كاویانی عنوان كرد؛

ایرانیان یک سوم میانگین جهانی شیر و لبنیات مصرف می کنند

ایرانیان یک سوم میانگین جهانی شیر و لبنیات مصرف می کنند

به گزارش بریونی، مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی اظهار داشت: سرانه ی مصرف شیر و لبنیات در ایران حدود یک سوم میانگین جهانی است.


به گزارش بریونی به نقل از مهر، مینا کاویانی، شیر و فرآورده های کم چرب آنرا یکی از گروههای مهم هرم غذایی برشمرد که باید در برنامه غذایی روزانه افراد باشد.
به گفته وی، شیر، ماست، دوغ، پنیر و کشک در این گروه غذایی قرار دارند و تأمین کننده پروتئین باکیفیت بالا هستند.
کاویانی، مصرف لبنیات را برای همه افراد بخصوص کودکان و نوجوانان درحال رشد و خانم های آبستن بسیار مهم دانست و اضافه کرد: مصرف دو تا سه لیوان شیر می تواند بخش قابل توجهی از نیاز بالغان به پروتئین روزانه را تأمین کند.
وی تصریح کرد: گروه شیر و فرآورده های آن دارای برخی ویتامین ها مانند B۲ یا ریبوفلاوین هستند که در واکنش های بدن نقش بسزایی دارند و از خشک شدن پوست اطراف دهان جلوگیری می کنند. این گروه غذایی همینطور دارای مقادیری ویتامین B۱۲ است که در عملکرد اعصاب و خونسازی هم نقش دارند.
کاویانی از دیگر ویتامین های موجود در شیر و لبنیات به ویتامین A اشاره نمود که در رشد، سلامت چشم، پوست، مخاط ها و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش دارد.
به گفته وی، درصورتیکه شیر با ویتامین D غنی شده باشد در تأمین این ویتامین نقش دارد و می تواند سبب افزایش جذب کلسیم شده و به سلامت استخوان ها و دندان ها کمک نماید. همینطور این ویتامین با داشتن نقش های متنوع، در ابعاد مختلف سلامت حتی سلامت روان هم نقش دارد.
مسئول آموزش همگانی انستیتو از دیگر مواد مغذی موجود در شیر و لبنیات به کلسیم اشاره نمود و اظهار داشت: این ماده مغذی به همراه فسفر در استقامت و سلامت استخوان ها و دندان ها نقش مهمی ایفا می کند.
به گفته کاویانی، مصرف منظم و روزانه شیر و لبنیات از نرمی استخوان، کندی رشد و خرابی دندان ها بخصوص در کودکان و از بروز پوکی استخوان (استئوپروز) در بزرگسالان بخصوص سالمندان جلوگیری می کند. ازاین رو همانطور که شاهد می باشیم " از کودکی تا پیری لبنیات دوست سلامت ما " است.
وی تصریح کرد: مصرف روزانه دو تا سه لیوان شیر یا معادل های آن می تواند نیاز بدن افراد بالغ به کلسیم را تا حد قابل ملاحظه ای تأمین کند.
کاویانی بر مبنای آمار موجود سرانه ی مصرف شیر و لبنیات در ایران را حدود یک سوم میانگین جهانی عنوان نمود.
وی با تکیه بر ضرورت مصرف روزانه دو تا سه واحد شیر یا معادل آن لبنیات برای تمام گروه ها اظهار داشت: متأسفانه مصرف شیر و لبنیات در کشور ما کمتر از یک واحد است. بنابراین مسؤلان کشور تلاش دارند سرانه ی مصرف شیر و لبنیات ایرانی ها را تا سال ۱۴۰۵ به میزان ۲۰ درصد بالا برند.
مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه با عنایت به این که جمعیت ایران به سمت سالمندی می رود، مصرف شیر و لبنیات در سالمندان را بسیار پراهمیت برشمرد و خاطرنشان کرد که کمبود کلسیم سبب می شود که در آینده نزدیک با جمعیت کثیری از سالمندان مبتلا به مشکلات استخوانی مواجه شویم.
وی تصریح کرد: کودکان هم در صورت کمبود مصرف شیر و لبنیات در سنین بزرگسالی دارای استخوان های ضعیف و دندان های فاسد می شوند و در نتیجه با نیروی کار ناکارآمد مواجه خواهیم شد و نه تنها سلامت جامعه بلکه اقتصاد آنرا هم با مشکل مواجه خواهد نمود.

1402/11/11
12:59:48
5.0 / 5
350
تگهای خبر: آموزش , استخوان , پروتئین , پوست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بریونی