می توانند آنرا خریداری كنند یا خیر؟ اظهار داشت: البته دانشجویان هم بخشی از مخاطبان ما هستند و اطلاعات عرضه شده در این كتاب درباره فرش ها برای آنها هم بسیار مفید می باشد، اما مخاطب اصلی ما مجموعه دارها و موزه های مهم دنیاست كه آشنایی كمتری با آثار موجود در موزه ملی فرش ایران دارند. درست یكسال پس از طریق اندازی و افتتاح موزه فرش، انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید و روند معرفی كمی دچار مشكل شد. با این كتاب مجموعه دارها و موزه های جهان یك مرجع و منبع رسمی برای آشنایی با آثار موزه ملی فرش خواهند داشت.
ژوله در پاسخ به سوالی در خصوص برچگونگی عرضه بین المللی این كتاب هم اشاره كرد: پخش كننده های كتاب و ناشران ایرانی با بازار جهانی كتاب ارتباط چندانی ندارند و ما توزیع آنرا به یك ناشر جهانی واگذار می نماییم. ببینید چهل سال موزه ملی فرش ایران و آثار نفیس فرش ایرانی فرصت نمایش بین المللی نداشته اند و این تنها راه برای معرفی این گنجینه به جهانیان است. بنابراین هم تلاش شده با كیفیتی بین المللی منتشر شود و بازار ایران چندان كششی برای این اثر نخواهد داشت.
نویسنده كتاب «برگی از قالی خراسان» همینطور به انتشار یكی دیگر از كتاب های خود تا آخر امسال هم اشاره نمود و اظهار داشت: «نقشه های قدیم فرش ایران» در دو جلد، دیگر كتاب من است كه توسط انتشارات یساولی در نوبت نشر قرار دارد. در جلد نخست ۱۰۰ نقشه قدیمی فرش از گنجینه موزه ملی فرش و در جلد دیگر ۱۰۰ نقشه متعلق به شركت ملی فرش ایران درج شده و درباره آنها توضیحات كاملی نوشته شده است.
تورج ژوله متولد ۱۳۴۷، عضو شورای پژوهش و آموزش مركز ملی فرش ایران و یكی از فعالان تخصصی در حوزه های تحقیق، تدریس و تالیف درباره فرش ایرانی است. وی در سال ۱۳۷۵ واحد تحقیقات و مطالعات فرش در شركت سهامی فرش ایران را تاسیس كرد.

«شناخت نمونه هایی از فرش ایران»، «برگی از قالی خراسان»، «شناخت فرش؛ برخی مبانی نظری و زیرساخت های فكری»، «پژوهشی در فرش ایران»، «عیوب قالی»، «فرش ایران آیینه فرهنگ و عامیانه ها»، «آشنایی با طرح های فرش ایران در سه جلد» و «آشنایی با طرح های فرش ایران و جهان در دو جلد» نام شماری از كتاب های انتشار یافته ژوله است. ژوله همینطور از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۷۹، سردبیر فصلنامه قالی ایران بوده است.

1397/07/20
22:58:41
5.0 / 5
4554
تگهای خبر: خرید , زیبایی , طب , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
بریونی